İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Su Deposunda Yağ Var


Sefa Korkmaz

Recommended Posts

Sefa Korkmaz
(düzenlendi)

Herkese merhabalar. Aracim 2006 fiesta 1.4 dizel. Geçen aracimin yağını suyunu kontrol ederken suda köpürmüş şekilde yağ vardı. Temizleyebildiğim kadar temizledim. Aradan iki gün geçti. Suda O gün ki kadar yağ yok. Sadece ufak baloncuklar var. Daha önceden de böyle bir sorunla karşılaşmıştım ve sanayiye götürmüştüm. Aracın conta yakmasından korktum. Üç usta ya götürdüm hiç birisi conta yaktı demedi. Birisi yağ soğutucun bozuk dedi. Diğeri suyu değiştir devam et dedi ( öyle yaptım). Diğeri ne dedi unuttum :) ama conta yaktı veya yağ soğutucubozuk demedi. Araçta duman atma yok. Ama araç uzun süre kullanıldığında çok az bi çekişten düşme olduğunu hissediyorum. Sizce araç conta yakmışmıdır yada yağ soğutucusumu bozuktur. Böyle bir olayla karşılaşan arkadaşlardan yorum bekliyorum. 

* Birde su deposundan sürekli fısss şeklinde hava kaçağı var. Kapağı değiştirdim ama hava kaçağı yine var. Usta normal değil diyip su kabını değiştirmem gerektiğini söyledi. Su kabıyla kapak tam öpüşmüyormuş usta dedi. Ama sıfır orjinal parçaylada test ettim ama yine kapakla su kabı tam oturmuyordu birbirine. Fiestalarda bu hava kaçağı normal mi? 

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kapak tamamen kapalıyken mi fıss sesini duyuyorsunuz?

İlk sorn içinse öncelikle yağ soğutucu kontrol edilecek.

Yorum bağlantısı
Sefa Korkmaz

Kapak tamamen kapalı evet. Yoldan geldiğimde kaputu açıyorym ve kapaktan fısss diye ses geliyor. Kapağı açmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

Yaklaşık 1 ay önce. Kayınvalidemlerin evinden dönüyoruz gece 12 suları. Yola çıktık 1 dk sonra telefon. Arabanızın durduğu yerde yağ akmış dediler. Yakında bir benzinlik vardı çektim arabayı oraya. Bu esnada yağ az uyarısı ya da motor arıza lambası ya da motor derecesinde artma yok. Kaputu açtım bir de ne göreyim. Su deposundan yağ fışkırıyor. Durunca inanılmaz artmış hem de. Oluk oluk. Dedim bittik :) Sağ olsun benzinlikteki arkadaşlar da geçmiş olsun conta yakmıştır diyo. Ben de çok kısa mesafe geldiğim için pek ihtimal vermiyorum. Neyse aracı ertesi gün çekici ile sanayiye çektik. Yağ soğutucusu dediler aynı hesap. Radyatör-Yağ soğutucusu ve termostat değişti. Bu esnada 8000 km civarı yol yaptığım ve bakımları da geldiği için bakımları da yaptırdık, biraz da mecburiyetten. 1000 tl civarı masrafım çıktı.

Araç 2007 1.4 TDCİ Fiesta

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Genleşme kabı kapağını değiştirin.

Suyu değiştirin ve olması gerektiği gibi antifrizli şekilde yeni su koyup gözleyin. 

Tekrar ederse ilk bakılacak yer yağ soğutucudur. 

Conta yaksa başka belirtiler verirdi. 

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sefa Korkmaz

Geçmiş olsun. Bende yağ soğutucusundan şüpheleniyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...