İçeriğe Yönlendir

Auris Lastik Sesi ?


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Toyota araçların lastik sesini içeriye çokca aldığı söylenir. 2000 li yıllarda 4-5 yaşında epeyce diri bir corolla kullanmıştım. Ve hakikaten yol sesi olduğu gibi içeride idi. Eskiye göre yollarda araçlarda daha iyi.Bu aşikar. Diğer araçlara göre auris yol sesini -yada lastik sesini- içeriye çokca alıyor mu? Kullanan bilen değerlendirir ise sevinirim. Ben test sürüşü yaptım. Ama açıkcası yol sesi konusunda, gürültülü bir ortam olduğu için sağlıklı bir değerlendirme yapamadım. Uzun yolda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Sıfır araçların üzerinde lastik olarak,sert Bridgestone var . Bunu da göz önünde bulundurun.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bir kez uzun yolda kullanma fırsatım oldu son kasayı onda bile özellikle mucur asfaltta Focusa kıyasen yol sesini daha az hissettim.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Komşumda 2015 1,3 var arada bir araca bindiğim oluyor.Rahatsız edici bir yol sesine rastlamadım.1995 yılında aldığım toyotada çok yol sesi alıyordu...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

2011 corolla comfort pakette asfalt sesi oldukça fazla. 2009 auris comfort extra da  da var ama corollaya göre daha az geldi bana. Tüm araçlarda ki lastikler michelin .

Oldukça sık kullanıyorum bahsettiğim araçları

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

aurisi bilmiyorum, corolla bu konuda kendinden ödün vermiyor, 2015 de bir abim 0 almıştı, arka muazzam geniş ama o da ne? acayip yol sesi geliyordu arkada.. 

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

2000 den 20015 e kadar Yaris Auris Corolla hepsini kullandım.Hepsinde yol sesi var.Bu vesile ile ocağıma incir diken Auris 1.33 ü yapan mühendisinden büroda yerleri süpüren emekçi kardeşime kadar hepsini saygıyla anıyorum :)

Yorum bağlantısı
Fatih Emre

İncir ağacı derken 1,3 Auris çok mu yakıyordu? Sıkıntılı başka durumu var mıydı aracın? Bir arkadaşım almak istiyor da ondan sordum?

Yorum bağlantısı
Musa Değerli
İncir ağacı derken 1,3 Auris çok mu yakıyordu? Sıkıntılı başka durumu var mıydı aracın? Bir arkadaşım almak istiyor da ondan sordum?
1.33 araba gitmiyor.Benzin tüketimi ćok fazla.O 0.03 fark için1.6 motor vergisi ödüyor.E toyota 10binde gel diyor daha ne olsun :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Eşimde 2015 1.33 var. Yol sesi bence almıyor. Gayet güzel bir araç. Ancak motor ilk kalkışta çok zayıf. Gaz vererek kaldırmanız gerekiyor. Benim hanım 6.1l/100km ortalama ile kullanıyor. 2015 corrola da babamda var dizel. Corrollanın boşu aurise göre çok boş. Bence her iki arabada başarılı ancak kesinlikle performans aracı değil ikiside. Arkadaşların dediği gibi 1.29 olsaydı 1.33 e göre çok iyi olacaktı. Gereksiz vergi veriyorsunuz hem de araç gitmiyor.  İmkan varsa dizeli ya da daha büyük hacimli benzinlisi tercih edilmeli.

 

Geçen hafta yurtdışında hibrit auris kullandım 700km yol yaptım. 4.1 ortalama yaktı. Merak eden olursa hibrit yorumlarını da yaparım. Kısaca dizel sektöründe çalışan ben için hibritin daha kat edeceği çok yol var. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...