İçeriğe Yönlendir

Pininfarina Turin Auto Show’a Geçmişin En İyi Modelleriyle Geliyor!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

İtalyan tasarım ve otomobil üreticisi Pininfarina, geçmişte tasarladığı en güzel otomobil modellerini Turin Auto Show'a getiriyor!

 

pininfarina-auto-turin-auto-show-a-en-iy

 

İtalyan otomobil firması Pininfarina, 1930’lu yıllara kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Kurucusu Battista “Pinin” Farina’dır. Tasarım stüdyosu Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, Fiat, GM, Lancia ve Maserati gibi markaların bazı modellerini bizzat kendi hayata geçirmiştir. Köklü firma, ani bir kararla 2015 yılında 168 milyon Euro’ya Mahindra Group‘a satılmış. Aile şirketi olarak hayatına devam eden Pininfarina, tren ve yatlara da özel tasarımlar yapmaktadır.

 

İtalyan tasarımcı, tarihi boyunca çizdiği en etkileyici modellerinin altısını önümüzdeki hafta Parco Valentino Turin Auto Show‘a getiriyor. Modellerin çoğu prototip halde kalıp, koleksiyon araçları olmuşlar. Şimdi sizlere Pininfarina’nın fuara gelecek araçlarının bazılarından bahsedelim.

 

İlk aracımız Pininfarina Mythos!

 

pininfarina-auto-turin-auto-show-a-en-iy

 

1989 yılında Tokyo Motor Show’da sergilenen spor araç, Ferrari Testarossa platformundan çıkan bir konsepttir. 4.9L ile hareket eden Mythos, orta motorlu bir yapıya sahipti. Tutulan top speed hız kayıtlarına baktığımızda 290 km/h‘ye kadar ulaşabilmiş.

 

Pininfarina eserlerinden ikincisi muhteşem Sergio!

 

pininfarina-auto-turin-auto-show-a-en-iyi-modelleriyle-geliyor-sergio-konsept.jpg

Yine Pininfarina’nın ellerinden çıkan Sergio, Ferrari 458 Spider‘ın mekanik alt yapısında üretilmiş. Normal spor araçlardan çok farklı olan Sergio’nun 6 örnekten biri 4.5 milyona satılmıştı.

İtalyan tasarımcının Lancia Florida II modeli!

pininfarina-auto-turin-auto-show-a-en-iy

1955 yılında yeni fikirler ışığında Pininfarina, yine klasını konuşturarak Florida II‘yi çıkartmış. Klasik model yeni bir mimari üzerinde, Lancia adı altında Pininfarina tarafından imal edilmiş. Özellikle Amerikan araçlarının hit yaptığı dönemlerde Florida’nın çıkışı çok konuşulmuş.

F1 pistlerine hazırlanan yalnız hiçbir zaman çıkartılmayan Sigma’da fuarda yerini alacak.

pininfarina-auto-turin-auto-show-a-en-iy

13 Mart 1969 yılında sunulan Pininfarina Sigmo‘nun alüminyum monokok gövde ve motor kısımları yine Ferrari’den temin edilmiş. 590 kilogram ağırlığa sahip aracın yapımında Fiat ve Mercedes‘te çalışmış. Yalnız prototip olmaktan öteye gidememiş.

Pininfarina bir yandan unuttuğumuz eski modellerin güzelliklerini bizlere yeniden hatırlattı. Sınırlı sayıda üretilip satılan otomobiller olduğu gibi bazı prototipler sadece aileye ait olmuş. Gelecek hafta kapılarını açacak Turin Auto Show‘da İtalyan markanın en güzel sanatsal çalışma örnekleri sergilenmiş olacak!


Kaynak: https://paratic.com/pininfarina-turin-auto-show-modeller/

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...