İçeriğe Yönlendir

Continental Reklam Filminde Türkiye'yi Haritadan Silmiş


Burak Uzel

Recommended Posts

Burak Uzel

Selam Arkadaşlar,

Herkesin okuması ve bilmesi için paylaşıyorum. Hadsizce, bilinçli ve kasıtlı yapılan bu hareketi, milletçe kınamalı, gereken hassasiyeti göstererek bir daha continental lastik almayarak gereken tepkimizi ortaya koymalıyız diye düşünüyorum.

Bir de bu millet sanki çok afedersiniz aptalmış gibi, gayet profesyonelce yapılan haritada grafik hatası olmuş diye açıklama yaparak kandırmaya çalışıyorlar. Külahıma anlatsınlar.

Şimdiye kadar iyi ki continental lastik almamışım... bundan sonra da işim olmaz. Continental bayim olsa, geçimimi bu lastikten sağlayan biri olsam bayiliğimi iptal eder bir daha satmazdım. ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan onca gizli saklı oyun varken, adamlar açık açık bizi haritadan silmişler. Yuh olsun!

 

 

Continental’in otomobil teknolojileriyle ilgili hayata geçirdiği teknolojilerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen reklam filminde skandal bir hata ortaya çıktı.

Michelin ve Pirelli gibi dünyanın en önemli lastik tedarikçilerinden birisi konumunda olan Almanya merkezli Continental, büyük tepki çeken bir reklam filmine imza attı. Lastik projelerinin yanı sıra otomobil teknolojileri konusunda da çeşitli çözümler üreten marka, bu alanda gerçekleştirdiği teknolojilerin kapsamlı tanıtımı için Powertrain adıyla bir reklam videosu yayınladı. Filmde de görüleceği üzere teknolojiyle alakalı dünya üzerindeki kullanımının gösterildiği bir haritadan faydalanan şirket, bu harita üzerinde Türkiye’yi yokmuş gibi göstermeyi tercih ediyor. Bunun yerine sadece Marmara Denizi’nin görüldüğü harita kısa sürede tepkilerin odağı haline gelmiş durumda. Dikkatsizlik mi? Kasıt mı? Şimdiden binlerce kişi tarafından boykot edilme ile karşı karşıya kalan Continental, Türkiye’de de hatırı sayılır bir pazara sahip. Okuyucular halihazırda ikiye bölen olay kimilerine tamamen dalgınlık sonucu oluşan bir hatadan ibaret. Kimilerine göreyse gerçekleştirilen bu reklam filminde ciddi oranda kasıt var. Skandal niteliğin taşıyan videoyla ilgili Continental Türkiye’nin açıklamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Reklamla ilgili videoyu haberimizin ana görseli üzerinden izleyebilir, konuyla ilgili görüşlerinizi bizlere yorum olarak paylaşabilirsiniz. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. Detaylı bilgi için http://www.log.com.tr/yasal-uyari-ve-kullanim-sartlari

 

continental.jpg

 

 

conti.jpg

 

 

  • Beğen 8
  • Teşekkür 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yayınlanmadan çaycı mı kontrol etti. biz de sizi sildik saygılarımla kullanıcı

  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Petlas alırım daha da conti almam. Çalıştığım kuruma da ben olduğum müddetçe giremez.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Bütün haritayı yeniden çizmediklerine göre hazır haritayı uğraşıp değiştirmişler bence kasıtlı 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Halit Demir

Continental michelin pirelli almam bir daha . İtinayla yunan adalari eklenmis haritaya koskoca turkiye grafik hatasi olmus .yemezler yavrum petlas alirim bu saatten sonra

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Eğer Türkiye'yi haritadan siliyorsan, diyeceksin ki ben Türkiye'den çekiliyorum. Şeref ve onur bunu gerektirir. Varsa tabi....

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman

Bunun doğal bir hata olmadığı kesinde,içerden birileri bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor olabilir.

 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Lassa nın kış lastiğinden çok memnunum, yaz lastiğini de lassa alabilirim. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Hata oldugunu düşünmüyorum, bir kasıt var bence.

Şirketler sadece kazancına bakar paranın dini milleti olmaz derler.

Bu işi şirket yönetiminin değil bireysel olarak bir çalışanının yaptıgını düşünüyorum.

Biz sevmeyen milletlerden geri zekalı bir ırkçının işidir.

Tabii bu şirketin suçunu asla hafifletmez.

Yaptırım uygulamak hakkımızdır.

Yorum bağlantısı
Tolga Erdem

Böyle kişisel tepkileri tabii ki destekliyorum ve bende almam bundan sonra ama yetkililerden  de suan aynı tepkiyi bekliyorum .portakal bıçaklama  olayina dönmesin .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

bu adilerin lastiğini beğenirdim gerekirse şu saatten sonra zerre beğenmediğim petlası takarım genede conti monti takmam benim için bitmiştir....

Yorum bağlantısı
Mustafa Ata

Michelin continental vs bunlar ayni b*kun laciverti degilmi al birini vur otekine. Petlasin velox unu kullaniyorum bunlarin hic birine parami vermem.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
(düzenlendi)

Bu resim hoşuma gitti, çok şükür, son 3 aracımda PETLAS vardı, çok mu kaliteli değil belki ama, fazlasıyla işimi görüyor. Kış memleketi Yozgat'ta kış lastikleri gayet yeterli geliyor. Böyle soğuk şehirlerde zaten lastik ömrü maksimum 4 yıl, PETLAS'ta o kadar gidiyor. Araç üzerinde gelen lastiğim bittiğinde de hem ekonomik olarak hem de milliyetçilik olarak yine PETLAS tercih edeceğim...

jyXZjm.jpg

tarihinde Ramazan Turan tarafından düzenlendi
  • Beğen 13
Yorum bağlantısı
Koray Demir
12 dakika önce, Ramazan Turan yazdı:

Bu resim hoşuma gitti,

Yavru Vatanı da katmış ? bravo ? 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hata mı ne hatası. İtinayla uğraşarak silmişler haritadan. Şirket politikası olmayabilir, bireysel olabilir hiç farketmez. Kimse kontrol etmiyor mu? Defolup gitsinler sildikleri bu ülkeden.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eren Kahya

Vay adiler conti yan ürünü barum kullanıyordum çokta memnundum param buraya gittiği için çok üzgünüm...

 

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Oldum olası yerli Petlas ve Lassa varken yabancı lastik almadım.bundan sonra bedava verseler takmam aracıma.

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

böyle ciddi firmanın ülkemizi hadsizce  aşığılamaya çalışması akıl almıyor,inşallah akıllarını başlarına alacakları iyi bir pazar payı kaybederler...

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Petlas 'ı alsam mı almasam mı diye düşünüyordum ki artık düşünmeme gerek kalmadı. Bir zamanlar Fulda vardı hatırlayan var mı bilmiyorum. Bir zamanlar Conti olur inşallah.

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

türkiye kendi kendine uçmaz, bir yerden dünya haritasının vektörünü indirdiğinizde zaten türkiye haritasının da geldiğini söylemeye gerek yok. Diğer ülkeleri sarı renge boyarken uğraşırken türkiyeyi de silelim demişler namussuzlar. hiç almamıştım, bundan sonra da almam batar giderler umarım. Türkiye genel müdürlüğünde çalışanlar da yaşadıkları ülkeyi silmeyen bir yerde işe girsinler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
13 dakika önce, Burak Uzel yazdı:

Geçmişe dönük şöyle bir haber buldum, var mıdır bilgisi olan? Yerli malı Petlas diyoruz, yine paramızın bir kısmı bu adilere mi gidecek?

Alman Continental Petlas’a ortak oldu http://m.hurriyet.com.tr/alman-continental-petlas-a-ortak-oldu-39163773

 

Bu haberin tarihi 2000 yılı. Burada şirket hakkında detaylar var. Japon ortaklığından söz ediliyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Buraya yazilanlar kadar firmaya da şikayet atılmalı hatta gerekli mercilere başvurmalı... Ben yaptım...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...