İçeriğe Yönlendir

Bursa Yıldırım veya Kent Meydanında Ford İçin Usta Tavsiyesi


A. Yıldırım Yıldız

Recommended Posts

A. Yıldırım Yıldız

Dun aksam dalginlikla kose donerken aracin sag on tarafi kaldirima vurdum. Inip baktigimda hicbir yerde iz, kirik dokuk goremedim. Fakat yerde damlalar vardi. Baktim yag degil su. Hemen oraya cektim araci. Zaten isim cok yakindaydi. Birkac saat oralarda oyalanip tekrar baktim ne yagda ne suda eksilme yok. Ilk anda inip baktigimda birde sag davlumbazin on tarafinda islaklik vardi. Azar azar damliyordu. Ayni damlama karter muhafaza plastiginde de vardi. Kaputu acip baktigimda tek gorebildigim karter muhafaza ustunde biraz islaklik. Isimi gorup birkac saat sonra dondugumde bu islakliklarda kurumus ve yerde de herhangi damlama yoktu. Su ve yag seviyelerini kontrol ettigimde yine eksilme yoktu. Fakat bugun Izmir'e donmem lazim. Kafami kurcalamasini istemiyorum. Referansi olan bir yere goturup kontrol ettirmek istiyorum. Aksam bu kontrollerden sonra araci calistirip baba evine geldim. Cekiste problem yok. Su an durdugu yerde de damlama yok. Bulundugum mevki Yildirim ilcesi 152 evler civari. Tedbiren cok uzak olmayan bir yere goturup emin olduktan sonra yola cikmak istiyorum.

Tavsiyeleriniz olurmu?

 

 

Basligi duzenleyemedim. Usta tavsiyesi yazacaktim olmamis. Tapatalktan duzenle diyorum sonunda sifre istiyor giriyorum ama hata veriyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
Cam suyunu kontrol ettiniz mi?

Evet kontrol ettim. Dun yag filtre degisimi yapmistim hazir gelmisken kafamdan ciksin dedim. Yag ve filtreleri degistirdim. Cam suyunada ne zamandir bagajda duruyordu antifrizli cam suyu. Onu bosaltmistim. Kontrol ettigimde mavi su en tepede. Su an herhangi bir yerde su izide gorunmuyor ama uzun yola cikacagim icin kafam rahat olsun istiyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
Klimanız açıkmıydı ?
 

Hayir degildi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız

Gozum gostergede yavas yavas besevler sanayiye kadar gittim. Zaten Izmir yolu uzeri. Orda gecen yil araci alirken tavsiye uzerine gittigim faruk otoya ugradim yine. Durumu anlattim. Kacak testi yaptilar basinc kaybi yok radyatorde. Atolyenin girisi biraz alcak oldugu icin giriste on sagdan yine su damlasi gorulsu. Lifte kaldirip kontrol edilince cam suyu deposundan veya o hattan bir yerden geldigi anlasildi. Yaklasik yarim litre kadar eksiltiyor. Depoyu tamamlayip tekrar rampaya cekince yine o miktarda eksiltti. Sonra uv sivi eklenip bakinca hortumlardan birinden kacirdigi anlasildi. Hortum degisti problem cozuldu. Isin ilginci tam hortumun altinda iki adet ceviz buyuklugunde tas vardi. Davlumbazin lastigin on tarafina geldigi yerde de iki adet ayni ebatlarda delik vardi. Ben gece farkedememistim delikleri. Vurdugum yerdeki arkadasi aradim tam o kosenin fotografini istedim. Cekip gonderdi baktik ordaki kaldirima vuracak kadar dar donsem marsbiyel kismi kaldirima cikmasi lazim once. Aracin on sag tarafinda hic yeni iz, vuruk, gocuk vb olmayinca aklimiza gelen tek sey lastige sikisip firlayan o iki tas davlumbazi delip iceri girdi hortumu zedeledi. Nitekim tak diye ses geldi ama bir yere vurupta kalmis gibi olmamisti arac.

Neyse bu kadarina sukur. Hortum degisimi icin 20 tl aldilar hayirli yolculuk dediler. Yaklasik 1 saattir Izmir'de evimdeyim. Oglusumla oynasiyoruz. :-)

 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
A. Yıldırım Yıldız
Çok ilginç bir taş hadisesi olmuş.. 

Evet abi o gece ve ertesi sabah epey endiselendim ama sukur korkulacak birsey yokmus. Arabanin gazina basip yurumek risk sonucta. Ufacik tas korkuttu. Dahada kotu seyler olabilirdi diye dusunmeden edemiyorum. Buna sukur.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...