İçeriğe Yönlendir

Mercedes Yeni Nesil Motora Geçiş için PHEV Üretimini Durduruyor!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

Mercedes üçüncü nesil melez teknolojisi için modellerinin PHEV(plug-in hibrit) üretimlerini durduruyor!

 

mercedes-yeni-nesil-motora-gecis-icin-ph

 

Alman marka Mercedes, EQ tabanında üreteceği elektrikli araç modellerini, önceki PHEV’lerle değiştiriyor. Şu anda C Serisi, E Serisi ve S Serisi‘nin standart hibrit motorlu versiyonlarını geri çekti. Bu geri çekme üretmeyeceği anlamında değil. Aksine daha da geliştirilip araçlara verilecek.

 

2 yıl öncesine gittiğimizde Mercedes, Generation EQ Konsept aracını bizlere tanıtmıştı. Elektrikli bir yapı üzerine kurulan konsept, aslında gelecek modellerin yeni oluşturulacak bir tarafını temsil ediyordu. Autocar‘ın haberine göre de Alman marka hibrit versiyon modellerini üçüncü nesil, en gelişmiş elektrikli güç aktarma organlarını kullanan modellerle değiştirmeyi düşünüyor!

Melez Motorun Tahrik Sistemi Yükseltiliyor

 

mercedes-yeni-nesil-motora-gecis-icin-ph

 

Bu demek oluyor ki Mercedes melez motorlarına yerleştirilen elektrikli ünitelerini daha fazla güçlerle besleyecek. Üçüncü nesil elektrikli motorun saf menzil aralığı da biraz daha artırılıp 31 mil yani 50 km‘ye yükseltilmiş. Önceki nesilden yaklaşık 16 km daha fazla. Benzinli motora 121 hp ve 325 torluk bir elektrik ünite yardım edecek.

 

Alınan bilgilerde gelecek ilk araç güncel haliyle gelecek S-Serisi olacak. S500e’nin yerini alan S560e içerisinde de son nesil melez ünite olacak. Mercedes kısa bir süre sonra da biri dört silindirli dizel olmak üzere hibrit benzinli E Serisi PHEV’i piyasaya sürme planları içerisinde. Ekstra olarak modeller paket halinde 9 ileri otomatik şanzımanla üretilecek.

 

Yeni PHEV Motorlar Sırayla Alt Sınıflara da Geliyor!

 

mercedes-yeni-nesil-motora-gecis-icin-ph

 

Mercedes’in özellikle Audi gibi markasının hibrit motorlu modellerine karşı yaptığı hazırlıklarda, C Sınıfı’na yapacağı büyük atak dikkatlerimizi çekti. C-PHEV’de E Serisi sonrasında üretim sürecine alınacak.

 

Ardıdan A3 e-Tron ile en iyi mücadele için eklenti motorlu bir A Serisi çıkartılacak. Mercedes’in son yıllardaki elektrikli araç çalışmalarını izelediğimizde, bu konuda söz sahibi olacağını eminiz.

 

En son yeni ünite üzerinden SUV alanda EQC’yi tanıtmıştı. Çıkardığımız sonuş ise; Mercedes tahmini olarak 3 yıl içerisinde tüm sınıf modellerini yeni PHEV teknolojisinde üreticeğini düşünüyoruz.

 

 

Kaynak: https://paratic.com/mercedes-yeni-nesil-phev-motor-elektrik/

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...