İçeriğe Yönlendir

2020 Chevrolet Corvette C8 Akla Zarar Motor Güçleriyle Gelecek!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif
(düzenlendi)

Chevy'nin egzotik sporcusu Corvette, C8 yapıda son halini alıyor. Son jenerasyonu için mühendisler en çok motora çalışmış!

 

2020-chevrolet-corvette-c8-icin-soylenen

 

65 yıllık bir geçmişe sahip olan Corvette, son 7. neslini 2014 yılında göstermişti. Halk arasında Vetta veya Chevy Corvette de denilen spor araba, Amerikan stillerinin en çok yansıtıldığı araçlardan biridir. Ufak bir operasyonla 2019 ZR1 takviyesi yollara çıkartılarak 6.2L V8 ile 338 km/h hızlara ulaşabiliyordu. Bir de aracın her daim tekerlekleri asfalta yapışık tutacak aerodinamik unsurların muhteşemliğine şahit olmuştuk.

 

1953 yılında sadece bir gösteri aracı olarak çıkan ve taleple birlikte üretilmek zorunda bırakılan Corvette, 2020 model yılında daha da felaket özelliklerle geleceği duyuruldu. Ayrıntılar arasında farklı birçok özellik verilmiş. Kamuflajın yoğun şekilde sarılmasından da radikal değişime uğrayacak parçaların olduğunu anlıyoruz.

 

2020 Corvette’nin gövde yapısı büyük oranda değiştiriliyor.

 

2020-chevrolet-corvette-c8-icin-soylenen

Selefine göre gerek gövde yapısında gerekse de üreteceği güçlerle fark yaratacağı söyleniyor. Birinci adım, karoserin yapı maddesi üzerinde çalışmak olmuş. Egzotik spor otomobilin ağırlıklı olarak fiberglas malzemesiyle gövde yapısı imal edilecek.

 

Çerçeve ise bol miktarda karbon fiber, magnezyum ve alüminyum bileşenlerini içerecek. Kilo konusuna değinen Carcoops, otomobilin C7’ye göre daha ağır olabileceğini söylüyor! Sayılan malzemelerle 1.587 + kg’nin sunulması biraz ironik olacak!

 

Eklenen ağırlıkla başa çıkabilmek için LT1 V8 motorun versiyonu yükseltilmiş.

2020-chevrolet-corvette-c8-icin-soylenen

Yine aynı hacimli motor kullanılsa da üniteden daha fazla yararlanılmaya çalışılacak. Şu anda Corvette taban modelinde 6.2L V8’e 455 hp güç veriliyor. Ekstra aldığı kiloları dezavantaja dönüştürmeyecek çift kavramalı 8 ileri otomatik şanzımanın geleceği söylendi.

Chevy motor konusunda ters köşe yapabilir.

2020-chevrolet-corvette-c8-icin-soylenen

Vetta’nın en az 800 beygir üreten 5.5 litrelik atmosferik V8‘in çift turbo versiyonu gelebilir. Şimdi 1000 beygir durumlarını konuşabiliriz! Amerikalı şirketin düşüncesine göre +200 beygir güç kazandıracak bir elektrikli motoru benzinlinin yanına yerleştirebilir. İşte size 1000 beygir!

AWD sistemine yapılacak aktarımlarda Corvette’nin ön dingili, aracın hızına bağlı olarak ön ve arkadaki basıncı ayarlayacak. 2020 dış şekillerinin daha çekici olması beklenirken bence çift turbolu motoruna verilecek melez ünite takviyesi daha çok konuşulacak. Detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz!


Haber Kaynağı: https://paratic.com/

tarihinde Sefa Şerif tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...