İçeriğe Yönlendir

Focus 3 İçin Bass Tavsiyesi


Öner Kurukuz

Recommended Posts

Vasfi Gişten

Ürünün montajını dün yaptırdım genel anlamda memnun kaldım ama biraz daha yumuşak bir bas bekliyordum. Kumandadan 50hz gain ayarınıda %60 seviyelerine getirdim teyp bas ayarı +1 de uyumlu bir ses yakaladım. Almayı düşünenlere tavsiye ederim memnun eder. Montaj olarakta bağlayan kişi kontak çevirmeden çalışmayacak şekilde yapmış akü için daha sağlıklıymış özellikle söyledi kendi bağlamayı düşünen arkadaşlar olursa bunu göz önünde bulundursun içinden montaj için gerekli herşey çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Vasfi, bağlantı nasıl yapıldı, hoparlörlerden mi uç alındı yoksa rca çıkışı mı, yumuşak bass için hoparlör altındaki dikdörtgen parçayı çıkarman lazım 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
(düzenlendi)
56 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Vasfi, bağlantı nasıl yapıldı, hoparlörlerden mi uç alındı yoksa rca çıkışı mı, yumuşak bass için hoparlör altındaki dikdörtgen parçayı çıkarman lazım 

 

Torpido gözünde CD takılan yeri söküp oradaki kablolara ek yaparak sanırım arka hoparlör çıkışına bağladı. Portu çıkarttım hatta ilk yaptığım şey o oldu.

54 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

50 Hz fazla dip. 80-100Hz arası denediniz mi

 

Daha yumuşak bas için daha alt frekans diye biliyordum ama dediğiniz gibi birde hz ayarını oynayarak deneyeyim belki daha çok tatmin eder. Hz ayarınıda direk en dibe çekip öyle yapmıştım ayarlamayı. 

tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rakam azaldıkça yani mesela 30 Hz olursa böbreklerimizde hissederiz, 50Hz olursa midemizde, 100 Hz olursa sırt ve kulağımızda da yani yumuşar.

bir de bu sub ın bajada duruş şeklini de deneyin yani mesela hoparölürü yana veya arkaya bakarken gibi. arka koltuk sıırtına veya arka panele yakın durması gibi, yani yemelde tek taraf (sol diyelim) 4 farklı pozisyonda, sonra sağ tarafta da. hepsinde de sol şoför koltuğuna gelen bas şekli (tınısı) değişir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Hz ayarını denedim 50hz daha hoşuma gitti onu arttırdıkça uğultu hissi artıyor. Birde bagaj havuzu olduğu için sub geziyor. Pratik olarak nasıl sabitleyebilirim bunu fikri olan yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Subwoofer ın altına çift taraflı yapışkan cırt aldım ve sağ köşeye sabitledim şimdi hiç oynama yapmıyor. Deneye deneye kendime göre en iyi sesi şu şekilde yakaladım. Kumandadan 50hz %60gain teyp 9 kademe +3 bas +5 orta +9 tiz ve subwoofer portu kapalı şekilde ayarladım. Herkes portu açık olarak kullanmamı tavsiye etmişti ama portu kapatınca uğultuya kaçan bas gitti kapı hoparlörleri ile bir bütün olarak çalmaya başladı çok daha uyumlu ve tam istediğim gibi oldu.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Vasfi Gişten

Aracı satarken bası söktürmüştüm şimdi sedan araçta cılız kalır mı acaba ? Taktırıp taktırmama konusunda tereddütte kaldım. 🤔

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Vasfi Gişten

@Servet Aydın abi subwooferı bugün civic e bağlattım bu sefer sol arka hoparlörden ses almışlar polodan sonra baslar cılız geldi sedan araç olmasından mı yoksa bu şekilde bağlantı alınmasından mı performans düşüklüğü hissediyorum bir fikrin var mı ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hatalı bağlantı var. İki taraftan da ses alınacak, amplifikatör bunu mono yapacak ve ses iki misli fazla çıkacak. Ve yine iki taraftan bağlantı yapılırken artı ve eksi polarmaya dikkat edilecek. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Şimdi ben pek anlamıyorum bu işlerden + - nedir bilemiyorum cumartesi günü tekrar gideceğim cam filmi taktırmak için söyleyim her iki hoparlörden alsınlar sesi yalnız subwoofer iyi çalışıyor ama sanki sedan araç olmasından dolayı istediğim etkiyi alamadım. Ama arka iki hoparlörden çıkış alınınca daha iyi ses verecekse düzeltsinler 🤔

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hb polo dan sonra sedan civic te aynı bas aynı sesi veremez onun dışında bağlantıya da baksınlar  tabii. verdiği ses aynı da aşması gereken engeller fazla

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Polodaki gibi bir beklentim yok ama bağlantı hatasından dolayı bir performans kaybı olmasını istemem iki çıkıştanda ses alınınca ufakta olsa bir fark yaratacaksa düzeltsinler.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Tamam teşekkürler, cumartesi düzelttirince tekrar yorum yazarım.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Biraz düşününce bu şekilde bağlantının ne kadar saçma olduğu anladım olay sırf ses şiddeti değil. Nasıl oluyorda tek kanaldan ses alıp bağlantı yapıyorlar anlamıyorum. Stereo iki kanal kayıt edilmiş bir parçada mesela sağ kanaldan bas gitar çalan bir şarkı dinlediğimizi farz edersek bu şekilde bağlantıda sub bu bas sesini alamayacak yada elektronik müziklerde bu stereo etkisi çok oluyor hep eksik bir ses performansı elde edilir, dediğiniz gibi iki kanaldan ses alıp amfinin kendisinin monoya çevirmesi gerekiyor. Bağlattığım yer her gün onlarca araca multimedia ekran takan tecrübe sahibi olduklarını düşündüğüm bir yer olmasına rağmen bu şekilde montaj yapmaları canımı sıktı 😔

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Her gün onlarca bağlantı ancak soketten sokete ise mümkün. Öteki türlü bir aracın müzik sistemini yapmak bir gün sürer. Viyana konser salonu gibi de ses alınır basit eklentiler ile

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Onlarca demekle biraz abartmış olabilirim 🙈 ama ne olursa olsun bu şekilde montaj kabul edilemez.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Bugün bağlantıyı düzelttirdim sağ arka hoparlördende ses aldılar. İlk bağlantı hatalı olduğu için çok denememiştim şimdiki hali ile ses daha iyi.

Ayrıca bu alet poloda bağlıyken kumandadaki phase tuşu hiçbir farklılık yaratmazken bu şekilde bağlantıda norm konumunda daha güçlü ses veriyor rev kısmında daha cansız gibi.

Herhalde artık olması gerektiği gibi bağlantı olmuştur orijinal teypte sub çıkışı vs olmadığı için ???

Mevcut sisteme daha kuvvetli bir bas için tüm hoparlörlere el atmak lazım yoksa mid  ve tiz seslerini bastırır müzik kalitesini düşürür.

Ayrıca bu halde bile sesi yükselttiğimde bazı yerlerden hoş olmayan trim sesi geliyor daha güçlü bir ses için yalıtım vs de lazım.

Şu an polo kadar olmasada en az maliyetle gerçekten tatmin edici bir ses elde ettim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...