İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Kalorifer ve Motor Sıcaklığı Sorunu (Çözüldü)


engin kaya

Recommended Posts

engin kaya
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar sıkıntı yaşadağım bir konu var,yardımcı olursanız sevinirim. Aracım 2005 1.4 lpg li fiesta. Motor ısındıktan sonrakaloriferi açıyorum şehir içinde ısınıyor fakat uzun yola çıktığımda sıcaklık düşüyor, rampa inerken bildiğiniz soğuyor ve motor sıcaklığıda minimuma düşüyor, daha sonra düzlüklerde 100- 110 a tekrar çıktığımda ılık üflemeye başlıyor. Gittiğim ustalar bir anlam veremedi. Şu dönemde uzun yola çıkmaya korkar oldum.

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

termostat açık kalmış. açık kaldığı için motor ısı üretmeyi azalttığında motor da karşıdan gelen havanın radyatörde anlamsızca dolaşan suyu soğutmasından ötürü soğuyor. yeni termostat lazım. ustalar nasıl anlam veremedi buna? rastlanan bir durum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

en kötü, radyatörün önünü karton ile kapatın hava soğuk olduğu için problem yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
On 12.12.2018 at 15:39, engin kaya yazdı:

Merhaba arkadaşlar sıkınktı yaşadağım bir konu var,yardımcı olursanız sevinirim. Aracım 2005 1.4 lpg li fiesta. Motor ısındıktan sonrakaloriferi açıyorum şehir içinde ısınıyor fakat uzun yola çıktığımda sıcaklık düşüyor, rampa inerken bildiğiniz soğuyor ve motor sıcaklığıda minimuma düşüyor, daha sonra düzlüklerde 100- 110 a tekrar çıktığımda ılık üflemeye başlıyor. Gittiğim ustalar bir anlam veremedi. Şu dönemde uzun yola çıkmaya korkar oldum.

Aracı çalıştırın. Motor sıcaklığı 50-60 lara gelince motor radyatörüne bakın. Sıcak olmayacak. Sıcaksa termostat açık kalmış değişecek

tarihinde Mehmet YILDZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
engin kaya

Termostat dagılmış değiştirince sorun çözüldü ilginize teşekkürler 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...