İçeriğe Yönlendir

Focus I - P0340 Arıza Kodu


Çağatay Kılınç

Recommended Posts

Çağatay Kılınç

Hayırlı akşamlar arkadaşlar.Bugün aracımı çalıştırdığımda ariza lambası yaktı.Önce gage menüden kontrol ettim herhangi bir kod bırakmamıştı. Daha sonra cihaza bağladım telefonla po340 yazdı başka da hata yoktu. Forumu inceledim krank mil sensör arızası diyor. Araç 2004  otomatik sürüş esnasında herhangi bir stop etme yok ilk marşta da alıyor her zaman.Fikirleriniz nedir yardımcı olabilir mısınız?

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
47 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Anlık hata olabilir. 

Takip edeceğim mustafa bey umarım öyledir.Forumda 2000 2001lerin yatak problemiyle geri çağrıldığını okudum da öyle bir sıkıntı başlangıcı değildir umarım.

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
5 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Aynen.. takip etmek gerek.. 

Tekrar ederse parçayı değiştirin.. 

Tam yeri neredeydi mehmet bey tarif edebilir mısınız? Soketi falan oksitlenmiştir belki onu da kontrol edeyim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yerini bilmiyorum.. 

Ancak görevi gereği krank kasnağının oralara bakın. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

50 km sonra yeniden ariza ışığı yandı maalesef. Anlayamadığım şey araçta gidişinde ilk marşta bir sıkıntı yok deviri 4.5 5 e kadar zorladım rahatlıkla çıkıyor. Işığı tekrar söndürdüm yine bakacağım duruma .

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Arıza koduna tekrar baktın mı ?

Baktım mehmet bey aynı ariza kodunu bırakmış 

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Po340 ariza kodu için camshaft (kam mili) sensör hatası yazıyor. Şimdi sorum şu kam mili sensörü internette araştırdım fakat bulamadım alabileceğim bir site var mı Arkadaşlar?Elimde krank mil sensörü var aldım onu ama usta bu ariza kodu krank mili değil kam mili sensörü dedi. İnternette çok yerde krank mili ile kam mili sensörü için aynı sensör var fakat sanırım ortada bir anlam karmaşası var .

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Po340 ariza kodu için camshaft (kam mili) sensör hatası yazıyor. Şimdi sorum şu kam mili sensörü internette araştırdım fakat bulamadım alabileceğim bir site var mı Arkadaşlar?Elimde krank mil sensörü var aldım onu ama usta bu ariza kodu krank mili değil kam mili sensörü dedi. İnternette çok yerde krank mili ile kam mili sensörü için aynı sensör var fakat sanırım ortada bir anlam karmaşası var .Bu sensörlerden birisi yağ filtresinin hemen sağında motor bloğuna gömülü halde. Diğeri de sanırsam motor bloğunun sol üst arka tarafında ki bu kam mili olmalı. Bendeki sensör krank mili altta olan yani.

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Bugün eksantirik sensörünün yerini buldum sokete giren kabloya direksiyon hidrolik yağının hortumu baskı yapmış ve boruyu da biraz aşındırmış. Acaba kabloda temassızlık  mi yaptı diye düşündüm baskı olunca kablo falan mı kırıldı diye. Durduk yere sensörü de değiştirmek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...