İçeriğe Yönlendir

Amerikan Chrysler’in Sonu Geldi Gibi Görünüyor


Murat Azalma

Recommended Posts

Murat Azalma

Sergio Marchionne, 1 Haziran Cuma günü İtalya'nın Balocco kentinde bir yatırımcı toplantısı düzenleyecek ve söylentilere bakılırsa bu toplantıda Chrysler’in sonunun geldiğini duyuracak. Automotive News'den FCA uzmanı Larry P. Vellequette, bir kaynaktan gelen bilgilere dayanarak Marchionne'nin Chrysler markasını sonlandıracağını iddia etti.

 

Buna ek olarak Marchionne, ABD ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden Fiat’ı çekme planını da detaylandıracak. Marka, Avrupa, Brezilya ve gelişmekte olan pazarlar için araç geliştirmeye odaklanacak.

 

FCA'nın en stratejik planı ise halihazırda şirketin en kârlı alt markası olan Jeep'e daha fazla yatırım yapmak olacak. Firmanın yaklaşan modelleri arasında Renegade’in altına yerleşecek küçük bir SUV ve segmentin en üstüne meydan okuyacak lüks Grand Wagooner yer alıyor.

 

Automotive News’in haberine göre şirket, Alfa Romeo ve Maserati’yi tek bir performans odaklı bölüm altında birleştirebilir. Böylesi bir hareket firma için mantıklı olarak değerlendirilebilir çünkü bir çatı altında spor otomobillere odaklanan iki alt marka olması, crossover çılgınlığının yaşandığı bir pazarda pek de akıllıca değil.

Eğer Marchionne gerçekten Chrysler markasının ipini çekerse, bu 90 yıldır faaliyet gösteren köklü bir markanın sonu anlamına geliyor. Chrysler’in serisi şu anda iki modelden oluşuyor; 300 sedan ve Pacifica minivan. Anlayacağınız bu kadar az ürüne sahipken Chrysler’i ortadan kaldırmak, çok büyük bir etkiye yol açmayacak.

 

kaynak : motor1.com

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...