İçeriğe Yönlendir

Ford Galaxy 1996 2.0i Vuruntu Sesi


Şükrü Aymelek

Recommended Posts

Şükrü Aymelek

Değerli Arkadaşlar Merhabalar,

Yaklaşık iki yıldır Ford Galaxy 1996 model 2.0i sahibiyim. Arabanın elektrik aksamının ve motorunun yapılmasında bire bir sürecin içinde bulundum. Ve tabiri caizse, haddim olmayarak aracın ustası ben oldum diyebilirim.

Sizin zamanınızı almak istemem. Sadece son olarak yaşadığım ve bunca sürede kendim ve etrafımda duymadığım bir hususu tarafınızla da paylaşmak istedim.

Arabamın son üç hafta motor sesinde vuruntu şeklinde bir artış olmuştu. Bu ses özellikle aracın içerisinde, ilk çalışma esnasında, motor ısınana kadar, camlar kapalıyken net şekilde duyuluyordu.

Sonrasında yani motor ve/veya hava ısındığında vuruntu sesi azalıyordu.

Çok sinir bozucuydu. Araç kompresöre bindiğinde sesi duyabiliyordunuz.

Motor yeni yapıldığından ve araçta başka bir teknik problem olmadığını düşündüğümüzden Ustamla birlikte(İstanbul Anadolu yakasında tek nazımı çeken Alattin Usta) motor takozunda problem olduğunu tespit ettik. Bilen bilir, benim arabanın parçaları Türkiye de bulunamıyor. Yurt dışından da dövizin son hali ile bağyağı bir pahalıya geliyor.

Sağolsun Ustam uğraştı ve geçtiğimiz hafta sonu araç takozunu kendi imkanlarıyla yeniledi.

Şimdi araba hiş olmadığı kadar sessiz ve saat gibi çalışıyor.

Ben motor takozunun araç sesi konusunda bu kadar önemli bir parça olduğunu bilmezdim. Yaşayarak öğrendim. 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güzel bilgi.
Motor kulağının kasada titreşime sebep olduğunu gördüm ben.
Mümkün olduğunca da orijinal parça kullanılmalı.

motor parçalarını vw parçacısında bulamıyor musunuz?

Glaxy mi Sharan. Yoksa Sharan mı Galaxy
Yorum bağlantısı
Şükrü Aymelek

Çağlar Bey, 

Ana motor parçaları ford, elektrik aksamı vw, audi melez bir araba. Motor takozunu ancak Almanya da bulabildik. Ama bize pahalı geldiği için(540.TL) sağ olsun usta kendince bir şeyler yaptı. Arabanın sesi benim hiç duymadığım şekilde sessiz oldu. Önceden dizel araba gibi sesi vardı. Şimdi motoru saat gibi çalışan benzinli bir arabaya döndü 😊

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benim opel 4 silindirli olmasına rağmen çalışınca 3 silindirli gibi titreme yapıyor.Motor takozlarına baktım sağlamlar gibi görünmekte.Ben rolentisi 600 olduğu için yaptığına veriyordum.Klimayı açınca rolanti 800 lere çıkıtığı vakit yapmıyor.Bunu pek sorun olarak görmedim dolayısı ilede göz ardı ettim ama sizin konuyu okuyunca acaba diye bir soru işareti belirdi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...