İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - EAC Fail Arızası


Guest Aykut G

Recommended Posts

Ahmet Taşkın
Dün akşam araç devirden düştü ve EAC FAIL diye bir uyarı geldi.Arabayı stop edip bekledikten sonra, tekrar aynı uyarıyla karşılaşmadım.Çok araştırdım ama kesin bir bilgi bulamadım.Yetkili servisi de aramak istemiyorum , kesin çağırırlar. Bu uyarı ne demek, hangi sorunda oluşur?

Teşekkürler

Kitapçıkta yakıtta su olması ya da kötü yakıt olabilir dese de çok sebebi olabilir. Eğer yazı geçtiyse pek uğraşmayın derim. Tekrar hata verirse sanayide bilgisayara bağlatıp hata kodundan kaynağı bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Yasin Mehmet Özdemir
Benim anladığım bu hata genel bir şeyi ifade ediyor, basit bir kötü yakıt sonrası enjektörde veya sistemdeki geçici hatada olabilir, bazı arkadaşlarda akü bile bu hataya neden olmuş veya benim gibi mazot pompasının üstündeki sensörden kaynaklandığını söyledikleri hatada olabilir. Sonuçta, bence iyi bir serviste bu hatayı buluyor. Ben yetkili servise sadece hata kodu için gittim ama daha sonra gittiğim yol otoda elindeki bilgisayarla hatayı gördü ve pompacıya yönlendirdi. Sizin araçta şu anda sadece hata veriyor ama 3000 devirin üstüne çıkıp normal gidiyorsa belkide basit bir sorun olup sadece hata kodunu bile silmek yeterli olabilir. Ama benim gibi sistem kendini korumaya alıp devirlenmiyor ve hata sürekli yanıp yanıp sönüyorsa servis yolu gözükebilir. Eninde sonunda güvendiğiniz servisler size yol gösterecektir.

Yetkili servise bu hatakodu için ne kadar ücret ödediniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel
Yetkili servise bu hatakodu için ne kadar ücret ödediniz?

Mehmet Bey ben ücret odemedim ama yetkili servislerde bir tanıdık filan varsa yardımcı oluyorlar yoksa resmiyette 50-60 tl aldıklarını duydum. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş eğer hata çıkıp sonra kendiliğinden düzeldiyse bekleyin ama benim gibi araba 3000 deviri geçmez ise bir kaç özel serviste ekipmanı iyi bilgisayara bağlatın derim. Yetkili servisler konusunda belki başka arkadaşlar yol gösterebilir.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Yiğit Saraç

2005 Model 128.000 TDCI Fusion aracım ekranda EAC Fail yazısı çıkmaya başladı. Aracı yetkili servise götürdüğümde kızdırma bujisi olarak hata gözüktü ve kızdırma bujileri değiştirildi. Fakat sorunum hala çözülmedi. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. Elimde hata kodu da yok maalesef

Yorum bağlantısı
Yiğit Saraç

MAF sensörü dışında nereden olabilir ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Tekrar cihaza bağlamalısınız bence. Çok şey neden olabilir. Aracın çalışmasında herhangi bir farklılık anlıyormusunuz?

Yorum bağlantısı
Yiğit Saraç

Çalışmasında bir değişiklik yok. Bilgisayara bağlandığında kızdırma bujı hatası gösteriyor sadece.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özden Kesikbaş

Merhabalar benim fiestam lpg+benzin ve 66000lerde, dün aracımı çalıştırmaya çalıştığımda marş kesik kesik bir ses çıkardı araç çalışmadı, viteslerle oynadım biraz zorladım olmadı, sonra bir ara eac fail yazısı yandı söndü. ben çok anlayamadığım için komşumu çağırdım, problemin aküden kaynaklandığını söyledi, arabayı park ettiği alanda geri ileri yaptırdık çalışması için fakat hiçbir tepki vermedi, hatta marş yapmaya çalıştığımdaki kesik kesik ses de gitti, farlar da yanmıyor, aküden mi acaba hala bilmiyoruz bu akşam ara kabloyla aküye bakacaklar ona göre servise götüreceğiz, aküden olsa önceden bir belirti vermesi gerekmez miydi, akü böyle pat diye biter mi? acemi olduğum için herkes bir şeyleri açık unutmuş olabileceğimi de söylüyor. aküyle ilgili problemde eac fail yazar mı kısa süreli de olsa? eac fail ile ilgili onlarca şey okudum internetten, 2000 liraya kadar masraf çıkarabilir dediler, fikri olan var mı acaba? ilk defa arabamı çalıştıramadım ve çok zoruma gitti :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yaşadığınız şehri profilinizden seçmeyi unutmayın :)

Havaların birden soğumasıyla akü birden bitebilir; önce aküden emin olun :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Akü önceden herhangi bir uyarı vermez, eşyanın tabiatına aykırı, marş basmayınca bittiği anlaşılır, bu şekilde

Yorum bağlantısı
Özden Kesikbaş

cevaplar için teşekürler, arıza akü kaynaklıymış, en azından şimdilik öyle dendi.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hasan Deniz

AEC FAİL uyarısı benim aracta yanmaya başladı.yetkili servis kızdırma bujisi ve role arızası var dedi.ama buji yerine kaynadığı için üst kapak açılacak conta değişecek ve tornacıya gidecek dedi.masrafta yaklaşık 700 tl civarı.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kaliteli mazotla çözebilirsiniz, istasyonu değiştirmekle başlayın bence...Depodaki mazot donduğunda aynı uyarıyı alırsınız..Araç bir süre yol alınca düzeliyorsa eğer ısınıp geri dönen mazot depodaki mazotunda normale dönmesini sağlıyordur...

Yorum bağlantısı
Haluk Bilgin

EAC fail arabanın altındaki ve geri vites müşürünün bağlandığı yerdeği sensörlerin kablolarından kaynaklanmışta olabilir.Kablolar zedelendiği zaman sudan veya ıslak zeminden geçtikten sonra kısa devre yaptırarak bu hatayı verebiliyor. Bir adet izole bandla güzelce yalıtım yaptırılarak sorun çözülebilir...Denemekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Hasan Deniz

AEC FAİL ikazından sonra kızdırma bujisi ,role ,oring.taşlama ,üst kapak contası,değişti problem çözüldü.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mesut Aksu

Merhaba tanışma bölümün de dediğim gibi EAC arızası sorunum var, aracın içine kalarüferi açtım mı mazot kokusu geliyor.Siteden araştırdığıma göre koku enjektörün orik lastiklerinden geliyor ki bence doğru çünkü kendini usta zanneden ler bana mazot hortumunu değiştirdiler 250 TL hortuma 50 TL işçilik verdim akşama kadar araba iyiydi (hatta arızayı vermeden önce beyaz bir duman çıkıyordu kaput tan, ustaya telefonda sorduğumda yağ sökücü sıktım egzoza gelmiştir geçer dedi.) sonra yine o malum ikaz EAC FAIL :( şimdi sizlere sormak istiyorum enjektör kaçağı EAC arızasına neden olabilir mi?

Bu arada aracım 2004 model 1,4 TDCI FİESTA

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Enjektör pullarıdır. Bu ara sadece niyeyse bu pulları konuşuyoruz. Erhan arkadaşımızın başlığına bakabilirsiniz.

Önce bilgisayara bağlatın aracınızı baktırın ne arızası gösteriyor olucak. Bu arada pullarsa bir an evvel pulları oringleri yaptırın yoksa motor bloğu çok berbat oluyor. Temizlemesi zahmetli.

Yorum bağlantısı
Mesut Aksu

Hafta sonu hata kodlarını öğrenip yazarım buraya(hata kodları diyorum çünkü geçen hafta o hortumu değiştirirken bağlatmıştım 5 uyarı vardı ) ama enjektörleri kesin yaptıra cam hafta sonu inşallah sadece pul ve temizleme ile kurtarırım.

Teşekkürler yardımlarınız için

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mesut Aksu

Arkadaşlar ben sorunumu çözdüm benim gibi bu sorunu yaşayanlara yardımcı olmak amacı ile çözümünü de yazmak istedim araca enjektörden tutunda bilmem ne sensörüne kadar bakıldı gerekirse değiştirilip denendi fakat sorunum çözülmedi taki sanayide bir ustanın depoya katkı maddesi koy demesi ile sorunumda düzeldi araba 5 gündür hiç arıza vermiyor.Arabam ve ben yeniden mutlu mesut yol alıyoruz:D

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Baştan demişim mazotu değiştirin diye, ha katkı koymuşsunuz ha iyi yerden mazot almışsınız..Donma neticesi oluşan bir durum bu... :good1:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
ALİ ERBİL

merhaba benim adım ali benim 2005 model fiesta var erc fail hatası almaktayım aldıgım zaman hava soğuk oldugunda hava sıcak olgugunda tık demeden çalısıyor

ve hata asla gelmiyor hava soguk oldugunda erc fail hatası gelmektedir sizce neden kaynaklıyor olablir

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mert Yetginbal

Merhaba,

2005 1.4 TDCİ comfort yeni aldım 3 hafta oldu bugun ANKARA temelliden dönerken araba 110 'dan birden pufff diye 30 km 'ye ini verdi EAC FAİL yazısı çıktı kenara çektim arabayı istop ettim motoru açtığımda araba stopluyken tık tık diye ses geliyordu kitapcıgı okudum ordaki önergelere uydum araç sogudu ve yoluma devam ettim şimdi yanmıyor 1.ve 2. viteste araçta güç kaybı var 3000 de turbo açıyor sizce sorun nedir yeni aldım ilk günden beri takip ediyorum siteyi bana yardımcı olabilirmisiniz ANKARA'dayım ve ustalara güvenmiyorum ,Saygılarımla

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...