Koray Demir 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 5 saat önce, Serkan Toker yazdı: Adam neden tartışıyor ki gazlayıp gitse motorcu arabaya dayamış motorunu. Motor yere yatar yumruktan daha iyi etki ederdi. Motorcu düşünsün. İkiye katlanmış plakayla geziyor zaten bazıları kural falan hak getire.. Çoğu motorcunun plakası sahte, çalıntı veya hurdaya ayrılmış bir motora ait kimse farkında değil bu konuda denetim yok desek yeridir kask olunca şahıs teşhis de edilemiyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 1 Kasım 2018 Paylaş 1 Kasım 2018 4 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Yokedelim hepsini kurtulun.Oldumu şimdi bu. Kuralları hiçe sayanlar kuryeler.Onlarında eline veriyorlar motoru beş dakka oturtmadan ordan oraya sipariş yetiştirmeye çalışıyorlar.Burda suç toplumun.Sizin sorun olarak gördüğünüz motorlara tamamen yüzeyden bakıyorsunuz.Her motor süren motorcumu?Kurye harici motor sürenlerin hepsinin aracı var.Aktif motor kullanan biri olarak bu saydığınız hataların hiçbirini yapmıyorum.Benim gibi kurallara uyan birsürü motorcu var.Onları öcü gibi görüp trafikten ayrıştırmak doğru değil.Yaya geçidinde yayaları ezen yol vermeyen motordan daha tehlikeli kural tanımaz okadar çok araç sahibi varki.Bireylerin birbirlerini suçlamaları ile varılacak bir mevzu değil bu.Toplum olarak yapıcı olmak lazım.Ekeştirmek bildiğimiz en iyi şey. Kastettiğimiz olayın yüzde 90'ı. Bir dönem bende motosiklet kullandım. Tabi ki herkes bir değil. R1 diye içim cayır cayır yandığı halde trafikteki araç kullanmayı bilmeyenlerin korkusundan almaya cesaret edemiyorum. Malesef motosiklet kullananların geneli bu şekilde. Benim önüme motosikletli birisi geçtiği zaman güvenli bir mesafeden takip etmeye başlıyorum. Tek derdim oda bir can kimse sıkıştırıp vurmasın diye siper oluyorum. Kurye olması şu olması bu olması acelesi olması v.s. sonucu değiştirmiyor yüzde 90'ı trafik canavarı ve kendi katilleri 1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: polisin bunları da takibi lazım. sivil ekipler. Bu gün özellikle Fahri trafik müfettişliğini araştırdım. 40 yaş ve 10 yıl ehliyet şartı tutmadı. Ama tutması yakın Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 2 Kasım 2018 Yazar Paylaş 2 Kasım 2018 8 saat önce, Mehmet YILDZ yazdı: Kastettiğimiz olayın yüzde 90'ı. Bir dönem bende motosiklet kullandım. Tabi ki herkes bir değil. R1 diye içim cayır cayır yandığı halde trafikteki araç kullanmayı bilmeyenlerin korkusundan almaya cesaret edemiyorum. Malesef motosiklet kullananların geneli bu şekilde. Benim önüme motosikletli birisi geçtiği zaman güvenli bir mesafeden takip etmeye başlıyorum. Tek derdim oda bir can kimse sıkıştırıp vurmasın diye siper oluyorum. Kurye olması şu olması bu olması acelesi olması v.s. sonucu değiştirmiyor yüzde 90'ı trafik canavarı ve kendi katilleri Bu gün özellikle Fahri trafik müfettişliğini araştırdım. 40 yaş ve 10 yıl ehliyet şartı tutmadı. Ama tutması yakın Senin almak istediğin motoru alıpda hayatta kalan pek azdır.Korkma o motor sahiplerini başkaları öldürmüyor.Motora hakim olamadıkları için onlar kendi kendini öldürüyor.Motor araba gibi değil.Paran varsa istediğin model arabayı alırsın ama paran olsada istediğin model motorsikleti almak tehlikeli.Bende mt07 için yanıp tutuşuyorum ama dengesiz araç kullanılan bu ülkede o motora hakim olabileceğime şimdilik inancım yok. Motorsikletliler ile ilgili o yorumunu okudukdan sonra,bence sen trafik müfettişi olma.Motorcular araba sürücülerine düşman,araç sürücüleride motorculara düşman.Benim kanatimce bu zihniyetin değişmesi zor. Araba bozuk bir haftadır motorla işe git gel yapıyorum.Ani şerit değiştirmem,emniyet şeridinden gitmem,sağdan geçmem,aradan geçmem.Buna rağmen kavşak ihlali tahli yoldan fırlama bunları araç sürücüleri yapıp başkalarının hayatını tehlikeye atıyor. Şimdi sen motorculardan şikayetcisin ya.Olduya bir gün gelir arabadan sıkılır motora geçersin,o zamanda araç sürücülerinden şikayet etmeye başlarsın.Ben her ikisini aktif kullanıyorum.Büyük motorlar hariç küçük motorları sollarken o kadar temkinliyimki sollarken üzerime çıkmasın.2-3 binliraya sahip olunabilen bir alet.Birde bunu ağırlıklı 20 yaş altı kanı kaynayan gençlerin sürdüğünü farzet. Trafik kanununu topdan değiştirmemiz lazım.Herşeyimiz yanlış.Doğru olan hiçbirşey yok.Cezalar ile milleti eğitmeye çalışan ülkelerden biriyiz.Ceza ile eğitim nerde görülmüş. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 Kırmızı ışıkta beklerken çakılların arasındaki kum tanesi gibi ilerlemeleri benim hoşuma gitmiyor, yapmayanı görmedim herhalde çünkü hatırlamıyorum. Çapır tarzına binen de yapıyor scootera binen de yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 6 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Senin almak istediğin motoru alıpda hayatta kalan pek azdır.Korkma o motor sahiplerini başkaları öldürmüyor.Motora hakim olamadıkları için onlar kendi kendini öldürüyor.Motor araba gibi değil.Paran varsa istediğin model arabayı alırsın ama paran olsada istediğin model motorsikleti almak tehlikeli.Bende mt07 için yanıp tutuşuyorum ama dengesiz araç kullanılan bu ülkede o motora hakim olabileceğime şimdilik inancım yok. Motorsikletliler ile ilgili o yorumunu okudukdan sonra,bence sen trafik müfettişi olma.Motorcular araba sürücülerine düşman,araç sürücüleride motorculara düşman.Benim kanatimce bu zihniyetin değişmesi zor. Araba bozuk bir haftadır motorla işe git gel yapıyorum.Ani şerit değiştirmem,emniyet şeridinden gitmem,sağdan geçmem,aradan geçmem.Buna rağmen kavşak ihlali tahli yoldan fırlama bunları araç sürücüleri yapıp başkalarının hayatını tehlikeye atıyor. Şimdi sen motorculardan şikayetcisin ya.Olduya bir gün gelir arabadan sıkılır motora geçersin,o zamanda araç sürücülerinden şikayet etmeye başlarsın.Ben her ikisini aktif kullanıyorum.Büyük motorlar hariç küçük motorları sollarken o kadar temkinliyimki sollarken üzerime çıkmasın.2-3 binliraya sahip olunabilen bir alet.Birde bunu ağırlıklı 20 yaş altı kanı kaynayan gençlerin sürdüğünü farzet. Trafik kanununu topdan değiştirmemiz lazım.Herşeyimiz yanlış.Doğru olan hiçbirşey yok.Cezalar ile milleti eğitmeye çalışan ülkelerden biriyiz.Ceza ile eğitim nerde görülmüş. Tüm modern ülkelerde ceza uygulanır. Para toplamak için değil ama... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 2 Kasım 2018 Yazar Paylaş 2 Kasım 2018 4 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Tüm modern ülkelerde ceza uygulanır. Para toplamak için değil ama... Vatandaşa sorun bakalım ne diyecek. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 Ceza da ödül gibi eğitim yöntemidir. Son cezalardan sonra yayaya yol vermelerde iş çıkış saatleri dahil artış (Sivas için yok denecek kadar azdı) gözlemliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 4 saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı: Vatandaşa sorun bakalım ne diyecek. neyi soracağım? Soru yok ki? Olay net. Ege cansen'in bir anekdotu vardı eski gazete haberinde "Halk plajları doldurdu vatandaş denize giremiyor" yazıyormuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 Ceza da ödül gibi eğitim yöntemidir. Son cezalardan sonra yayaya yol vermelerde iş çıkış saatleri dahil artış (Sivas için yok denecek kadar azdı) gözlemliyorum.Ben de mümkün oldukça yol veriyorum ama. Bulvar üstünde 400-500 metre mesafeli iki ışık arasında en az 10 tane yaya geçidi var. Hangi birinde duracağım. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 3 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ben de mümkün oldukça yol veriyorum ama. Bulvar üstünde 400-500 metre mesafeli iki ışık arasında en az 10 tane yaya geçidi var. Hangi birinde duracağım. Ceza yersen veya yiyeni görürsen hepsinde durursun Abi. Kural bu, yola adımını attın mı durmak zorundasın. Ha ben hızıma ve trafiğin akışına göre karar veriyorum ama durmak lazım. Birisi bana yol verince pozitif bir enerji geliyor nedense. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 5 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ben de mümkün oldukça yol veriyorum ama. Bulvar üstünde 400-500 metre mesafeli iki ışık arasında en az 10 tane yaya geçidi var. Hangi birinde duracağım. hepsinde duracaksın sonra trafik "la bunlar çok fazla duruyor" diyerek geçitleri iptal edecek. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 Ceza yersen veya yiyeni görürsen hepsinde durursun Abi. Kural bu, yola adımını attın mı durmak zorundasın. Ha ben hızıma ve trafiğin akışına göre karar veriyorum ama durmak lazım. Birisi bana yol verince pozitif bir enerji geliyor nedense.Adım atmayıp kenarda duruyorsa. ? hepsinde duracaksın sonra trafik "la bunlar çok fazla duruyor" diyerek geçitleri iptal edecek.Hepsinde yaya oluyor çünkü çok ciddi yaya yoğunluğu oluyor. durmamızı yada yolun boşalmasını bekliyorlar. Yola inmiyorlar genelde. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 Kasım 2018 Paylaş 2 Kasım 2018 Şimdi, Mehmet Ozyurek yazdı: Adım atmayıp kenarda duruyorsa. ? Valla Antalya Kemer de, karşıya geçsem mi geçmesem mi karar veremedim, bebek arabası var bekliyoruz, daha kaldirimdayim. Adam yol vermiş benim haberim yok bekliyorum. Adamı görünce gecyim gittim. Normalde Ona da durmak lazım geçidin başında ama ben adım atmadan durmuyorum Hala işin üç kağıdındayim Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 3 Kasım 2018 Yazar Paylaş 3 Kasım 2018 Bizim burda d400 karayolunun heryerinde yaya geçidi var.Trafik yoğun akıyor.Yayaya yol vereyim dersen yayaların ölümüne sebep olma ihtimalinde var.Çünki herkes durmaz. Bir anım bu.İngiliz bir arkadaş ile dediğim yolda araç ile ilerliyoruz.Trafik çok yoğun değildi ama arkamızda 3 tane ve sağımızdada bir kaç araç vardı.Yaya geçidine geldi,sonradan farketti yaya geçidi.Fren yaptı durmaya çalıştı.Napıyorsun dedim.Yaya geçidi dedi.Doğru söyledin yaya geçidi dedim.Sen durdun ama sağındakiler durmayacak.Nitekim kimse durmadı.Arkadakilerde az daha bize çarpıyordu.Şimdi birkaç kişinin durması değil hepsinin durması lazım.D400 karayolunda ölümlü kazaların çoğu kontrolsüz geçen yayaların ve yaya geçidinde durmayan araç sürücülerinin neden olduğu kazalar. İnsanlar ceza ödül yöntemi ile hayvanları eğitiyorlar.Aynı yöntemlede kendilerini eğitmeye çalışıyorlar.3-5 gün yaya geçidinde dururlar sonra kaldıkları yerden devam. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 Motorlu kuryelere yapılmış en büyük haksızlık büyük firmaların '' yarım saatte teslim, geçerse ücretsiz '' gibi promosyonları. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 3 Kasım 2018 Yazar Paylaş 3 Kasım 2018 51 dakika önce, Fatih Evcin yazdı: Motorlu kuryelere yapılmış en büyük haksızlık büyük firmaların '' yarım saatte teslim, geçerse ücretsiz '' gibi promosyonları. Ölüyorlar.Bir belgesel var YouTube da.Yapımcılar kurye ile irtibat kuruyorlar moto kurye belgesel çekeceğiz seninlede röportaj yapmak istiyoruz.Bir ay sonra çekimlere başlıyorlar kurye ilede iletişime geçiyorlar.Telefona bakan bir yakını öldüğünü söylüyor.Bakımsız motorlar kırık,kask,beşdakka oturtmadan ordan oraya gönderme.Buda insan.Bir insandan yapamayacaklarını istemek,trafikde gördüğünüz keşmekeşliği ortaya çıkarıyor.Tabiatıyla ölüyorlar.Kimsenin umrunda değil.En kolayı ben sevmiyorum demek.Bende sevmiyorum ama empati kurmaya çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts