İçeriğe Yönlendir

Lastik Siboplarının İçeri Kaçması Hakkında


Emrah Altun

Recommended Posts

Emrah Altun

Arkadaş selamlar. İlginç bir sıkıntı ile karşınızdayım. 

Aracı bugün eşim aldı. Benden önce evde olduğu için saat 14.00 gibi arayıp lastik basınç uyarısı yanıyor dedi ben de dedim heralde havası indi bir tane lastiğin. Akşam eve gelince baktım şöför tarafı hem ön hem de arka lastiklerin havası yarıya kadar inmiş. Hemen kendimi lastikçiye attım. 

Kompresörden lastiğe hava basacak usta ama kompresör ağzı bir türlü sibop kısmına tam oturmuyor. Sonra benim de dikkatimi çekti normalden daha kısa sibop uzunluğu. Hemen yolcu tarafındaki lastiklerle kıyasladık oralar bariz yarım cm daha uzun. 

 

Usta dedi birisi bunları gevşetmiş sibopların dibinden anahtar veya pense ile girişmiş dedi. Lastik basınç sensörü olduğu için standart siboptan farklı bendekiler. Neyse usta söktü lastikleri sensörleri söktü geri taktı arıza lambası söndü 1 saat sonra araca bindim baktım tekrar lamba yanıyor ama bu sefer lastik havası inmemişti. Belki sabaha kadar o da iner. 

 

Şimdi merak ettiğim bu konu hakkında tecrübesi olan var mı? Basınç sensörlü siboplara bu şekilde müdahale edilebilir mi? Sibop uzunluğu neden kısalır? 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Lastiğin fotosu şöyle. Sibop nispeten içerde kalıyor. Lastik kaldırıma sürtmeden sibopa gelmez heralde. Hem Sibop kapaklarında da bi aşınma yoktu. 

 

QLAnZG.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

montajdan kısa monte edilmiş olabilir sonradan itme kakma ile yerinden oyanamaz o? benim başıma gelmişti, sonradan taktırdığım subapın biri kısa kalmıştı. tipi öyle imiş araya kaynamış.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Allah Allah.. 

Bir şekilde kıyılmış veya kesilmiş demekki.. 

Tabi subaptan kaçırıyorsa... 

 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Sıkıntı sibopta değilmiş arkadaşlar. Dün eşimin geldiği güzergahdan gelen arabaların çoğunun aynı taraf aynı lastikleri patlamış. Artık yolda ne varsa lastiğin tellerini bile lastik içine doğru fışkırtmış. Dün hava karanlık olduğu için de lastiği suya soktuğumuzda hava kabarcıklarını görememişiz. Şimdi gündüz gözü ile hallettik (inşallah yani) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aklıma gelmişti patlak olacağı.. 

Bu gibi durumlarda şartlı olarak hareket edince hatalar görülemiyor. 

Şartlanmamak gerek. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

bu iş dışarıdan müdahale yapılmış gibi duruyor aynı anda iki lastik de aynı problem olması enteresan

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...