İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Radyatörden Su Taşması


Murat Kırmızı

Recommended Posts

Murat Kırmızı
(düzenlendi)

Merhabalar.

Öncelikle bir kaç hafta önce yağ soğutucu ile ilgili bir problem yaşamış ve akabinde (hararet artması,conta yakması v.s durumlar olmadı) radyatöre yağ girdiği için ve çok hızlı bir şekilde fark etmemizin şansıyla sanayide yağ soğutucusu,radyatör değişimi yaptırmış büyük bir problemin eşiğinden dönmüştük. 

Yukarıdaki problem sonrası hiçbir sıkıntı yaşamadan aracımı kullandım. Sadece babam çok sıkı kapatılmış olan radyatör kapağını biraz daha gevşek bıraktı (herhangi bir durumda zor açılmaması için.Radyatör değişimi sonrası serviste çok sıkı kapatılmış,kendi ustama kontrole götürdüğümde alet edavat yardımı ile açmıştık). Neyse babamın bu müdahalesi sonrası 300 km civarı klima açık yol yaptık ailecek. Hiçbir sorun yaşamadık ya da ben fark etmedim.Ta ki dün öğleden sonra 40 km uzaklıktaki bir köye 5 erkek klima açık biraz da rampa (Denizli-Cankurtaran) çıkana kadar. Köye vardığımızda arabanın önünden su aktığını fark ettik. Kaportayı açıp baktığımda radyatörden su-antifriz karışımı su dökülmüş olduğunu gördüm. Tamamen boşalmamıştı ama yarım litre kadar su eklemem gerekti eski seviyesine gelmesi için. Kapak biraz gevşekti ama köye gidene kadar bir kaç gün önce 300 km yol yapıp bu sorunu görmemem mümkün gelmedi. Sonrasında aynı kişiler aynı güzergahtan geri döndük ve aynı sorunla karşılaşmadım.

Biraz uzun oldu ama sizlerin de görüşünü almak istiyorum.

Şimdiden sağ olun.. 

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök

hararet yükseldi mi yolda giderken ?

 

yedek su kabından değil dimi radyatörün kendinden mi attı suyu dışarıya 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Eğer su yedek su kabından aktıysa problem yedek su kabının kapağında gibi. Zaten ilk önce çok sıkı kapatılmış, devamında alet yardımıyla açılabilmiş. En ucuzdan başlayarak su kabının kapağını değiştirin bence. Tabi hortumlarda ve radyatörün kendisinde kaçak yoksa.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı
5 saat önce, Ali Gök yazdı:

hararet yükseldi mi yolda giderken ?

 

yedek su kabından değil dimi radyatörün kendinden mi attı suyu dışarıya 

Hararet yükselmedi kesinlikle. Gözüm göstergede gidiyorum bir kaç haftadır :) Radyatörün kendinden geliyordu su.

Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

Bilemiyorum. Mecburen her zaman gittiğim usta dışında gittiğim serviste parçalar takıldıktan sonra kendi ustama da gösterdim aracı. Her şey yolunda dedi. Sadece çok sert kapandığı için kapak bir şekilde açtı. Sonra elle kapadık. Tek soru işareti babamın kapağı biraz gevşek bırakması. Bıraktıktan sonra yol aldım fakat dün baya dik bir yere de çıktık arabayla. Acaba eğim dolayısı ile mi döküldü onu düşünüyorum. Parçalarda sıkıntı olsa başka zaman da akardı-akar değil mi. Sabah 40 km yol gittim ama hiçbir sıkıntı olmadı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...