İçeriğe Yönlendir

Focus II - Sibop Yakması


Ersev Kaya

Recommended Posts

Ersev Kaya

Hepinize hayırlı günler dilerim.

Sibop meselesinden önce bir iki sorum olacak müsaadenizle. Aracım 2006 focus otomatik.  

- Önceleri aracı çalıştırırken frene basmadan çalışmıyordu (diye hatırlıyorum). Şimdi frene basmasam da çalışıyor. Hangisi doğru?

- Önceleri park lambalarını açınca gösterge ekranının ışığı da yanıyordu (diye hatırlıyorum). Şimdi kısaları açınca yanıyor. Hangisi doğru? Ve tüm bunlar dün Alpay Sumer bey'in bilmecesinden sonra başladı. Alzheimer de olabilirim.

Asıl konu şöyle: Arabanın çekişinde sıkıntı vardı ve kendi ustama (bacanak olur) götürdüm. Motor üst kapaklarına taşlama yaptırdı ve araba şimdi roket gibi; gaza bastığın anda koltuğa yapıştırıyor. Ama sıkıntı ilk çalıştırmada. İlk marşta gaza basmazsam çalışmıyor. Buna bir çözüm bulamadı şimdilik. Ben de Cumartesi günü Tuncay ustaya gittim. 12-13 yıldır tanırım. Mesut (kalfası) baktı arabaya ve sibop yanık , 2200 TL masrafı olur dedi. 

Şu an yaptıracak durumda değilim. O yüzden fazla bir şey soramadan ayrıldım. Dün de araba tekrar motor arıza lambası yakmış. 

Merak ettiğim şu ki; ben bu yanık sibopları yaptırmazsam bana ne gibi sıkıntı çıkarır. Arabayı hanım kullanıyor. O yüzden yaptırmak istiyorum ama durumum yok.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla 

 

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bende 2009 tdci var. Frene bassam da basmasam da çalışıyor. Konak kapalı parkları açınca gösterge yanıyor mu hatırlayamadım. Bunlar Ivır zıvır şeyler fakat sibop yanması sıkıntı.
Öncelikle bacanak üst kapağı açıp taşlattı madem, bunu Kapakçı görememiş mi? Kapak açılmışken değişirdi ne güzel.
Sibop yanmışsa yakıt artar, çekiş düşer, yağ eksiltme yapar, bujiler kurum bağlar, teklemeler yaşanır. Zamanla piston eritmeye kadar gider. Bu sorunlar lpg kaynaklı genelde. Eğer bu sorunlardan hiçbiri yaşanmıyorsa, tek sorun sabah geç çalışma ise ve araçta lpg varsa regülatörü ve basıncını kontrol etttirin. Isı müşürüne baktırın. Her ilk marşta zor çalışmalar yapıyorsa ve 3 5 marşta alıyorsa krank sensörüne de baktırın.
Yoksa normal şartlarda iyi bir Kapakçı eline gelen kapakta her türlü eksik ve arızalı parçaya bakar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Ankara Antalya arası bir depoyla (32-35 litre) 500 km yol yaptım, gaz bitti. Şimdi 300 km yi geçmiyor. Bujiler Eylülde değişti. Tekleme yok ara bakımdan önce arada stop ediyordu. Şuan görünen tek sorun geç çalışma. Görünmeyen ise sibop yakması.

 

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Sipop yakmasının en güzel anlaşılır yöntemi kompresör testi. Basit ve yarım saatlik iş. Bunu yapmadan sibop yandı, yan yattı, çamura battı tabirleri benim için hurafe. Kompresör testi yapılırsa odalarda kaçak var mı, hangi gözler sıkıntılı belli olur. 40 50 liralık işi yaptırmadan motoru açtırmayın derim

Ankara Antalya arası bir depoyla (32-35 litre) 500 km yol yaptım, gaz bitti. Şimdi 300 km yi geçmiyor. Bujiler Eylülde değişti. Tekleme yok ara bakımdan önce arada stop ediyordu. Şuan görünen tek sorun geç çalışma. Görünmeyen ise sibop yakması.
 
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
3 saat önce, Derviş Dursun yazdı:

Sipop yakmasının en güzel anlaşılır yöntemi kompresör testi. Basit ve yarım saatlik iş. Bunu yapmadan sibop yandı, yan yattı, çamura battı tabirleri benim için hurafe. 

 

+1

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
6 saat önce, Derviş Dursun yazdı:

Sipop yakmasının en güzel anlaşılır yöntemi kompresör testi. Basit ve yarım saatlik iş.

3 dak anca.. ancak sektörde bunu ypatrı deyip te yaptranı ben görmedim :) para bol demek ki harcanacak .

7 saat önce, Ersev Kaya yazdı:

Şimdi frene basmasam da çalışıyor. Hangisi doğru?

frene basmadan vites değişmez, vites P de ise , frene basmadan marş basar, vites D /R de kalmışsa marş basmaz. frene bassak ta.

7 saat önce, Ersev Kaya yazdı:

araba şimdi roket gibi; gaza bastığın anda koltuğa yapıştırıyor. Ama sıkıntı ilk çalıştırmada. İlk marşta gaza basmazsam çalışmıyor.

subaplarda sorun varsa koltuğa da yapıştırmaz?

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...