İçeriğe Yönlendir

Ka - Fren Üst Merkez Sorunu


Erdem Sucu

Recommended Posts

Erdem Sucu

Merhabalar tekrardan. Yeni aldığım Ka da tahminimce muayeneden geçsin diye fren üst merkezinde oynama yapmışlar. Aracı aldığımda fren aşırı sertti ve biraz ilerleyince iyice sıkmaya başlayıp boşta giderken araç fren yapmış gibi yavasliyordu. Bu sorunu fark edip fren üst merkezinde usta bir kaç oynama yaptı fren daha yumuşadı ve şehir içinde sorun yaşamıyorum diyebilirim. Ama geçen gün 60 km mesafelik bir uzun yola çıktım ve yaklaşık 30 km sonra aracın fren yine sertlesti ve sanki frene basıyormusum gibi yavaşlamaya ve kasilmaya başladı. Düşünün ki o durumda yokuş aşağı boşa alınca araç yokuşun inince duruyor bırakın hızını artırmayı. Fren üst merkezini biraz daha gevsetse diyeceğim bu sefer de araç soğukken fren aşırı yumusayacak ve tutmayacak. Sizce aracın ısınınca bu denli frenin sertlesmesi normal midir? Yoksa üst merkez de bir arıza mi vardır? Yanıtlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sadece üst merkeze yoğunlaşmayın. Bu yaştaki bir araçta tüm fren sistemi elden geçmeli mutlaka.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Erdem Sucu

Fren ana merkeze direksiyon yağı koymuşlar herhalde benden önce. Üst merkez değişmeli dedi usta. Fakat parçayı bulamadık ankarada ve usta üst merkezi dağıttı, temizledi. Contalari lastiklerini değiştirdi. Sanayiden çıktığımda araba resmen uçuyordu. Frenlerin arabayı serbest bıraktığını hissettim resmen. Ama eve gelince tekrar sertlesti bir sürü de para vermiştim. Sizce sorun üst merkez midir? O parçayı da bulmak çok zormus gerçekten. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

Sani bey in de dediği gibi fren sistemini komple gozden geçirtin. Ozellikle fren hortumları ve tekerlerdeki fren silindirlerini... Bu bolumlerde tikaniklik yipranma tahribat vs. var ise fren kendini geri salmayacagi icin sürekli bir frenleme durumu yasanir

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...