Yusuf Ak 24 Eylül 2017 Paylaş 24 Eylül 2017 (düzenlendi) Merhaba. Aracım 1.6 dizel 110 luk 2011 araçta 750 800 rakımı geçtikten sonra motor arızası mesajı çıkıyor ve araç kendini korumaya alıyor bunu sadece yüksek rakımlarda yapıyor yokuş çıkarken de yapıyor inerken de. Bilgisayarlı espite bağlandığında ise bazen p0299 turbo basıncı düşük p2290 enjektör kontrol basınç sensörü basıncı düşük arızalarını veriyor. daha önceden başına gelen var mı ben söylentilere uyup turbo selenoid nn75 valfini değiştirdim düzelmedi. yüksek rakımlarda yine veriyor arızayı. çözüm önerisi olan var mı. Birde arızayı ilk aldığımda usta sensörleri temizledi maf ve map 1 2 gün arıza vermedi sonra tekrar vermeye başladı. Çözü öneriniz varsa şimdiden teşekkür ederim.. 26 Eylül 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Eylül 2017 Paylaş 24 Eylül 2017 Bir yerlerde hava basınç sensörü var. Onla ilgili görünüyor. http://www.automotive-technology.co.uk/?p=1267 şurada biraz bilgi var: http://www.troublecodes.net/pcodes/p0069/ Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Eylül 2017 Paylaş 24 Eylül 2017 burası güzel: https://axleaddict.com/misc/Types-of-Sensors-in-a-Car Yorum bağlantısı
Yusuf Ak 24 Eylül 2017 Yazar Paylaş 24 Eylül 2017 2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: burası güzel: https://axleaddict.com/misc/Types-of-Sensors-in-a-Car Anladım hocam map sizin dediğiniz insallah degiaimce duzelir teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2017 Paylaş 24 Eylül 2017 korumaya alıyor derken, nasıl ne yapıyor nasıl korunuyor? Yorum bağlantısı
Yusuf Ak 24 Eylül 2017 Yazar Paylaş 24 Eylül 2017 34 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: korumaya alıyor derken, nasıl ne yapıyor nasıl korunuyor? Motora zarar vermemek icin turboyu kapatiyor arac 3000 devri gecmiyor. Yorum bağlantısı
Yücel Metin 24 Eylül 2017 Paylaş 24 Eylül 2017 (düzenlendi) Hocam turbo araç çalıştığı sürece eksoz gazının pervanesini çevirmesi mantığıyla çalışır mekanik bağı yoktur motarla. 1750 devirde Max. Tork verir. 3000 dev. Max. Bg verir . Aklıma gelen sensör İrtifa müşiri: Yükseklik derecesi motor kontrol ünitesi sehven bulunur. Bu müşir ECU’ya o andaki güncel hava basıncını bildirir. Çevre basıncı yükselme basınç ayarında düzeltme değeri olarak kullanılır. Çünkü, havanın yoğunluğu artan yükseklik ile birlikte azalmaktadır. 24 Eylül 2017 tarihinde Yücel Meta tarafından düzenlendi Eksik bilgi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2017 Paylaş 24 Eylül 2017 kızdırma bujilerine ve turbo selenoid valfine baktırın öncelkikle. turbo mekanik dönen bir mildir kapanmaz açılmaz. ayrıca dpf olmalı sizin araçta, ids ile durmunu kontrol ettirin. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Eylül 2017 Paylaş 24 Eylül 2017 Rail basıncı hatası varsa rail sensörü de değişmeli Mazot filtresi de yapar onun üzerinde de sensör var Yan sanayi filtre ile eski sensörü kullanıyor bazıları Yorum bağlantısı
Yusuf Ak 24 Eylül 2017 Yazar Paylaş 24 Eylül 2017 53 dakika önce, Yücel Meta yazdı: Hocam turbo araç çalıştığı sürece eksoz gazının pervanesini çevirmesi mantığıyla çalışır mekanik bağı yoktur motarla. 1750 devirde Max. Tork verir. 3000 dev. Max. Bg verir . Aklıma gelen sensör İrtifa müşiri: Yükseklik derecesi motor kontrol ünitesi sehven bulunur. Bu müşir ECU’ya o andaki güncel hava basıncını bildirir. Çevre basıncı yükselme basınç ayarında düzeltme değeri olarak kullanılır. Çünkü, havanın yoğunluğu artan yükseklik ile birlikte azalmaktadır. Irtifa müşürünün tam olarak adi ne irtifa diye mi geçiyor? Yorum bağlantısı
Recep Güney 7 Ekim 2017 Paylaş 7 Ekim 2017 Benzer bir sorun benim başımda da var. Sadece uzun yolda klima açık iken motor arızası yazıyor ekranda.arıza lambası yanmıyor.obd cihazı ile bakınca P0299 arıza kodu çıkıyor.yağ bakımı yeni yapıldı mazot filtresi dahil değişti.kızdırma bujilerinden olduğunu düşünüp onları değiştirdik.2 si çalışmıyormuş.yakıtta ve gidişte sorun yok.arıza verdiğinde kontağı kapatıp açınca düzeliyor.arıza verdiğinde 3000 deviri geçmiyor.turbo hortumları kontrol edildi kaçak yok. Araç benim di kardeşime verdim bugün Karabük e doğru yola çıktı yolda yine yapmış. Şehir içinde klima açık kapalı düşük yüksek devir ve hızlarda çok denedim hiçbir türlü arıza vermedi sadece uzun yolda veriyor.21 Ekim de ankaraya gideceğiz Ankara bu işlerden anlayan problem her neyse 1 günde çözebilecek usta veya servis tavsiye edebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Yusuf Ak 10 Ekim 2017 Yazar Paylaş 10 Ekim 2017 On 07.10.2017 at 21:59, Recep Güney yazdı: Benzer bir sorun benim başımda da var. Sadece uzun yolda klima açık iken motor arızası yazıyor ekranda.arıza lambası yanmıyor.obd cihazı ile bakınca P0299 arıza kodu çıkıyor.yağ bakımı yeni yapıldı mazot filtresi dahil değişti.kızdırma bujilerinden olduğunu düşünüp onları değiştirdik.2 si çalışmıyormuş.yakıtta ve gidişte sorun yok.arıza verdiğinde kontağı kapatıp açınca düzeliyor.arıza verdiğinde 3000 deviri geçmiyor.turbo hortumları kontrol edildi kaçak yok. Araç benim di kardeşime verdim bugün Karabük e doğru yola çıktı yolda yine yapmış. Şehir içinde klima açık kapalı düşük yüksek devir ve hızlarda çok denedim hiçbir türlü arıza vermedi sadece uzun yolda veriyor. 21 Ekim de ankaraya gideceğiz Ankara bu işlerden anlayan problem her neyse 1 günde çözebilecek usta veya servis tavsiye edebilir misiniz? Hocam ben problemimi kısmen çözdüm arızaya henüz birişey bulamadım ama benim araç sadece yüksek rakımlarda arıza veriyor uzun yolla alakası yok ama benimkinde bazen p0299 bazen p2290 hatası veriyor bende n75 valfini değiştim sorun çözülmedi ama ya maf sensöründen yada map sensöründen kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Uzun yolla alakası yok ben Van' a gittim bu yaz şehiriçinde de arıza veriyordu araç hiçbişe yapamadan adanaya döndüğümüzde aracı nekadar zorlarsam zorlayayım vermedi arızayı... Yorum bağlantısı
Fatih Emre 11 Ekim 2017 Paylaş 11 Ekim 2017 P0299 arızasının nedeni olarak turboda takılı olan "wastegate actuator" isimli parçanın arızalı olmasından dolayı olduğunu okumuştum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts