İçeriğe Yönlendir

Rain Prisk’in İnanılmaz BMW ve Lexus Shooting Brake Yorumu


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

Yaptığı tasarımlarla modellerin olmayan hallerini ortaya çıkartan Rain Prisk bu sefer BMW ve Lexus'u ele almış.

 

rain-prisk-bmw-lexus-dijital-cizim-687x4

 

Rain Prisk, “adını duyduğumuzda ortaya bu sefer nasıl bir şey çıkartacak” diye merak ettiğimiz bir tasarım stüdyosudur. Yaptıkları X-Tomi ile benzer ancak dijital çalışmalarda kendine özgü kalem tutuyor. Tasarımcı bu sefer 20 yıllık bir efsaneyi ele almış. BMW’nin 90’lı yıllara damgasını vuran 8 Serisi, o günün şartlarına fazla olan bir spor otomobildi.19 yıllık reklam arasından sonra tüm ihtişamıyla gösterilen 8 Serisi, Rain Prisk’in çılgın çalışmalarından kaçamamış.

 

Tasarımcının benzersiz çalışma farkıyla tek kapı spor otomobili sizlere bugün Ferrari GTC4 Lusso’nun shooting brake kasa yapısında sunacağız. Keza geçenlerde hurdalıkta bulunan Japon efsanesi Lexus LC500’e de aynı şekillerde tasarım yapılmış.

 

BMW 8 Serisi Rain Prisk Dizayn

 

rain-prisk-bmw-lexus-dijital-cizim.jpg

 

8 Serisi’nin coupe veya cabrio halleri dışında güzel bir görüntüsü olmayacağını sanırdım. Biraz Volvo’ya kaçan tasarımlarıyla spor BMW’nin asfalt üzerindeki görüntüsü muhteşem duruyor. Önünü M8 olacakmış gibi hayal edip yan kısma geldiğimizde çamurluk içlerine gizlenmiş lastikleri görüyoruz.

 

Geniş coupe, arka kısımda kendi stop far yapısıyla ele alınsa da cam üstü rüzgarlığın etrafına kadar ışık grubu dolandırılmış. Tam da bu kısımda Volvo’nun wagon araçlarını andırıyor. M850i olarak tasarlanan 8’in bir güzel kısmı da tamponu olmuş. Parlak bir difüzör ve oldukça geniş olan egzoz çıkışları 8’i olduğundan daha güçlü bir yapıdaymış gibi göstermiş

 

Lexus LC500 Rain Prisk Dizayn

 

rain-prisk-bmw-lexus-dijital-cizim-lexus

 

En az BMW 8 Serisi kadar sarsıcı bir çizimle karşımıza çıkan Lexus’u hiç bu şekilde hayal etmiyorduk. Mat sarı boya rengine 20 inçten aşağı olmayan jant grubu, ducktail cam üstü rüzgarlık ve tavandaki alüminyum şeritle tasarlanmış.

 

Bir kez daha anladık ki shooting brake etkileyici bir karoser yapısı ve çizgileriyle hayalleri süsleyen spor araçlarda, bir tık daha fazla iyi duruyor. Dünya otomobillerinin görmediğimiz tiplerini ortaya çıkartan Rain Prisk yine başarılı bir işe imza atmış.

 

BMW ve Lexus, araçlarını yeni yapısında görseler eminiz onlarında suratlarında memnun olmuş bir tavır olacaktır. Her zamanki gibi Rain Prisk’in bir sonraki çalışmasını merakla bekleyeceğiz.

 

Kaynak: https://paratic.com

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

gerçekte olmayan sanal çalışma sanırım?

Aynen abi ,sanal tuning denen shop çalışması

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir an gerçek sanıp heyecan içinde stobu nasıl üretmiş ona bakıyordum, Pakistanlı Khan nın vardı bir üretimi, videoda detayı yoktu ama

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...