İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Devir Dalgalanması ve Stop Etme Sorunu


Ozan Akkaya

Recommended Posts

Ozan Akkaya

Herkese iyi forumlar. 

Aracımda yaklaşık 2 aydır çalıştırdıktan sonra devir dalgalanma sorunu var.  Sürekli 1000 devire yükseliyor, düşüyor, yükseliyor araç stop ediyor. Hareket ettikten sonra durunca yine stop ediyor. 

Cihaza bağlandığında Maf sensörü ile ilgili arıza Kodu gösterdi. Yeni sensör aldım sorun devam ediyor. Bu sorun hem lpgde hemde benzinde var. 

Buji, buji kablosu, bobin yeni değişti. 

 

Daha önce gaz kelebek sensörünü söküp temizlemiştik. Sorun ondan mı bilmiyorum. 

 

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

keşke maf yerine rölanti valfi değişip deneseydiniz. bir de karter havalandırma subapı kontrol

Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Merhaba. Maf sensörü için arıza Kodu çıktığı için onu değiştirdik. 

Aracı 9 yıldır kullanıyorum. Ufak bir sorun olduğunda hemen yaptırıyorum. 

Ama bu sorun sıkıntı vermeye başladı. 

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Rolanti valfi ve egr temizliği tavsiye ederim. Ayrıca en önemli etkenlerden biri de kelebek pozisyon sensörü. Kelebeğe monteli 3 kablolu sensörü kontrol efin. Soketini kablosunu kontrol edin. Değerleri doğru okuyamazsa rolantiyi düzende tutamaz. Zamanla devri 3000 4000 lere çıkarmaya başlar. Kelebeğin arkasında 3 adet vakum hortumu mevcut. Onların yerine ve karşılığında da yerine tam oturduklarına bakın. Kelebek temizliğini sökerek arkalı önlü detaylıca temizleyin. Benzin tiner gaz yağı her ne ile temizlerseniz temizleyin en son yağsız balata spreyi ile temizleyip üstünde oluşan kalıntıları akıtın, yüzey kurusun. Sensör soket temizliğini de aynı şekilde balata spreyi ile yapmanızı tavsiye ederim. Kelebeğin temizliğinden emin değilseniz söküp tekrar dediğim şekilde çizmeden zarar vermeden iyice temizleyin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Özseven

benmde ford focus aracında benzer bir hata vardı özellikle dönüşlerde aracı 2 nci vitese çektiğimde araç stop ediyordu, boğaz kelebeği vs temizlendi durum çözülmemişti aracın km çalışmıyordu tesadüf elektrikçiye girdim yaptırmak için o tamiratı yaparken durumu izah ettim elektrikçinin dediği abi km telin arızalı ve bu senin dediğin arızayı yapar pek alaka kuramamıştım lakin değiştirdikten sonra o sorun çözülmüş oldu bidahada yapmadı umarım seninde çözülür eğer km takılma oluyorsa ara sıra bence m telini değiştirt ondan olur diyemem lakin sana ışık tutayım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...