İçeriğe Yönlendir

Focus II - Üst Torpido Kilit Mekanizması


Fahri Çalım

Recommended Posts

Fahri Çalım

 

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılan birisiyim. Focus 2 üst torpido hakkında forumda biraz araştırma yaptım genel sorun üst kapaktaki tırnağın kırılması fakat bende sorun tırnak değil onun karşısındaki kilit sisteminde. Kilit sistemi denilen yerde hiç bir şey yok. Aracı yeni aldığım için pek bilgim de yok. İnternette kilitlere baktım ama onlar mı tam emin olamadığım için size sormak istedim. Resmini attım. İlk 2 resim aracımın resmi. Son resim ise aradığım parçanın resmi. Doğru parça bu mu acaba?

 

y0kdYj.jpg

 

G9jn6Z.jpg

 

335270421_tn50_0.jpg?1523556050

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Sanki o gibi, şekil olarak oraya uyguna benziyor. Benimkide aldığımdan beri kapalı, yapıştırmışlar. Bu sorunu daha önce duyduğum için ellemedim. Gereksinim de duymuyorum açıkçası. Ürünün ölçülerini alabilirseniz yada satıcıyla görüşüp teyit ederseniz daha uygun olur

Yorum bağlantısı
Fahri Çalım

internette aradığımda sadece bu parça çıkıyor ve satıcıya sordum uyumlu dedi ama yine de emin olmak istedim. Ben arabayı aldığımda da üst kapağı yapıştırmışlardı 2 gün önce kendiliğinden yapışkanı kalktı ve kapak açıldı. Genelde tırnak kırılır ama bendeki kilit mekanizması kırılmış :) Cevap için teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Murat Azalma

focus 2 ghıa 2007 önceki aracımdı. 2 sene kullandım. bunlarda üst kapak kronik. yazın güneşte bile ısınıp açılıyor yada çok çabuk kırılıyor. en son yapıştırmıştım. daha da kullanmadım. zaten trim sesi de yapıyordu. kesin çözümü yapıştırmakla bulmuştum.

ayrıca konu mevcut forumda

 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ablamların focus 2.5 unda da sorunlu idi havada kalıyordu, söküp yayını söktüm o şekilde kapalı olarak duruyor. Pek kullanılan bir yer değil.

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Benim Focus 2'de önceki sahibinden yapıştırılmış halde idi. Kronik sorunlu olduğunu öğrenince hiç açmaya niyetlenmedim. Yeni sahibi de o şekilde kullanıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Fahri Çalım

Benim üst kapaktaki tırnak sağlam olduğu için kilit almayı düşündüm. Tırnak kırık olsaydı bende kesinlikle yapıştırırdım. Ürünü sipariş verdim gelince takacağım. Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Benimkinin de tirnagi kirilmisti. Yayini sökmüstüm ben de. Arabayi sattiktan sonra aklima geldi: Yayi cikardiktan sonra kapagin uzerine kucuk bir biblo gibi bir sey yapistirip gerektiginde acip kapatabilirdim. Korkumdan 2-3 kere kullanabilmistim. Zaten 3.de falan kirildi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Benim focusun ki çalışır halde. Kronik sorun olduğunu bildiğim için 3,5 senedir 1 kere açtım. Hemende kapattım :) Aracı yıkamaya verdiğim zamanlar aklıma gelince uyarıyorum. Orayı açmayın diye .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Bende de yapıştırma idi.kendim TV sehpa kapaklarında mıknatıslı olan menteşe ile kullanır hale getirdim.uzun süredir sorunsuz kullanıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Bakanşak

Focus 2.5 aracımda yayını söküp ters takmıştım.böylece direkt kapanmıştı ters baskıdan dolayı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
22 dakika önce, Fatih Bakanşak yazdı:

Focus 2.5 aracımda yayını söküp ters takmıştım.böylece direkt kapanmıştı ters baskıdan dolayı.

Çok mantıklı. Açmak istediğinde gene açar eline tutarsın bırakırsın kapanır.

Ben de Ersin gibi büfelerin-sehpaların kapağını tutan mıknatısla yapmıştım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Remzi Karaca

Resimdeki parça o gibi duruyor.

Ben Focus u aldığımda yay sökülmüştü.

Bir kere açıp OGS yi yapıştırmak yerine oraya konuştum. Açma ihtiyacı duymuyordum.

 

 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cengiz Yılmaz
(düzenlendi)

Merhaba,

 

Benim de üst kapağın tırnağı kırılmıştı. bu sorunu toplu iğneyi ateşte kızdırıp şekil vererek tırnağın şeklinde içine gömdüm ve bir daha hiç bozulmadı.

 

Bu işlemi yapmadan önce üst kapağı mutlaka sökmenizde fayda var.

 

Yaklaşık 8 senedir çok sık kullanıyorum.

 

Saygılarımla.

tarihinde Cengiz Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...