İçeriğe Yönlendir

Bütçe 30 bin lira. B sınıfı araç tavsiye?

Bekir Afşar

Recommended Posts

Bekir Afşar

Arkadaşlar merhaba, 

Bugün Demir Mondi yeni sahibine gitti. 

Eşimin de kullanabileceği B sınıfı araç arıyorum. 

Temel kriterler; yüksek modelli ve düşük km'li olması. Bütçe 30 bin lira civarı. Manuel düşünüyoruz.

Suzuki swift 1.3 MT 4*2 benim hoşuma gidiyor. 4*4'u çok yakıyor. Bu nedenle 4*2'lerine bakıyorum. Bilinen kronik problemi var mıdır. İkinci el piyasası nasıldır. LPG ile ilgili bir problemi var mıdır. 

Hyundai Getz, 1.4 dohc motor var genelde. Bahsettiğim kriterlerde. Uçan teneke tabiri var sağda solda okuduğum. Abs'li olani alınmaz mı. Yukarıdaki sorular bu araç için de geçerli. 

Fiat Punto, 1.4 benzinli veya 1.3 multijet. Direksiyon problemli deniyor. City modu var. Başka artısi eksisi?

Renault Clio 1.2 benzinli motor. İkinci el piyasası iyi gözüküyor. 

Nissan Micra, 1.2 benzinli motor. Artıları eksileri?

Toyota Yaris, 1.0 benzinli motor. Artıları eksileri?  

2009-2011 modelleri arasında. Bu araçlar yada başka tavsiye edeceğiniz araçlar hakkında öneri ve tavsiyeleriniz neler. Siz hangi aracı düşünürdünüz. Kullanan arkadaşların yorumları oldukça önemli. 

Biliyorum ki hiç birisi beni mk3 mondeo'dan sonra kesmeyecek. Ama yapacak birşey yok. Şu an için ihtiyaç bu yönde. Yukarda yazdığım modeller içerisinde bana en mantıklı geleni Suzuki swift. Sizce hangisi ve neden?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Fiat Punto dan uzak durun direksiyon arızası stabil sıkıntı verebilir. Yolda hızlı gidiyorsunuz direksiyon birden taş gibi oluyor diyorlar kaza olasılığı çok Yüksek.

Ben olsam 

toyota yaris bu aracın görünüşü hoşuma gitmiyor ön bölgesi

Suzuki swift 

Renault Clio 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Punto kullandım gayet rahat iç hacim diyer hb gurubuna göre geniş ve konforlu genelde cty arızası çıkıyor fazla takılmamak lazım servisler kronik sorun olduğu için değişimi yapıyorlar.

Bendeki benzinli idi malum yakıt fiyatlarından dolayı sattım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Bir seferinde 3 günlüğüne araç kiralamam gerekmişti ve bir Punto vermişlerdi.

Aracın arka kapıları açılmıyordu. Kilit hizasına gelen yeri yumruklaya yumruklaya açmak zorunda kalıyordum.

Kiralayan firmaya "nedir bu böyle" diye çattım. "Abi bu arabalarda hastalıkmış, servis bile düzeltemedi, yapıyorlar olmuyor, kilitte sıkışma var" dedilerdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Punto yu iyice öldürmüş arkadaşlar. City fonksiyonu ilk seri punto'larda olan bir sorundu servis kronik olduğunu kabul etti ve çoğunu ücretsiz onardı. Sonraki serilerde ve Evo da city arızası kronik olmaktan çıktı.
Düşük tüketim, geniş hacim, yaygın servis ve ucuz parça ile punto (özellikle evo) gayet cazip bence

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Getz in emniyet paketleri olanları gayet güzel.Bir arkadaşımda vardı kamyon ve otobüsün arasında tost oldu içinde 3 kişi vardı sadece şöförün burnu kırılmıştı.Haricinde içmekanda otoran kişilere zarar verecek ciddi hasar oluşmadı ama araç perte çıktı.

Punto evo güzel araç beğeniyorum.

Suzuki almayı düşünmüştük fiyatları ederinden fazla olduğu için o dönem vargeçmiştik.

Nissan micrada alınabilecek araçlar içerisinde.

Bu 1.0 yaris 3 silindirli olması lazım.1.4 lerle yakıt konusunda pek farkı yok.Ben olsam almazdım bunu.Eğer 3 silindirli ise çalıştığında titriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Clio hakkinda ne dusunuyorsunuz bilmiyorum ama yakit onemliyse dusunulebilir. Bizim ikinci aracimiz 1.2 clio. Konfor, performans düşük fakat yakıt gerçekten iyi. Şehir içinde sağa sola surdugumuz bir arac ve sakin kullanimda depo ölçümünde 5.8 lt ortalamasi var. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Aynı bütce ile araç aıyor olsam,2 yıl önce bir süre kullandığım 1,6 tdci fusionlara bakardım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Tüm cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim. 

Piyasa uçmuş durumda. Özel bir durum yoksa (eşin araç kullanma gereksinimi gibi mesela) 30 bin lira civarına alınacak en mantıklı araç 2.0 dizel ghia mk3 jatcolu mondeo bu piyasa şartlarında. Donanım, güç, konfor yukarda konuştuğumuz araçların hiçbirisinde yok. Ancak şartlar böyle gerektirdi. 

Bir süredir takip ediyorum malum siteyi. Kriterlerime uyan araçları aşağıda listeliyorum. Hangisini tavsiye edersiniz. Asıl önemli sorum ise bu araçların gerçek piyasası nedir. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-aracim-temiz-kullanilmis-kasasiz-boyasiz-orjinaldir-498945840/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-temiz-ve-bakimli-dizel-arac-arayanlara-2009-getz-vgt-95.000-km-499674162/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-orjinal-43,000-km...2009-model-bu-temizlikte-bu-fiyata-zor-499679377/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-2008-model-dusuk-kilometreli-1.4-getz-494786024/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-temiz-satilik-fiat-punto-499181757/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-fiesta-499171685/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-beyaz-inci-swift-495169205/detay/

Vakit ayırıp cevap veren herkese tekrar teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Honda Jazz kendi genis bagaj genis arka diz mesafe genis ferah kullanimi kolay. 30 civarina bulunabilir. Hem erkek hem bayan kullanimina ideal.

Polo diyecegim ama 2009 bulamazsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar
2 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Honda Jazz kendi genis bagaj genis arka diz mesafe genis ferah kullanimi kolay. 30 civarina bulunabilir. Hem erkek hem bayan kullanimina ideal.

Jazz'ları çok seviyorum. Ancak bu bütçeyle temizini 2006 model felan alınabiliyor. Yine de temiz, düşük km denk gelirse alabiliriz. 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
3 saat önce, Metin Akbal yazdı:

bende polo derim.

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

şimdi ilgili organın adını anmak istemiyorum ama o organ kadar arabalar 30-40 olmuş, getz e 34 istiyorlar bu nedir ya, 99 yumurta accente 20 yazmışlar sıfır passatın 200.000TL olduğunu varsayarak böyle yapıyorlar herhalde. 30 bine araba alacak olsam mk3 mondeodan şaşmam.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Gürkan Başbağcı
(düzenlendi)

30bin tl'ye düşük km li yüksek modelli araç varmıymış ya? Ben 1 ay oldu alalı hiç denk gelmedim öylesine.

Yani daha doğrusu hem böyle hem de temizine denk gelmedim diyim.

tarihinde Gürkan Başbağcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar
On 16.01.2018 at 14:26, Bekir Çelik yazdı:

Sonuç ne oldu, merak ettim.

@Bekir Afşar

Henüz almadık Bekir Bey. 

Maalesef bu bütçeyle alınabilecek istediğimiz tarzda araç pek yok. Hem ekonomik açıdan hem de ihtiyaç durumumuzdan dolayı acele etmiyorum. 

Şu an için pasif arayış modundayız diyebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Mazda 2 go...ben kardeşime aldım. Tavsiye ederim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...