İçeriğe Yönlendir

Bozcaada İçin Ucuz Kalacak Mekanlar


Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Bu ay sonu bozcaada gitmeye niyetlendik. Bize bozcaadayı sonuna kadar yaşayacağımız tüm önerilerinize açığım. Bu tekne gemi turu felanda olabilir. Ada’da 2 gece 3 gün kalmayı planlıyorum. Kalacak ucuz yer tavsiyelerinizi beklerim. Ayrıca yine ucuz yemek loksyonlarına da açığım. Çadır değil ama bungalov tarzı odaya kadar düşebilirim. Mümkün olan minimum ücreti ödeyip maksimum seviyede eğlenmek için tavsiyelerinizi bekliyorum... 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadır

Eski rum evlerini pansiyon haline getiren ada halkının mekanlarında kalın. Hem ucuz hemde sohbetleri çok tatlı. Şarap fabrikasını gezin birde.. :good1:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
3 saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Merhaba 

Bu ay sonu bozcaada gitmeye niyetlendik. Bize bozcaadayı sonuna kadar yaşayacağımız tüm önerilerinize açığım. Bu tekne gemi turu felanda olabilir. Ada’da 2 gece 3 gün kalmayı planlıyorum. Kalacak ucuz yer tavsiyelerinizi beklerim. Ayrıca yine ucuz yemek loksyonlarına da açığım. Çadır değil ama bungalov tarzı odaya kadar düşebilirim. Mümkün olan minimum ücreti ödeyip maksimum seviyede eğlenmek için tavsiyelerinizi bekliyorum... 

 

 

 

Ali, havacılıktan  Jekfer Gökpınar var orada. Ona sor

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Bence rum mahallesi daha temiz daha güzel. Eski ilkokuldan çevirme ege otel fovorimdir. Vapurla adaya inince sağ taraf rum mahallesi sol taraf Türk mahallesi gibi düşünün. Araçla mahalle içlerinde dolaşmak zor sokaklar dar ve tek yön genelde trafik sıkışık. Büyük bir alan ayırılmış otopark olarak ücretsizdi arabayı oraya bırakıp ada içi ulaşımı sahile gitmeyi falan minübüsle sağlayabilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bu konu takibindeyim 25 temmuzda bende gitmeyi düşünüyorum çünkü

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bu haftalarda tatil yerleri yerli turist akınına uğradı tatile çıkacaklar ona göre çıksın..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Adada kalmak fiyatlar açısından maaliyetli olabilir. Adada kalmadan geyikliye bağlı ede apartta kalabilirsiniz. Odaları temiz ve kalvaltısı muazzam. İşletmecisi dilek hanım ve eşi, işini severek yapıyorlar. Adaya geçiş araçla 80 tl. Yolcu olarak geçiş 7tl. Oradaki koyları ve eski yerleşimleri araçla gezecekseniz araçla geçmek mantıklı. Ayrıca adada yemek fiyatlarıda normalin üstünde. Az çok tahmin edersiniz. Ada havasını yaşamak isterseniz tabiki adada kalın ve araç ile geçin. Ama sadece gezmek içinse yolcu olarak geçin. Araç ile geçmenin şu tip sıkıntısıda var. Feribot arızalı yada yoğun olduğunda saatlerce beklıyorsunuz. Geçen yıl 2 saat bekledım sonra aracı park edıp yolcu olarak gittim ve dönüşte ede apartta kaldım. Bir önceki yıl geene ede apartta kalıp adayı gezmiştim. Ayrıca adadan dönüşte feribot için rezervasyon gerekli. Ada içindeki minübüsler 2 yıl önce yolcu fiyatı 4 tl idi. Simdide 5-6olmuştur. Adadan ise instagramdan takip ettiğim mia bozcaada var. Genç çift işletiyor, fiyatlarını bilmiyorum. Adanın gecesi güzel oluyor diyorlar, şarkılı sazlı sözlü. Birde geyiklide güzel balık pişiren yer var, geyikli odun iskelesinde. Çok salaş mekan ama tat muazzam. Balıkçı hasan mı hüseyin mi öyle biryer :) odunlu iskelesine grince sağda gri tenteli bir mekan.

Adada çiçek pastanesinden incirli ve çikolatalı kurabiyeler favorim :) ziraat bankasının arkasın ev yemkleri yapan, kadınların işlettiği yerin yemekleride iyi. Balık, ada mantısı, gözleme tüm mekanlarda hemen aynı. Ama fiyatlar biraz tuzlu. İstanbul gittiğiniz için normal gelebilir o ayrı :) ev yemekleri yapan dükkanın 3*4 dükkan ilerisinde dondurmacı var. Doğal dondurma yapıyor, tat güzel. Ama lavantalı denemeyin tadı iğrenç, deterjan gibi :) umarim bişeyler anlatabilmişimdir. Bozcaada ve ede apart sevdiğim yerlerdendir. Bildiğim birşey varsa sorun cevaplarım.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bozcaadaya çok kez gittim. Harmani Tatil Çifliği ve Karahan Otel, en çok memnun kaldığım mekanlar oldu. Sabah kahvaltıları zengin lezzetli ve organik. Bahçeleri büyük canınız sıkılmaz. Otel görevlileri çok güleryüzlü.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Adada kalmak fiyatlar açısından maaliyetli olabilir. Adada kalmadan geyikliye bağlı ede apartta kalabilirsiniz. Odaları temiz ve kalvaltısı muazzam. İşletmecisi dilek hanım ve eşi, işini severek yapıyorlar. Adaya geçiş araçla 80 tl. Yolcu olarak geçiş 7tl. Oradaki koyları ve eski yerleşimleri araçla gezecekseniz araçla geçmek mantıklı. Ayrıca adada yemek fiyatlarıda normalin üstünde. Az çok tahmin edersiniz. Ada havasını yaşamak isterseniz tabiki adada kalın ve araç ile geçin. Ama sadece gezmek içinse yolcu olarak geçin. Araç ile geçmenin şu tip sıkıntısıda var. Feribot arızalı yada yoğun olduğunda saatlerce beklıyorsunuz. Geçen yıl 2 saat bekledım sonra aracı park edıp yolcu olarak gittim ve dönüşte ede apartta kaldım. Bir önceki yıl geene ede apartta kalıp adayı gezmiştim. Ayrıca adadan dönüşte feribot için rezervasyon gerekli. Ada içindeki minübüsler 2 yıl önce yolcu fiyatı 4 tl idi. Simdide 5-6olmuştur. Adadan ise instagramdan takip ettiğim mia bozcaada var. Genç çift işletiyor, fiyatlarını bilmiyorum. Adanın gecesi güzel oluyor diyorlar, şarkılı sazlı sözlü. Birde geyiklide güzel balık pişiren yer var, geyikli odun iskelesinde. Çok salaş mekan ama tat muazzam. Balıkçı hasan mı hüseyin mi öyle biryer default_smile.png odunlu iskelesine grince sağda gri tenteli bir mekan.
Adada çiçek pastanesinden incirli ve çikolatalı kurabiyeler favorim default_smile.png ziraat bankasının arkasın ev yemkleri yapan, kadınların işlettiği yerin yemekleride iyi. Balık, ada mantısı, gözleme tüm mekanlarda hemen aynı. Ama fiyatlar biraz tuzlu. İstanbul gittiğiniz için normal gelebilir o ayrı default_smile.png ev yemekleri yapan dükkanın 3*4 dükkan ilerisinde dondurmacı var. Doğal dondurma yapıyor, tat güzel. Ama lavantalı denemeyin tadı iğrenç, deterjan gibi default_smile.png umarim bişeyler anlatabilmişimdir. Bozcaada ve ede apart sevdiğim yerlerdendir. Bildiğim birşey varsa sorun cevaplarım.

Çok güzel bir paylaşım ağzınıza sağlık. Bozcaada’da arabayla geçmesek diyelim Bozcaada da dolmuşla gidebileceğimiz koy varmı birde denizi nasıl kummu taşmı derin mi teşekkür ederim gitmemizi önereceğin koy varmı
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Araçla geçmediğnizde, adada minübüslerle plaja gidebilirsiniz. Minübüslerin son durağı ayazma plajıdır. Plaj kum ve denizi güzel. 2-3 cafe vs var. Tam sezonunda giderseniz su sıcaklığı iyi. Ama eylülde soğuk oluyor. Araçla gidersenizde kendiniz 1-2 koyda girebilirsiniz denize, fakat kendi şemsiyeniz sezlongunuz vs olmalı. Ben araçla geçip koylarını gezmek için keşfedemedim açıkcası, şansıma feribot arızalıydı. 2 saat bekledık sıra gelmedı bızde gidip gezdık. İlk gittiğimdede gene yolcu olarak geçtim ve minübüsle ayazma plajına gitmiştim. Şarapla aranız varsa yunatçılar fiyat ve kalite olarak uygun. Hediye olarak almıştım arkadaşlarıma.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

geçtiğimiz cumartesi gittik adaya. araçla geçmek 90 lira. yolcu 9 lira... tek yön ücret ödeniyor dönüş ücretsiz...

adada günlük gezi yapıp, denize girmeyiz diye düşünürseniz araçla geçmenin hiç bir anlamı yok hatta daha sıkıntılı otopark aramak gerekiyor...

ada merkezi küçük bir yer, kale dahil sokaklarda gezip, çay kahve molaları vs. 4 saat gibi bir süre çok rahatlıkla yeterli...

çiçek fırından kurabiye almak ada klasiği. kurabiyenin kilosu 60 lira haberiniz olsun..

en son dönüş feribotu gece 12...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ben de dün gittim bozcuadaya adaya turla gittim. Tur daha güzel oldu. Altunoluktan aldılar Ada’nın heryerini gezdirdiler. Kendim arabayla gitsem bilmediğim için bu kadar gezemezdim. Plajında yüzdüm. Gerçekten soğuk ama plajı. Meydanda 1 saat gezdik. Güzel dondurmamızı yedik. Çiçek fırınından kurabiyemizi aldık. Çok pahalı kurabiyesi. Turda gezi yol feribotla geçiş ücreti levrek balığı yemek dahil kişi başı 85 tl verdim. Ben kendim arabamla gitsem daha pahalıya mal olurdu. Ama kesinlikle gidilmesi gereken bir yer.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bilinmeyen yerlerde, vakit varsa kişisel araç, yoksa tur en ideali zaten. Gezdin gördün hani fotolar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Benim fotoğraf anlayışım farklı ben dağ bayır fotosu yerine eski tarihi mekanlar binalar ve eski lokantaların fotosunu çekerim bir iki tanede manzara çekerim öylesine ama şimdi atam fotolarıc513982e72e3f72987f8bb78cc1f9e91.jpge0c16317fff30d0081c74e62f5f14858.jpg73b25e461742fd72a7713140aeddacb8.jpg799effb8b8d0a0e0e7471cef4b718c36.jpg35a5ee08d5a8fcf2a7314b2511ae7a11.jpg2560bfb9e4e0709cfa6bf940941f24da.jpgc932e52205a936e2836b9d3b94662b85.jpg2c96c2e75f27f32ea5a666a284613ebb.jpgfdf2a42c3d8c64f9bb46d6c9194a5eee.heic
Bir iki tanede şeytan sofrasından ve en son fotoda yemek arkadaşım[emoji23]

Bilinmeyen yerlerde, vakit varsa kişisel araç, yoksa tur en ideali zaten. Gezdin gördün hani fotolar

Attım fotoları
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...