İçeriğe Yönlendir

2011 Kuga Şarj Dinamosu Arızası.


Aydın Yıldırım

Recommended Posts

Aydın Yıldırım
(düzenlendi)

Aracım 2011 Kuga  2.0 tcdi ve 110 bin km. de .Geçen hafta uzun yolda aniden tüm elektriğin kesilmesi ile stop etti ve yolda kaldık. 1 dk içinde Parklar dahil hiçbir elektrikle çalışan aksamı çalıştıramadık..Yol yardımı çağırdık .Fakat vites park pozisyonundan boşa geçmediği için araca yükleyemedik.  Neyse ki bir ilçe merkezine yakındık ve sanyiden bir elektrikçi çağırdık. Başka bir aküden takviye ile aracı çalıştırdı ve jarz dinamosunun çalışmadığını söyledi.Kendisinin İşyerine götürdük.Dinamoyu söktü ve dinamonun yandığını söyledi.Parça tamiri mümkün değilmiş.Mecburen yeni dinamo alıp taktık .Sorunsuz yola devam ettik. Ustalarımıza ve tecrübeli arkadaşlarımıza sormak istediğim soru. Bu sürede ,bu km ,lerde dinamonun yanması normal mi?.(Elektrikçi ustamıza göre çok görülen bir şeymiş.).Bu arıza sadece Kugaya özel yoksa d iğer dizel veya benzinli modellerde yaşayan arkadaşlar var mı..Eğer varsa belli aralıklarla dinamoyu  değişmek mi gerekir ? (Yıl ve km bazında). Şimdiden katkı sunacaklara teşekkürler..Bu arada Denso marka dinamo işçilik dahil 1300 tl ye maloldu ...Ayrıca böyle bir arızadan önce şarj arıza ikaz ışığı yanması gerekmezmiydi.*..

tarihinde Aydın Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. km de de bozulabilir milyon km de de . sık arızalanır mı derseniz hayır. geçmiş olsun.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aydın Yıldırım

Yabancı sitelerde biraz baktım. Kuga sahibi pek çok kişi 60-80 bin MİL de aynı arızadan bahsetmiş..Km olarak yaklaşık olarak bizimkine denk geliyor..İlginç geldi doğrusu.. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

şans işte. 26 bin km de bouzlan klima kompresörü gibi. oluyor malesef. normalde ömrü 150 160 bin km den fazladır alternatörlerin. onda da kömürleri biter. yanmaz yani.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ani bir bozulma ise arıza vermez.. 

Arıza verecek takati kalmamış bunun.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...