İçeriğe Yönlendir

Ka - Hata Kodlarım..Sizce Hangisinden Başlamalıyım?


Bülent Akaslan

Recommended Posts

Bülent Akaslan

RnR8dG.jpg

lORPMk.jpg

gORv72.jpg

merhaba...ilk mesajımı geçen hafta göndermiş ve sağolun ki cevaplamıştınız forum olarak. hiç te istemediğim halde bu hafta yine problemli bir durumla karşı karşıyayım ve bilgilerinize ihtiyacım var.

yukarıda da görüleceği üzere; OBD cihazına bağlantı sonrası çıkan arıza kodları ...sanki tüm sensörler arızalı neredeyse. :( ne tavsiye edersiniz. ? araç yürüyor , çekişten düşme yok, stop etme sorunu yok.sadece yakıt biraz fazla gibi.. şehir içi 45 krş yakıyor.  Bulunduğum bölgede (Kırklareli/Lüleburgaz) bu araçtan anlayan da yok gibi...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Öncelikle hız sensörü sorunu kontrol edilecek. Sensör yoksa alınacak (forumda linkini paylaşmıştım) Sonrasında hata kodları silinip bakılacak.

MAF veya MAP hatası almışsınız ki, bir önceki konunuz zaten bununla alakalı idi. MAP gerekebilir aracınız için.

Oksijen sensörü de dğeişmesi gerekiyor gördüğüm kadarı ile. Bunun değişimi ve hız sensörü sorununun çözülmesi ile beraber yakıt hissedilir oranda düşecektir.

 

Diğerleri için sıra ile konuşuruz.

Yorum bağlantısı
Serkan Yıldırım

Hocam Babaeski'de askerliğimi yaptım, Lüleburgaz'da bildiğim oto elektrikçisi var. Göksel Usta, Japon Oto var sanayide, onun 3-4 dükkan aşağısı. Dükkanın ismini hatırlamıyorum. Sorarsanız söylerler, numarası hala var mesaj da atarım. Ona bir uğrayın, illa ki bildiği usta vardır.

Yorum bağlantısı
Serkan Yıldırım

Bu arada, o kadar hataya rağmen 45 krş yakıyorsa öpüp başınıza koyun :D Benimkinde sadece hız sensörü hatası vardı, bir ara ölçtüm, benzinde ş.içi 8.9 lt/100 km yakıyordu :tongue: 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
On 12.03.2018 at 14:26, Bülent Akaslan yazdı:

ne tavsiye edersiniz. ? araç yürüyor , çekişten düşme yok, stop etme sorunu yok.sadece yakıt biraz fazla gibi.. şehir içi 45 krş yakıyor

delphi universal cihazda ka motorundan alınan hata kodları bence önemsiz.

subap ayarınızı en son ne zaman yaptrıdınız? lambda sensörü kaç km de? bunlar daha önemli

Yorum bağlantısı
Bülent Akaslan

birkaç gündür siteye girememiştim.. cevaplarınız, yorumlariniz ve önerileriniz için teşekkürler..son durum şu; 2 arıza kodu kaldı.. hız ve oksijen sensörü...onları da düzeltince sensör konusu kapanacak..umarım yani:yes: mekanik olarak da direksiyon kutusu tamir takımı arıyorum şu sıralar..onu da halledince uzun yol yapacak duruma geleceğim.. yazın uzun yol yapıp " gide gide gitmiş, dönmüş birde bakmış ki bir arpacık yol gitmiş " hikayesi yasamak arzum..:good1: herkese kazasiz günler dilerim..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Gurur Aytekin

Hocam maf ve map ı hallettikten sonra oksijen sensörüne gerek kalmayabilir. Benimde oksijen sensörü arza veriyordu maf sensörünü değiştirdikten sonra otomatikman kendiliğinden düzeldi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...