İçeriğe Yönlendir

Yeni Volvo S60 R Versiyonla Üst Düzey Performansa Kavuşacak!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

Volvo, önümüzdeki hafta dünyaya sunacağı yeni S60 modelinin motoru hakkında bilgiler verdi!


yeni-volvo-s60-r-versiyonla-ust-duzey-pe

 

Volvo, gelecek hafta, Güney Carolina Charleston üretim tesisinde düzenleyeceği özel bir etkinlikle yeni nesil Volvo S60‘ı gösterecek. Markanın orta sedan modeli, oldukça çekici bir tasarımla gelmesi bekleniyor. Ön yüz hatlarının XC90 ve bakışlarıyla çoğu rakibini korkutan S90‘ın ayak izlerinden takip edecek.

İsveçli marka, lansmanından önce S60’ın üst seviyesinde nasıl bir çizgide ilerleyeceğinden bahsetti. Standart versiyonların hız anlayışı olan R, son nesil sedanda kafa karıştırıcı güçlere getirilecek.

Volvo’nun Meşhur T8 Twin Engine Motoru S60’a da Geliyor!

yeni-volvo-s60-r-versiyonla-ust-duzey-pe

Bizler bu zamana kadar hız konusundaki belli yüksek değerleri spor otomobillerde görürdük. Gelişen teknoloji sayesinde dört kapılı ve tek kapılı ayrımı nerdeyse kalmadı. Caddelere çıktığında normal karşılayacağımız Volvo modeli R Dizayn paketi ile 415 beygir güce sahip olacak.

 

Tamamı elektrikli araçlara en büyük alternatif olan hibrit motor, S60’ın kalbine 2.0L Twin T8 olarak yerleştirilecek. Harici olarak da şarj olanağı sağlayan plug in hibrit ünite, 415 beygir güç ve 670 nm tork değeri verecek.

 

Polestar Engineered Yine Devrede!

 

yeni-volvo-s60-r-versiyonla-ust-duzey-pe

 

Volvo’nun ayrı bir parçasıyken başlı başına marka haline gelen Polestar, S60’ın motor dışında diğer performans parçalarına da imzasını atmış. Kendi imalatı olarak S60’ta özel alaşımlı jantlar, siyah krom egzoz boruları ve Brembo’dan gelen fren kaliperleri S60’ı farklı kılacak unsurlar.

 

Yürüyen aksamda özel yay sistemi ve ayarlanabilir amotisörler yine Polestar’a ait. Aslında S60 R T8 Twin çalışmaları bir örnek teşkil edip, sonrasında V60 ve XC60 SUV modellerinde de sunulacak. Süper teknolojinin her nimetinden faydalandırılacak S60’ın yeni yapısını, gelecek hafta sizlere sunacağız.

 

 

Haber Kaynak: https://paratic.com/2018-volvo-s60-r-hibrit-versiyon/

 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Maden

S60 eski kasa bagaj hacmi 380 litre alınmaz diye kendimi kandırıyordum. Şimdi 442 litre yapmışlar artık hayel etmeme engel kalmadı 😊

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yeni reklamı gördüm güzel olmuş  yeni S60. Eskisi S40 gibiydi

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Son yakıtlı araçları, bundan sonra ilk olarak CX40 tam elektrkli ve hibrit versiyonlar çıkacakmış, peşinden tam elektrikli cx90 geşecekmiş, daha sonrada tüm ürün gamı elektrikli olacakmış volvoda...

 

birde pole star versiyonlar var, onlarda elektrikli olacak ama performans odaklı seriler olacaklarmış...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...