İçeriğe Yönlendir

Jetta - 1.2 İlk Çalıştırmada Tekleme Sorunu.


Mustafa Erkan

Recommended Posts

Mustafa Erkan

Selamlar arkadaşlar. Basit bir konu ancak anlatım uzun oldu. Hakkınızı şimdiden helal edin. 

Bildiğiniz üzere geçen yıl tam da bugünlerde 2017 model 0 km Jetta 1,2 TSI aracımı almıştım. Bir yıldır araçla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Ta ki  aracım beş gün hiç çalışmadan durana kadar. Hafta sonu  sabah erken bir saatte aracımı çalıştırdığımda araç ( kısa süreli ) tekleme ve titreme yaparak çalıştı. Aklıma ilk gelen araç uzun süre çalışmadığı için benzinin geri kaçtığı veya akünün zayıfladığı oldu. Ancak bu olaydan üç dört gün sonra,  bir sabah yine titreme yaparak çalıştı ve  Start Stop kullanılamaz Arıza ! ifadesi ekranda belirdi. Bu gelişme üzerine hiç vakit kaybetmeden Bursa Doğuş Oto Servisine giderek müracaatta bulundum. Sağolsun Expres servis diye bir olayları var hemen araçla ilgilendiler. Yetkili arkadaş aracı bilgisayara bağladıktan sonra 1 nolu silindirde ateşleme hatası oluşmuş. Ancak kalıcı arıza kodu vermemiş geçici olmuş gibi bir şeyler söyledi, arızayı sildim dedi. Bu sabah yine soğuk çalıştırmada titreme meydana geldi. İnanın ilkin araç motoruna kedi sıkıştı zannettim ve eşimde bende baya panikledik. Motor kaputunu açtım Allahtan kedi falan yoktu :) . Pazartesi günü serviste ilk bakım için randevüm var.

Acaba bu olayla ilgili olarak nasıl bir yol izlemeliyim ?. 1 nolu ateşleme bobininin değişimini istesem mantıklı olurmu ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen bir oksitlenme veya bobin sorunudur. 

Gereğini zaten yapacaklardır..

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Arac zaten garantili oldugundan servis gerekeni yapacaktir. Size tavsiyem Tam test etmeden teslim almayin. iyice eksiksiz olarak sorun giderildikten sonra teslim almalisiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Bu sabah meydana gelen tekleme, umarım pazartesi serviste arıza tespit cihazı ile görülebilir. Anladığım kadarı ile buji ve ateşleme bobini değişimi talep etmem yerinde olacak. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
2 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Motor yıkama temizlik koruma gibi şeyler yapıldı mı?

Hayır Mehmet Bey, kesinlikle su veya başka bir kimyasal ile motor temizletmedim. Sadece nemli bez ile far kenarlarını silerim o kadar. Bu teklemeyi özelikle  soğukta ilk çalıştırmada yapıyor. Isınınca yapmıyor. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Erkan

Tevfik bey uzun suredir herhangi bir sorun yasamadim diyordum ki bu aksam işten çıkıp aracıma binene kadar. Marşa basmamla,  rölanti dalgalanmaya araç stop edecek kadar teklemeye, gaz yememeye başladı. İyi oldu şimdi arıza ışıgı yakar ve servise gider gösteririm dedim. Ancak 30 sn sonra herşey normale döndü. Stop ettim normal bir şekilde çalıştı. Kafa karistiran bir olay. Buyuk ihtimalle bobinde bir sorun var ancak tam olarak ortaya cikmiyor

 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tevfik Işık
(düzenlendi)

Bu sabah benzinlikten biraz yakit almak icin durdum. Odeme yapmak icin kasaya gidip geldim ve araci calistirinca sizin yasadiginiz olayin aynisi basima geldi. Marsa bastim, arac calisti fakat rolanti 500lerdeydi ve birkac isik yandi. Hemen stop edip 5 10 saniye bekledikten sonra tekrar calistirdim ve hersey normale dondu.  Isiklar sonmeden marsa bastigim icin oldu diye dusunuyorum. Arac da biraz soguktu... bakalim yine tekrar edecek mi...

tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Erkan

Bu sabah tekleme sorunum maalesef yineledi. Araç cumartesi günü çalıştırıldı ve hiç bir sorun yoktu. Pazartesi (Bugün) işe gitmek için sabah marşa basmamla tekleyerek çalışma , stop edecekmiş gibi hareketler yaptı. Kapatmadım bekledim ne olacak diye. Yaklaşık 20 saniye bu şekilde yaptıktan sonra azar azar gaz verdim ve eski brodway ler gibi yavaş yavaş devir arttı. kısa bir süre çalıştıktan sonra kontağı kapattım. Tekrar marş yapınca kibrit gibi hemen çalıştı.

Bobin bozuksa neden ilk marşta bozuk ikinci marşta sağlam?  

Yakıttansa hep Shell benzinlikten aynı yerden alıyorum, depo dolu ?

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Start stop hatasını genelde akü bitmesine yakın gösteriyor. Bence bujiler problemli. Orjinalini bulup takmak gerek ..

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

İlk akla gelen akünün zayıflaması olsa da şehir içi trafiğinde start stop hiç sorun çıkartmadan devreye giriyor ve çıkıyor. 

Buji de sorun olsa düz yolda sabit giderken kerkinme yapar , arkadan tutup bırakıyor hissi verir diyorum. Bunların hiç biri yok. Performans gayet güzel.  Bugün biraz devirli kullandım hızlanmada hiçbir sorun yok. 

Tek bir olasılık geliyor aklıma. Acaba depodan pislik gelmiş olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bobin değişik bişey bazen hata verip bazen vermeyebiliyor. O teklemeyi yaptığı anda bobinleri tek tek kontrol etmeli.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...