İçeriğe Yönlendir

Focus II - Motor Sıcakken Çalışmıyor


Erdem Özyücel

Recommended Posts

Erdem Özyücel

Evet arkadaşlar sonunda sorunu hallettim. Yılbaşından önce servise gittim. Servis bomboştu. Baş teknisyen ile baya sohbet ettik. Tüpden kaynaklı demesin diye tüpü bitirmiş ve baya benzinle binmiştim. Sanki düzelir gibi olmuştu. Serviste hiç yapmadı çalışmamyı. Baya bir sürdü, zorladı çalışmamazlık yapmadı. Benzin pompası gibi görünüyor ama garanti veremem dedi. Takarsak geri sökemeyiz dedi. Havalar soğuduğu için de yapmıyor olabilir yaza doğru artar veya arıza büyürse kesin teşhisi koyarız dedi. Sonra tüpü taktırdığım ustaya gittim. Çok TEMİZ  çalışan bilgili bir usta. O da baktı, regülatör basıncını ölçtü. Tüpten kaynaklı değil gibi dedi. Benzin pompası olabilir dedi. O da emin olamadı. Yolda kalmayayım diye bir ısı sensörü taktı motor bloğu üstüne. Motor 40 dereceden sıcaksa LPG ile marş basacak şekilde ayarladı beyni. Baya bu şekilde kullandım. Hiç yolda kalmadım ama bir süre sonra zor çalışmalar ve çekişte düşüklük çoğaldı. Bazan normal çalışıyor bazan gaza geçene kadar gaz yemiyordu. Artık tak etti ve Şubat başında servise gidip benzin pompasını değiştirin dedim. İşçilik, parça, eksilen yağ ve antifriz eklemesiyle birlikte 850 lira ödedim. 

Evet sonuç olarak sorunum çözüldü. şimdi soğukkende sıcakkende tek marşta çalışıyor. Pompa bazen normal bazen garip çalıştığından dolayı net bir teşhis koyulamamıştı. 

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Volkan Arslan

Merhaba Erdem Bey

Bende sizinkine çok benzer bir konuda muzdaripim . Konuyla ilgili linki atıyorum. Çözüm bulabilirseniz ya da bulabilirsem paylaşalım.

 

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...