İçeriğe Yönlendir

Bugatti Fiyatı 5 Milyon Dolar Olacak Chiron’un En Hızlı Versiyonunu Yapıyor!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

Bugatti, Chiron Sport'un hemen ardından daha da özel olan Divo versiyonunu çıkartıyor. İşte detaylar...

 

bugatti-chiron-divo-ozel-seri-687x400.jp

 

2018 yılına girmemizle birlikte Bugatti bir sürpriz yaparak Chiron’un Sport adında versiyonunu göstermişti. Biz 1500 beygirden daha fazla güçle gelmesini beklerken, biraz kilo verdiğini görmüştük. Chiron Sport, Chiron’nun 500 adet üretim sınırlaması içerisindeydi. Fransız marka şimdi Chiron Divo adlı bir hiper otomobil düşünüyor.

 

Divo, 1920’lerin sonunda Bugatti için iki kez Targa Florio yarışını kazanan Fransız yarış pilotu Albert Divo‘nun anısına düşünülmüş. McLaren’nin Ayrton Senna adına yaptığı anlamlı çalışma ile benzer.

 

Chiron Divo’dan 40 Adet Üretilecek

 

bugatti-chiron-divo-ozel-seri-40-adet.jp

 

Bugatti Başkanı Stephan Wikelmann, “Chiron Divo insanları heyecanlandırmak için, hafif ve çevikliğin daha fazla sunulacağı yüksek g kuvveti üreten bir otomobil olacak.” dedi. Buradan yapısı hakkında onlarca tahmin çıkartılabilir!

 

Wikelmann’ın sözlerine bakarsak Divo, mevcut Chiron’dan daha hafif olacak ve aerodinamik yapıda büyük güncelleştirmeyi işaret ediyor.

 

En sonunda Chiron Divo’nun binlerce tork üreten W16 motoruyla hız limitlerinin hepsinin kırabileceği sonucu çıkıyor. Madalyonun diğer tarafından baktığımızda; hafifletilen karoseri sayesinde 8.0L 1500 beygir motorun yapacağı hızlar bir üst kademeye alınmış olacak.

 

Chiron Divo’nun nasıl olabileceği hakkındaki bu düşüncelerimizden 2. şık daha fazla ağır basıyor.

 

Bugatti Chiron Divo’nun Fiyatı Normalin İki Katı!

 

bugatti-chiron-divo-ozel-seri-5-milyon-d

 

Hatırlarsanız Almanya’da satılan mavi Chiron’a 3.5 milyon dolar değer biçilmişti. Divo’ya geldiğimizde ise istenilen rakam tam “5.8 Milyon Dolar” veya 5 milyon Euro olarak belirlenmiş.

 

Bizler bir araba için istenen böyle bir rakamı en son sınırlı sayıdaki nadir Ferrari F50 Nero Daytona‘da görmüştük. Unutmadan söyleyelim; aracın renkleri açık mavi ve füme olabilir. Divo’nun nasıl bir şey olacağını umarız Bugatti kısa bir sürede gösterir!

 

 

Haberin Kaynağı: https://paratic.com

 

 

Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Hayaller Bugatti gerçekler golf. 40 tane yapılacaksa çoktan satılmıştır zaten 😁

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...