İçeriğe Yönlendir

Fairway - R9 1.6 Üst Kapak Conta Değişim


Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Kışa girerken bakım da dedik antifriz az çırak ayarsız koydu herhalde. Hareret araç sıkıştırınca yükseldi. Yağda su yok ama kapak contası zedelenmiş olabilir dediler. Hava yapıp hortuma basınç yapıyor. Termostatı söktüm hararet yükselmiyor ama arada yine hortumu şişiriyor. Devirdaim performansı da tabi düştü. Rolantide hararet ortayı geçiyor eğer hava yaparsa devir yükselince düşüyor hararet.

 

Belki devirdaim ve termostat değişim olurda iyice hava alınırsa sıkıntı gider ama performans beklentisi olunca conta zamanla su koyverecek.

 

Diyorum ki conta seti değişirken nasılsa kapak sökülcek. Sonuçta orjinal conta ile 25 sene yaptı. Performans artışı için ek bir uygulama ne yapılabilir. Aşırı mekanik değişim olmadan.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Conta tek tip mi. Eğer değilse kapak işlem görmeyecek. O zaman varsa bir ince olandan taktır. Sıkıştırma yükselir. Güç gelir. Tofaş grubu çok yapar ve hatırı sayılır güç alırlar 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
9 dakika önce, Ali Gök yazdı:

Geçmiş olsun mustafa. 

 

Redline mı yaptın ne yaptın fahri ile 

Otoban da e180 kovalarken oldu galiba :)

Ama ezdirmedi Fahri

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
26 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

çift yatık 40 lık weber tak

Şanzımanı kıracaz demedik 

Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Üst kapak taşlama ile sıkıştırma yükselir ve performans artar diye düşünüyorum tâbi bu seferde Tofaş 7 kanat lı fan motoru gerekir harareti anında düşürüyor

 

32f258f1c8749e2f64d0738c87a23aff.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu gün biraz uğraştım. Hararet yükselmesi gitti. Yedek su deposu antifrizin hattaki kiri basması sonucu çamur olmuştu temizledim. Yedek su depo kapağı basınç tutmuyordu orjinal kapak aldım taktım sistemdeki havayı aldım. Hava alma vidaları plastik di sarı diye geçenlerle yeniledim. Termostatı geri taktım. Hararet olması gereken yeri aşmıyor. Fan zamanında devreye girip çıkıyor. Hava radyatör üst hortumu biraz şişirşyor. Tabi evvelden ne kadar şişiyordu yada ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum. Antifriz seyrettim. Eskisi kadar uzun yol yapmadığım için biraz daha öteledim. Belki satarım bu şekilde. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...