İçeriğe Yönlendir

Gunther Werks’ten Yarım Milyon Dolarlık Özel Porsche 993 400R!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

Geçmişin en güzel Porsche modellerinden olan 993, Gunther Werks ellerinde 400R'a dönüştürüldü ve inanılmaz fiyatlara satılıyor!

 

gunther-werks-porsche-993-400r-687x400.j

 

Gunther Werks, hayalleri süsleyen bir Porsche gösterdi. 993 temellerine dayanan 400R, baştan çıkarıcı duruyor. 1994 yılında son hava soğutmalı seri olarak çıkış yapan 993, “modern klasik” yapının hızlı temsilcilerinden oldu. Serinin en büyük özelliklerinden biri, eski jenerasyondan yenisine fazla bir şeyin taşınmamış olması.

 

Yani oluşum da görsel ve teknik çalışmaklar 911’in ivme kazandığını gösteriyordu. Dünyaya 1994 Formula 1 sezonunda güvenlik aracı olarak tanıtılan 993, Gunther Werks’in kırmızı rengi ve retro yapısıyla günümüze tekrar getirildi.

 

993 400R’a herkes sahip olamayacak!

 

gunther-werks-porsche-993-400r-dis-yapi.

 

Özel olarak hazırlanan koyu kırmızı renk çok yakışmış. Gunther Werks, 24 sene öncesinden daha agresif duran bir 933 karşımıza çıkartıyor.

 

Parçalar şirketin Güney Kaliforniya tesisinde baştan yapılmış.

 

gunther-werks-porsche-993-400r-on-gorunu

 

Eskilerin bir kenara atılıp, 400R’a daha hafif malzeme yapısından gövde parçaları imal edilmiş. Yeni farların şeklinde bir oynama olmasa da, tampon ve buna bağlı olarak çamurluklarda wide-body uygulaması yapılmış.

 

El yapımı birleştirilen bu Porsche’nin yan kısma doğru biraz daha kaslı yapıya kavuşturulduğunu görüyoruz.

 

993 yoğun karbon fibere maruz kalmış!

 

gunther-werks-porsche-993-400r-profil.jp

 

Modifiye şirketi, biraz kıyıcı işlemler yapmış ve parçaları daha hafif olan karbon fiberden imal etmiş.

 

Lastik grubu, genişletilen çamurluklara göre özel 5 kollu jantla desteklenmiş. Tavan kısımlarına baktığımızda da eski yapıyla oynamamış görüyoruz.

 

400R’ın çok güçlü olduğunu vurgulayan öğelere rastlıyoruz.

 

gunther-werks-porsche-993-400r-arka-goru

 

24 sene önceki arka görünümüne ek olarak ducktail rüzgarlığı biraz daha havaya kaldırılmış. Demek ki 400R’ın fazladan downforceye ihtiyacı olacak.

 

Aynı ön kısımda olduğu gibi arka tamponu da genişletilerek, geçen sene yeni tipleriyle çıkış yapan 718 Boxster ve Cayman GTS‘ye benzetilmiş.

 

Motor kaputu altında 3.6L yerine 4.0L görev yapacak.

 

gunther-werks-porsche-993-400r-ruzgarl%C

 

Eskisinden gelipte kullanılmayanlar arasına motoru da ekleyebiliriz. Adının verildiği 4.0L’lik 400 beygirlik motor, diğerinden 130 hp’lik bir farka sahip.

 

Gunther Werks, 400R’ın testlerini tamamladığını ve üretime hazır olduğunu söyledi. Yalnızca 25 birim imal edilecek bu Porsche’nin maliyeti biraz korkutucu. Sıraya girebilir ve ısrarla 400R’dan sizinde olmasını isterseniz 525.000 dolar gibi bir parayı da şirketin hesabına yatırmanız gerekecek.

 

İşte “özel üretim” mantığının tam olarak karşılığı da budur. 25 müşteri değişik renk kombinasyonları, kokpit seçenekleri ve bazı dış parçaları kendi zevkine göre isteyebilecek. Öyle olunca da karşınıza yarım milyon dolardan fazla fatura çıkartılıyor. Gunther Werks’in 400R için sizin yorumunuz ne olur?

 

 

Haber Kaynak: https://paratic.com

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yorum kolay, paranın gözü kör olsun, adaletsiz gelir dağılımınında :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Pehh, porş haaa....

 

4:14 ve sonrası :D

 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...