İçeriğe Yönlendir

Lastik Yanağında İçe Çökme ve İçte Çıkıntılı Yüzey


Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray
(düzenlendi)

İki soru. Balonun tersine iceri gocuk duran lastigin problemi nedir. Yanak kalin ve arazi araci lastigi. Bozuk para kadar bir alan. Sadece birinde var ve tam yanakta.

 

İkinci soru eski lastiklerimi incelerken ic yuzeyi elimle inceledim. 4 lastikten bir tanesinde iki adet digerlerinde birer adet  farkli yuksekliklerde tumsekler buldum. Fabrikasyon degil lokasyonlari farkli buyuklukleri farkli. Ek yeri diye dusundum ama degil. Yanak degil dikkat, yere basan kismin ici. Bu nedir?

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

İcerde koruyucu kisimlarda kopma varmi? sanayi diliyle keten kirmismi? Arazi araci diye yazmissiniz buyuk ihtimal tas veya benzer bir yapidan gecerken zemin zarar vermis...

bu haliyle kullanmaniz cok tehlikeli..

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

yüzeysel bir deformasyon yok. lastikler çok büyük ve arazide kullanılmadı. sanırım 255 60 19 gibi bir şey olması lazım. ML350 lastiği. bir lastiğin kenarında kumho yazısının tam kenarında içe çökük olan bir alan var. bunun çukur gibi düşünmeyin, yanağın ovalliği yok orası düz. 4 cm çapında gibi diyelim.

 

diğer olay ise, başka lastiklerde, lastiğin sırtının iç kısmında, tekerin içinde yani, tümsekler var dışında yok. yırtık yada deformasyon da yok. o nedenle acaba ek yerimi diye merak etmiştim zaten. ama alakasız yerlerde tüm lastiklerde, herhalde çarpılan ve darbe alan yerler bu noktalar. 

 

 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Yanlis anladiysam duzeltin lutfen,

arac arazide kullanilmadi yazmissiniz ama en son kisimda carpilan,darbe alinan yerler yazmissiniz. Aracin ikinci sahibiyseniz eger onceden arazide darbe almis olabilir.Fotograf var ise yorumlamak daha kolay olacaktir...

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

lastikleri de aracı da sıfırken aldık öyle düşünün. ne olduysa yolda olmuştur. fotoğrafta görülecek bir şey değil maalesef içtekiler. elimi iç tabanda gezdirince hissediliyor. normalde böyle bir şeylerin olmaması gerekir herhalde değilmi? darbeler yoldan olmuş olabilir. malum ankarada sürekli yol çalışması var.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Sahsi fikrim lastiklerde darbeler sonucu icten koruma demirlerinde kirilmalar esnemeler olmus..Guven konusunda suphelerim var. biran once o lastiklerden kurtulun...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...