İçeriğe Yönlendir

Youtube'daki Otomobil Kanalları


Selim Bilgin

Recommended Posts

Selim Bilgin

Youtube'daki test videolarını vs. takip ediyor musunuz? Beğeniyor musunuz?

 

Eksik bulduğunuz tarafları neler?

 

Sizce nasıl olmalı?

 

Bir proje hazırlığı için soruyorum. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

OtoDestekçim diye bi sayfa var. Adam opel astranın motoruna viski, soğutma suyuna kola, deposuna aseton koyarak test yapıyor 😂 Merhaba arkadaşlar otodestekçim kanalımıza hoşgeldiniz. Bugün astramızın egzozuna maytap koyacağız bakalım bu test nasıl geçecek 😆😆

  • Beğen 3
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Hep en dolu donanımı test ediyorlar. Alan var alamayan var.

Ayrıca ikinci el test eden bir iki kanal vardı doğru düzgün. Şimdi bu piyasa ile diğerleri de bu kervana katıldı.

Yani önceden bayilere çalışıyorlardı şimdi mecburen müşterilere. Görmüyoruz zannetmesinler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Aşağı yukarı hepsini takip ediyorum, daha içeriği izlemeden beğen butonuna bastığım 3 tane kanal var. En önemli olay samimi olmak, bi arkadaşına anlatıyor gibi anlatmak. Eğlencelide olmak lazım sıkıcı bir surat ve anlatım tarzı ile izlemem.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
(düzenlendi)

"Arabanın ön yüzünde krom ögelere yer verilmiş", "Kapı tutamakları sert plastik"... Bu ve bunun gibi cümleler içermemeli. Takip ettiklerimin iyi-kötü yanlarını yazayım.

 

Otomobil Günlüklerim diye bir kanal var, helal olsun çocuğa (ismi Oğuzhan). Mantığı, insanların alabileceği her nevi aracı test etmek, gerek sıfır (plazalardan alabildiği kadarıyla) gerek ikinci el (etraftan bulabildiği kadarıyla). Lada Samara testi bile var. Bu arkadaşın eksiği ise araçlarla çok zaman geçiremeden test ediyor olması, sebebine gelince etraftan bulabildiği arabalarla uzun vakitler geçirmek gibi bir imkanının olmaması. Neticede Sivas gibi imkanı kısıtlı olan bir şehirde bu kadar çok araç videosu üretmesi büyük bir başarı olarak görüyorum.

 

Doğan Kabak. Tam bir dergici. Lisedeyken Migros 'a gidip jelatininden açılmış dergilerdeki yazıları okurdum. İçerik, konuşma kurgusu, eskinin fotoğrafı yeninin çekim açıları hep bir dergi havasında. Adam neticede dergici, çok görmemek lazım.

 

Otomobil Dünyam kanalındaki Eren Tekin maşallah her arabayı mı beğenir bir insan (FB7 kasa Civic 'e biraz burun kıvırmıştı ama yine net değildi). Plazadan araç almasına bağlıyorum yoksa bir arabanın her özelliğini ballandıra ballandıra anlatabilen birisi o arabadan çok da anlamıyordur. Yol tutuşu mu? Çok iyi. Fren performansı mı? Çok iyi. Yakıt ekonomisi mi? Çok iyi... Birde "Halef-Selef" sözcüklerini en çok kullanan kanal sahibi galiba.

 

Bu işin en iyisi Otopark 'ın eski videolarıydı. Babasından gizli gece arabayı kaçırıp arkadaşlarını arabaya dolduran haylaz liseli gibi olan o eski videoları... Şimdiki profesyonel çekim, tadı var mı derseniz eskinin yerini tutmuyor ama piyasadaki en iyilerinden biri.

 

Noyan kanalı. Mekanın sahibi KBB uzmanı bir doktor. Araba tutkunu birisi. İlk başlarda hevesle yeni videolarını beklerdim, şimdi o tadı alamıyorum. Sebebi de o canım E250 'yi satıp ona göre bomboş olan F01 740i 'yi alması. Sırf düşük km diye o kadar boş bir BMW 'ye para vermesiyle gözümdeki imajına derin bir çizik attı. Şu aralar yayınladığı videolarında daha çok youtuber havası alıyorum. 

 

CV kanalı. Kanala içerik üreten isim Cevat. Takip ettiğim kadarıyla çizgisini hiç bozmayan yegane kanal. Gerek standart gerek modifiye görmüş araçların sahipleri direksiyonda ve kendisi yan koltukta seyahat esnasında soru cevap şeklinde süregelen bir formatı var. Sırf test etmek için araç test eden birisi değil. Sohbeti her ne kadar seviyeli ve güzel olsa da teknik açıdan sığ bilgiye sahip. "Aracımız her zamanki gibi stock değil" diye başlayan sohbette şu yapıldı bu yapıldı denilerek bitiriliyor.

 

Kendim bu işi yapıyor olsaydım yukarıda bahsettiğim iyi-kötü yanlarını harmanlardım. Nasıl mı? 

- Kendi tecrübe ettiğim araçları (uzun soluklu kullandıklarımı kastediyorum) direksiyonuna geçer kendim anlatırım. Uzun soluklu kullanmadığım aracı sahibine soru-cevap şeklinde anlattırırdım (CV kanalı gibi).

- Kesinlikle ama kesinlikle arabanın içini dışını tanıtmam, göğüsü şöyle plastik, önünde krom var, medya ünitesinin etrafı piyano siyahı gibi şeyler söylemem. Aracın iç konforunu, gece-gündüz, şehir içi-şehirler arası yolculuk esnasında bana neler hissettirdiklerinden bahsederdim ve mümkün oldukça görüntüleri gece çekmeye çalışırdım (Otopark gibi).

- Yol tutuşu, konfor, performans, yakıt tüketimi, görsellik, kronik problem gibi ana başlıklara birde yürütme maliyeti (vergi-lastik fiyatı-parça fiyatı ve bulunabilirliği) başlığını ekler ve üzerinde dururdum (Otomobil Günlüklerim bu konuya biraz değiniyor ama çok fazla değil).

- Ve en önemlisi de espiriler tadında olmalı.

 

tarihinde Gökhan Albayrak tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
(düzenlendi)

Eklemeyi unuttuğum bir kanal daha var. Benzin TV, Burak Ertem. Bu işi kararında ve kıvamında yapan bana göre tek isim. Hem konuşma tarzıyla, hem gençliğinde sokaklarda gazlamış tecrübesiyle (3-5 bişe bulunca spor hava filtresi almış birisi) hem de işin basın kısmındaki tecrübesiyle bu işe tam "cuk" oturan birisi. Yeni araç tanıtım videolarını beğenerek izlemiyorum ama haricinde ürettiği içerikleri beğeniyorum. Belki de tasvirime en yakın içerik üreticisi kendisidir. 

tarihinde Gökhan Albayrak tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
(düzenlendi)

Birde KİMGEÇER diye bi kanal var. O çocukda enteresan bi adam espri yapar ama kendi gülmez. Üreticilere iyi laf sokar ince espriler yapar.

tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

OTOPARK.com u tek geçerim.. başka test videosu izlemem zaten önceden sevmezdim And falan var iken şimdi Sinan abiyi severek izliyorum.. şöförlüğüde sağlam geçenlerde tosfed'in düzenlediği bir pist yarışı vardı bütün otomobil testi yapan youtuber'ları yedi:)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Sen bir kanal açacaksan japonları izle.

 

Bizde genellikle çok iyi çok iyi diyenler, aracı kullanırken kitap değerlerini sözle okuyanlar felan çoğunlukta. 

 

Arabanın kullanım tipini hiç düşünmeden fiyatını düşünmeden yardıranlar var. Kolay iş değil. Tehlikeli de. Çünkü "hantal" diye bir kelime sarfedersin o kelime yeni yetme "boy racer" bebelere hitap edebilirken orta yaş için anlam taşımayabilir yanıltabilir. 

 

Laubali olmadan efendi bir şekilde inceleme yapmak lazım. Ben pek bulamıyorum. Otoclub olarak yapsak çok daha iyisini yaparız. Öncelikle iyiyi kötüyü arabanın kendi çerçevesinde incelemek lazım. 

japonları izle dediğim japonca inceleme yapan japon kanalları.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Son donemlerde biraz dustu ama hepsini izliyorum denilebilir.

En dikkat ettigim sey halktan gibi davranip davranmamalari..

Uzaylı gibi davranan var😂

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz

Japonic izliyorum bu aralar. Otodestekcim  bayadır senerya üzerinden gidiyor. Arada benimkinide izleyin :)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

İzlemiyorum pek, çok bilgili  olması lazım var mı öyle?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
3 saat önce, Selim Bilgin yazdı:

Bir proje hazırlığı için soruyorum

2 akşam esenler otogarda dolaş, çevreyi gözlemle,  ona göre belirle kanalda çok tık arıyorsan. teknik detaya girersen hit almaz

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Demir

izlediklerim de var arkadaşların yazdığı 1 tane de ben yazayım .

swapmasters

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
2 akşam esenler otogarda dolaş, çevreyi gözlemle,  ona göre belirle kanalda çok tık arıyorsan. teknik detaya girersen hit almaz


Maslak sanayi olmaz mı?
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Otopark ı takip ediyorum bana keyifli geliyor klasik tanıtımlardan daha güzel

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

O anlatınca kullanmış kadar olurdum hatta kullansam fark edemeyeceklerimi bile görmüş olurdum;

And Mehmet Çetin.

Bir kaç kişi/kanalı takip ediyorum ama kimse öyle olamadı.

5dklık videoda 1.5 sene bindiğim arabayı birebir anlattı.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
40 dakika önce, Selim Bilgin yazdı:

 


Maslak sanayi

 

Edd gelse dayak yer sen ne diyorsun :mangal:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
9 dakika önce, Murat Atagenç yazdı:

Zirveye çıktığı videosu;

 

 

Bu değil, focus rs videosunda zirveye çıktı. Orada da bıraktı. 

 

Saatlerce anlatsa saatlerce dinlerdim, Sinan ‘da saatlerce goy goy yapsın onu da dinlerim. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben ayteni otopark ile izleyipde alan tayfadanim... .

Birde hypermiling analiz ve gezi videosu yapan şu adam var. Pek yorum yapmaz emme...

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Turktrucker i tavsiye ederim. Hos muhabbeti var. Kolacani tavsiye ederim guzel bir kanaldir.

Birde 1 video ile sinirli kalmis bir video var. Gerisini getiremediler.

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...