İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - El Freni Tutmuyor


Nuri Aldemir

Recommended Posts

Nuri Aldemir

El frenini geçen  akşam sağlam bir şekilde bıraktım arabayı. sabah araba 100 metre gidip düzlüğe bırakılıyor. Bu akşam aracı almaya gittiğimde el freni boşta gibi hissettim. Sert değildi arabayı yokuş aşağı en son dişe aldığımda tutuyor. Yokuş yukarı el freni çektiğimde tutmadı. Normal frenler de hiçbir sıkıntı yok. Fren bakımları 1000 km önce yapıldı. Arka kampanya taşlanmıştı. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

el freninin ayarlanmasi gerekiyor...fiestami aldigimda nerdeyse arka koltuga kadar cekmesem tutmuyordu. ufak bir ayarla 2-3  tık cekmede dahi asılıp kaliyordu. sanayide ustaniza rica edin kolayca ayarlar.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Düz yolda araba 10km hızla geri giderken el frenini sert çekip aracı durdurun.
Sonra el frenini aynı yokuşta test edin. Fark edecek mi. Önceki aracımda aynı yöntemle el frenindeki boşluğu almıştım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
2 saat önce, Nuri Aldemir yazdı:

sabah araba 100 metre gidip düzlüğe bırakılıyor

Canı sıkılmış, gezmeye çıkmış gibi :p

Şaka bi yana, iş ciddi. Acil olarak kampana ayarlarına bi baktırın.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bazı araçlarda kampana frenindeki boşluğu kendi otomatik olarak alıyor bazısı ise ayarlanması gerekiyor. Ford fusion aracımda hiç el fren ayarı yaptırmadım ayar otomatikmiş. Fiat Puntonun el freni tutmuyordu ustama gittim bu niye böyle balatalar yıprandıkça boşluğunun alınması gerekiyormuş. Sizin aracınızda da manuel ayarlı olabilir.

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

2 hafta önce ön diskler ve ön arka balatalar değişti. arka balata değişince el frenini çekince fren kolu tepeye kadar çıktı sonra alışması için 5-10 defa el freni kolunu sert şekilde çek bırak yaptık eski haline geri döndü. Sizde bi deneyin isterseniz belki faydası olur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...