İçeriğe Yönlendir

2017 Toyota Corolla 1.6 132 bg Manuel kullanıcı yorumlari


Akan Belen

Recommended Posts

Akan Belen

8 kasımdan itibaren kullandığım şu an 1000 km olan corolla icon görüşlerimi paylaşayım istedim. Ayrıca kendi aracım la olmasa da arkadaşımın corolla ile uzun yol yapmışlığım da kullanım km da fazla aslında. Teknik veri vermeyeceğim sitesinde mevcut daha çok kullanıcı görüşleri olacak benimki.

Mesaj içine fotoğrafları ekleyemedim tapatalkdan yazdığım için en sona ekleyeceğim o yüzden.

 

Dış tasarım:

 

Son makyajlı kasa bendeki advence modeli. Bunun üstünde 50. Yıl serisi denilen bir donanım paketi daha var.

Corolla kasası çok fazla albenisi olan bir kasa değil insanlar dönüp baktıran bir tarzı. Yeni civic ler gibi değil. Daha klasik bir yapısı var otomobilin daha sade bir görünüme sahip. Heybetli duruyor sanki daha büyük gibi. 205. 55.16 lastik alaşımlı jantlar ile geliyor bu model. Alt modellerde kapak jant var. Arka stoplar da led kullanılmış ama komple led değil led çizgileri koyulmuş sadece. Ön farlar yine merceksiz ve led yok normal halojen. 50. Yıl serisindeki farklardan biri bu onda led ön farlar mevcut. Aracın eksiklerinden biri bu bana kalırsa. Geçtim led olayını mercekli far bile yok. Daha düşük donanımlı auris de var corolla da yok anlayamadım.

 

Motor :

1600cc 132 bg valvematic denilen 6 ileri atmosferik motor olan bir araç. Değişken subab teknolojisi diye geçiyor. Bu durum yüksek vides ile düşük hızda gitmeyi kolaylaştırıyormuş ve performansı bir miktar daha arttırıyormuş öyle okudum genel olarak. Genel olarak performansını seviyorum. Uygun vitese kullanıldığında gerekli tepkileri bana kalırsa güzel veriyor. Elbette yüksek vitesde direk toparlanıp kopmuyor araç. 0_100 ü 9 saniye civarı bence yeterli zaten. Gücü kesintisiz sunması araç sollamalarda falan bence yeterli.

LPG uyumu iyi bir usta ile sorunsuz. Tercih sebeblerimden biri buydu. Dizel almaya gücüm yetmiyor du istediğim donanımdaki araç için. Ne kadar ekmek o kadar köfte durumu.

Konfor ve sessizlik kısmında ise ciddi olarak şaşırdım diyebilirim bu araçta. Gerçekten sessiz özelikle 110 bandına kadar sıcak asfalt ve düz yolda hiç bir ses yok. Motor ciddi derecede sessiz geldi bana. İlk aldığım gün bir iki defa stop ettirdim ve farkedemedim. Debriyaj kavraması ani geliyor gibi. Soğuk asvalt dediğimiz yolda ise, lastik sesi geliyor 110 lu hızlarda ama motor sesi yok. Vites geçişleri kemikli ama yumuşak oldukça rahat kullanımı. Direksiyon şehir içinde inanılmaz yumuşak. Elektrikli olması sebebiyle muhtemelen buda. Uzun yolda doğal olarak sertleşiyor ama bana yine de yumuşak geliyor. Kullanıcıya göre değişir ama az daha sert olmasını ben tercih ederdim. Daha hisli geliyor o zaman bana.

İçmekan :

Oldukça konforlu bir araç bana göre. Arka diz mesafesi oldukça yeterli ben 187 boyu olan biriyim. Benim arkadamdaki koltukta bile oldukça rahat bir oturma alanı var. Şaft tüneli yok. Arka kısım bunun da etkisiyle yayla gibi görünüyor. Koltuklar rahat sertliği iyi. Bende herhangi bir yorulma yada rahatsızlık yapmadı. İstanbul'a git gel yaptığımızda. En uzun yol tecrübesi oydu bu araçla.

İç tasarım biraz kişiye göre değişir dik bir yapısı var. Bazıları hiç sevmiyor duvar gibi diyenler oluyor.Ben 2010 focus ve 2005 mondeo 3 kullanılmış bir olarak bu tasarımı beğeniyorum onlarında konsol dik bir yapıdaydı. Teyp olan kısım piano black kaplanmış aynı şekilde vites çerçevesi de öyle. Göze hoş geliyor. Teyp hoş komple dokunmatik. Bluetooth, aux, usp herşeyi karşılıyor araç. Geri görüş kamerası mevcut. Gayet yeterli geliyor. Özelliklerin içinde teyp kısmında tüketim ile ilgili bilgileri verdiği bir kısım var. En tüketim verisi ortalamalar falan detaylı bir kısım var ama çok fazla kullanılan bir alan değil bana kalırsa olmasa da olur cinsinden. Bu ekran ile ilgili eskiler ise bana kalırsa ses açma kapama tuşu da dokunmatik olması bence kötü olmuş. Orada bir çevirmeli bir düğme olması daha iyi olurdu ani tepkiler için daha güzel. Bu şekilde olunca basılı tutmak lazım bir süre. Genelde o yüzden direksiyon üzerinden kullanıyorum ses olayını. Ekranı kapatmak da zor. Menüden girip kapatacaksınız. Ekranın üzerindeki kapatma düğmesine basarsanız sadece sesi kapatıyor ekran açık kalıyor yine.

Uzun yıl için yine isterseniz ekranı kapatabiliyorsunuz ama müzik çakmaya devam ediyor ekran karartma gibi düşünün. Ses sistemi 6 hopörlör var yeteri seviyede bana kalırsa. Son sesde bile çok fazla bozulmuyor ses. Son ses biraz daha yüksek olabilirdi.

Malzeme kalitesi yeterli konsol yumuşak sayılır üst kısım. Alt kısımda kullanılan dikiş ile deri görünümü verilmiş hoş olmuş. Kapılar üst kısımları yumuşak sayılabilir altlar tabiki sert. Kapı cepleri idare eder bombeli yapısı var şu şişesi koymak için o kısım güzel olmuş ve sallanmiyor. Ortadaki saklama gözlerinde kapak yok gıcık durum nerdeyse en üst donanım bu orası sürgülü kapaklı olabilirdi.Kol dayama yine bana göre sert kalmış biraz daha yumuşak olmalıydı. İşin garip tarafı yine bir eksik olan kol dayama sürgülü değil. Daha eski modellerde üst kısım sürgülü bunda yok. Sabit bırakılmış burdan kısmışlar. Otomatik araçlar için belki daha az önemli olabilir ama Manuel araçlarda sürgülü olması bence daha iyi. Benim kolum uzun olduğu için çok sorun yaşamıyorum pek. Yine aynı şekilde iç kapılarda aracı içeriden tutup çektiğimiz kol eski modellerde o kısımda aliminyum kaplama var bunda yine onları almışlar. Şanlı boş paket araç alıyoruz gibi. Üstlerine koyacaklarina Toyota bazı şeyleri eklemiş ama bazılarını da çıkarmış.

Direksiyon deri. Ele iyi oturuyor ama biraz sert geldi dokusu bana. Az daha yumuşak olsa sanki daha iyi olur gibi. Direksiyon üstündeki kmadanlari kullanmak kolay ve rahat. Yine bence gıcık olan kısım hız sabitleyicide olmuş. Silecek kolunun altında ayri bir kol olarak var. Direksiyonda olmasını tercih ederdim. Gösterge ortasında ekran oldukça yeterli her türlü bilgiyi görebiliyorsunuz. Tüketim değerini ister sayısal olarak veriyor isterseniz de bir çubuk şeklinde tüketime göre dolup boşalan bir bar var. Anlık tüketim için söylüyorum bunu.

Konfor :

Aracın konforunu sevdim. Sessiz ve rahat yol alıyor. Kasislerde falan sert sesler gelmiyor salınıp geçiyor. Yol tutuşu iyi bana göre esp zaten var. Tabi bu konfor olayı virajlarda aracın biraz daha yatıyor hissi veriyor insana alışana kadar biraz tedirgin edebilir insanı. Ama kendini bırakmıyor araç. Frenleme hoşuma gitti dozu gayet tepkili benim için. Debriyaj yumuşak ayağı yormuyor.

Bagaj gayet yeterli benim için büyük bile işin aslı. Bizim ülkemizde bu olay oldukça önemli geniş aile bizde daha çok olduğu için. Bana kalırsa yeterli bir alan var yani.

Yakıt :

Bu kullanıma göre değişen bir durum elbette. Benim şu an karma ortalamam 7 litre buna şehir içi ve il ilçe arası yollar dahil şekilde. Yarı uzun yol yarı şehir içi demek doğru. Gerçi zonguldak nornal bir şehir sayılmaz rampası çok olan bir bölge burası. Ama sırf şehir içinde kullansam 10 litre rahat yakar burada.

Genel olarak eksiklikleri benim gözümde

Merceksiz farlar, kol dayama sürgülü değil, en gıcık olan ise kapıları kitlediginizde camlar kapanmıyor otomatik olarak. Bu donanıma yakışmıyor bu durum. Kitler var servislerde takılan ama onlarda camları tek tek açıp kapatıyor sinir bir durum.

Donanım :

Anahtarsiz giriş ve çalıştırma var. Yan aynalar otomatik kapanıp açıliyor. Yağmur far sensörü var. Far sensörü bir geç tepki veriyor gibi geliyor bana daha çabuk sönüp daha geç yanıyor gibi. Mondeomla kiyaslayinca. Esp zaten var. Kararan iç dikiz aynası. Arka camlar fabrika çıkışlı renkli.Geri görüş kamerası. Diğerlerine göre farklı olabilecek şeyleri yazmaya çalıştım.

Aklıma gelenler bunlar karışık olmuş olabilir biraz en azında kabaca bir fikir verir diye düşündüm. Yazdıklarıma uygun resimleri yüklüyorum aşağıda.

 

56fbc88ff7ff548eef62c8c0ed9f27e9.jpgb97c8d916031c25c38173122df032ecf.jpg39c505ac1c4d155ae4ae86f104e35ce8.jpg4616ec29de3f682238236b0fe8d87038.jpg689d0b4baa376770137d319f18a0ddd2.jpg01613fa191af8fca648ef67797eef3ee.jpg7bf79e7f9f369e13551ad171652d1cf8.jpg5272aed4dc5fc2f62169afa09a0a32be.jpg0ea39b0f1a0bdc0036e6791256d82c91.jpg61a9b5a0a817ed7b7c2cbad1b1bc4297.jpgc30d99c1e2708e3a27f251c323514079.jpg24ee191fdbf2d1ff29a83247cabd6f24.jpg60e1a7fddf2f7795efd5e150fc94b313.jpga9c1a0b90a7a9c1692094a0db36d74eb.jpg

  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

hayırlı olsun.
far sensörü ile ilgili çok bilinmeyen bir şey söyleyeyim. Toyota lar da far sensörü tünel çıkışı algılama özelliği var.
yani özellikle dalma dediğimiz yollara girdiğinizde çıkışta ışığı gördüğü için farları yakmıyor.deneme yaptım sensör açık dalmaya giriyorum ki ankarada fazla vag grubu araçlar çatır çatır far yakarken benim araçta yanmadı defalarca test ettim. tabi sensör hassasiyet ayarım fabrikasyon orta durumda istesem hassas yapabilirim techstrem den yapılabiliyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen
hayırlı olsun.
far sensörü ile ilgili çok bilinmeyen bir şey söyleyeyim. Toyota lar da far sensörü tünel çıkışı algılama özelliği var.
yani özellikle dalma dediğimiz yollara girdiğinizde çıkışta ışığı gördüğü için farları yakmıyor.deneme yaptım sensör açık dalmaya giriyorum ki ankarada fazla vag grubu araçlar çatır çatır far yakarken benim araçta yanmadı defalarca test ettim. tabi sensör hassasiyet ayarım fabrikasyon orta durumda istesem hassas yapabilirim techstrem den yapılabiliyor.


Evet tünelden çıkınca hızlı kapanıyor ama peşine yeniden giriyorum o zaman geç kalıyor sanki. Hassasiyeti ayarlayabiliyormuyuz far sensörü nun acaba bilmiyordum
Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Evet tünelden çıkınca hızlı kapanıyor ama peşine yeniden giriyorum o zaman geç kalıyor sanki. Hassasiyeti ayarlayabiliyormuyuz far sensörü nun acaba bilmiyordum
ever ayarlanıyor techstream ile. normalde 5 seviye var fabrikasyon 3 seviyede duruyor. hatta ben düşürdüm 2ye aldım. :) servisler muhtemelen yapamayız olmaz der. Israr edin techstream ile yapılıyor deyin
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
(düzenlendi)

Araç hayırlı olsun. Güzel anlatmışsınız. Hiç hesapta yokken, aynı aracın otomatiğini aldım. Ben de aracı tanımaya çalışıyorum. Bu techstream denilen yazılımı biz de kullanabiliyor muyuz? Lpg mevzusunu hiç araştırdınız mı? Henüz taktırmadım ben de ama biraz araştırdım. Bagajdaki yedek lastiği araç dışına çıkarınca lastik sensör ışığı yanık kalıyormuş. Bu sorunun nasıl aşıldığını bulamadım henüz.

tarihinde Fazlı Özdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Araç hayırlı olsun. Güzel anlatmışsınız. Hiç hesapta yokken, aynı aracın otomatiğini aldım. Ben de aracı tanımaya çalışıyorum. Bu techstream denilen yazılımı biz de kullanabiliyor muyuz? Lpg mevzusunu hiç araştırdınız mı? Henüz taktırmadım ben de ama biraz araştırdım. Bagajdaki yedek lastiği araç dışına çıkarınca lastik sensör ışığı yanık kalıyormuş. Bu sorunun nasıl aşıldığını bulamadım henüz.
Evet 15 dolara çinden kablo alın program ücretsiz crack li var zaten yapacağınız şeyler kısıtlı olsa da arıza kaydı silme sensör kalibrasyon ları bazı bir kaç kişileşştirme yapılabilir.
almaya değer
Yorum bağlantısı
Akan Belen
Evet 15 dolara çinden kablo alın program ücretsiz crack li var zaten yapacağınız şeyler kısıtlı olsa da arıza kaydı silme sensör kalibrasyon ları bazı bir kaç kişileşştirme yapılabilir.
almaya değer
Siz yaptıklarınızi yazarmisiniz
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...