İçeriğe Yönlendir

2019 Yılında Yollara Çıkacak “MINI EV” Özgün Tasarımıyla Görüntülendi!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

MINI'nin E Pilot çalışmasıyla oluşturulmaya başladığı tamamı elektrikli versiyonun çıkışına az bir zaman kaldı! İşte detaylar...

 

2019-yilinda-yollara-cikacak-mini-ev-ozg

 

MINI’nin elektrifikasyona yönelik çalışmalarını görmeye başladık. Konuya belki geç kalmış gibi gözükse de BMW’nin gücü ve yatırımları sayesinde yeni oluşuma kolay geçiyor. BMW’nin ilk tamamı elektrikli aracı iX3 konsept, çalışmaların seviyesini gösteriyordu.

 

Uzun zamandır EV araçlar üzerinde çalışmalar yapan MINI, E Pilot programı üzerinden geliştirilen ilk versiyonunu tanıttı. Prens Harry’nin Cooper S’ni tasarlayan Oliver Heilmer‘da aynı model hatlarını kullanarak ancak ince noktalarda markanın EV dünyasına geçişi belli edecek unsurlar kullanmış. MINI EV’de hangi motor ve batarya tipi kullanılacakmış bakalım!

 

MINI’nin Elektrikli Versiyonu Dış Kısımdan Ayırt Edilebiliyor

 

2019-yilinda-yollara-cikacak-mini-ev-ozg

 

Aracın çizimleri yapılırken klasik yapının bozulmamasına dikkat edilmiş. Kupa kısmında görsel anlamda fazla bir şey yok ancak ızgaranın kapalı hali yeni yakıt sistemini işaret ediyor. Altıgen geometrik şekli bozulmayan ızgara kısmı bundan sonra kapalı duracak.

 

Ayırt edici öğelerine bakmaya devam ettiğimizde; dört kollu jantları söyleyebiliriz. Hatta geçtiğimiz sene gösterilen konsept ile aynı.

 

MINI EV’nin tasarımı hakkında konuşan Oliver Heilmer, “Tamamen elektrikli hale getirilmiş MINI, marka tarihinin elektrik dünyası ile arasında köprü oluşturarak, özgün tasarım vizyonumuzun ana hatlarını çizdi. MINI EV sürüş, stil ve bireysellik ile dolu duygusal bir ilgi çekici deneyim oldu.” dedi.

 

MINI EV Aktarma Organlarını iX3’ten Alabilir

 

2019-yilinda-yollara-cikacak-mini-ev-ozg

 

BMW’nin hibrit motora yaptığı yatırımlar göz önünde olurken, tamamı elektrikli araç konusuna da gelecek sene girmesi bekleniyor. SUV klasmanda iX3’ün 70 kWh‘lık bir batarya ve WLTP prosedürü ile 400 km‘lik bir menzile sahip olacağı söylenmişti. Keza MINI’nın de bu şekilde gelmesi bekleniyor.

 

150 kW’lık, 30 dakika  da şarj edilebilen piller hacimsel olarak MINI’ye uymayabilir. Bu kısımla beraber menzil rakamının da biraz daha azalabileceğini düşünüyoruz.

 

Gelecek sene yollarda görebileceğimiz MINI EV için şimdiden başarılı olacağını söylemek mümkün. İngiliz markanın tamamı elektrikli modeli ile ilgili teknik bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
 

 

Haber Kaynak: https://paratic.com/2019-mini-ev-arac-modeli/

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

paylaşım için teşekkürler.

 

jant güzelmiş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...