İçeriğe Yönlendir

Mondeo IV - Belli Aralıklarda Fan Açması ve Sarsıntılı Çalışma


Hakan özcan

Recommended Posts

Hakan özcan

öncelikle herkese merhaba

aracım 2008 model mondeo 2.0 titanium manuel olanından. aracı 1 yıl kadar önce  aldım. 2 ay kadar kullandıktan sonra aracı sabah çalıştırıp 2 km ye yakın yol yaptıktan sonra fan açtığını ve motorun soğuk olması sebebiyle sanırım sarsıntılı çalıştığını fark ettim.gaza basınca da siyah duman atma söz konusu oldu. 3 usta 2 yetkili servise gitmeme rağmen sorun yok dendi. dpf için egzoz ustasına gittiğimde iptal edildiğini söyledi.yetkili serviste fan sağlam dendi. bu durumda iken çevre yolunda 20 dk kadar yüksek devirde kullandığımda aracı epey duman attıktan sonra fan çalışması duruyor ve 1 ay kadar her şey normale dönüyor. ama 1 ayın sonunda aynı durum tekrar ediyor. konu ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.

şimdiden herkese teşekkürler

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

oksijen sensörü bozulmak üzere olabilir. xtrail de benzeri başıma gelmişti. bozulmak derken fiziksel olarak kırılmak üzere olduğu için düzgün çalışmıyordu. yoksa zaten arıza lambası hemen yanar. bir süre sonra sizin yaptığınız gibi sert kullanıp ısıttım ve arıza lambası yandı. sensörün ucu tamamen kırılmıştı.

 

araç ısınınca belli olur, benzin kokar, tekleyerek çalışır ve titrer. tüketim feci fazla olur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bir saat önce, Hakan özcan yazdı:

çevre yolunda 20 dk kadar yüksek devirde kullandığımda aracı epey duman attıktan sonra fan çalışması duruyor

tipik dpf rejenerasyon denemesi. yazılımdan da iptal ederken birşeyleri atlamış olabilirler. mekanik iptal sonrası yazılımdan da iptal edilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...