İçeriğe Yönlendir

Focus I - Otomatik Şanzıman Yağı


Çağatay Kılınç

Recommended Posts

Çağatay Kılınç

Selamünaleyküm...2004 focus otomatik vites için şanzıman yağı değişim aralığı nedir?Rengi nasıl olmalı?geçişlerde cvt gibi hiçbirşey hissetmememiz mi lazım yoksa az da olsa hissettirir mi acaba?Servistekiler değiştirme şanzımanda ariza yapar vs gibisinden konuşuyor lakin net birşey söyleyen de yok.1. Vitesten 2 ye geçerken hafif bir his oluyor rengi bakırımsıbir renk yağ çubuğunda.Herhangi bir arıza ışığı yanmıyor.Aydınlatırsanız sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kıpkırmızı berrak olmalıdır. eski yağ içerde arıza varsa durumu örter, yeni yağ konunca vuruntu yaparsa usta başına bela almak istemediği için değiştirmez. yağ değişince arıza yapmaz, arıza varsa örtüsü kalkar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

45 binde bir değişim önerilir. Yüksek km'de hiç değişmedi ise usta yanaşmaz. Tortu vs varsa temizlenince vuruntu yapar. Değişmek nasip olmadı bana ayrıca piyasa atfsi vs konulmaz. Özel bı yağı var. 10 sene evvel litresi 40 lira idi orjinal yağın. Serviste bile siparişle geliyor. Bulunmuyor. Mobil atf320 olabilir diyen vardı zamanında ama direk spec karşılıyor mu çözemedim ben. Mobil sitesinde yazardı

Hiç değişmedi ise kışın soğuk motorda vites geçişleri yüksek devirde yapar ısındıkça normale döner. Ama kesinlikle vuruntu tekme hissi yapmaz

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Az önce yağ çubuğuna baktım kırmızımsı duruyor rengi seviyesi de iyiydi.Çalıştırdım hareket etmeden d n r yaptım tekrar baktığımda yağ çubuğunda minik köpükler vardı bu yağın değişmesi gerektiğine bir işaret olur mu?Bir de maliyet nedir hangi yağ tercih edilmeli?

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

45-50 bin km denir, atf 220 veya atf 320 konulabilir içerisindeki yağın ne olduğu biliniyorsa aynısından koymak iyi olur. Ben her yıl değiştiriyorum atf 220 ile 4 litresi 80 TL. Yağı değiştirdiğinizde hepsi değişmemiş oluyor 8 litre alıyor şanzıman tıpasından değişim yapıldığında sadece 4 litresi çıkıyor.  

Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Kitapçığında "Otomatik Vites Kutusu için WSS-M2C 202-B Ford Teknik Şartnamesine uygun otomatik vites kutusu yağı kullanınız." diye yazar. Toplam yağ kapasitesini de 6,8 litre olarak belirtir.

 

Örnek olarak; Shell'in Spirax S5 ATF X ürünü bu şartnamaye uygundur.

http://www.ozgunshell.com/yuklemeler/shell-spirax/SHELL SPIRAX S5 ATF X.pdf

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Kayseride ankara şanzuman diye bir şanzımancıya uğradım. Sağolsun yağını rengini vs kontrol edip test sürüşü yaptı.5 6 bin km kadar daha binin şimdilik iyi görünüyor dedi...Yaz sonu senelik bakımla beraber şanzıman yağını da değiştirmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 350 tl filtre yağ ve işçilik için fiyat verdi 

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Kayseri'de bildiğiniz işine güvendiğiniz otomatik vites ustası var mı acaba 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...