Emrah Altun 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 22 dakika önce, Emrah Altun yazdı: Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Emrah, kurt düşürdün içime bunlar, şüpheli mi ki, yerinden istiyorsun. https://online.a101.com.tr/urun/ciftci-bulgur-siyez-500-gr.html Yorum bağlantısı
Emrah Altun 9 Ocak 2019 Yazar Paylaş 9 Ocak 2019 35 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı: Emrah, kurt düşürdün içime bunlar, şüpheli mi ki, yerinden istiyorsun. https://online.a101.com.tr/urun/ciftci-bulgur-siyez-500-gr.html Haşmet abi paketli ürünlere hep şüphe ile yaklaşıyorum. Hem bu ürün de baya pahalıymış. Az önce bir satıcı ile konuştum 10tl ye veriyor. Bir de ben direk köylü kazanınca daha mutlu oluyorum 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Bir saat önce, Emrah Altun yazdı: Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Ben yardımcı olabilirim isterseniz. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 9 Ocak 2019 Yazar Paylaş 9 Ocak 2019 19 dakika önce, Ahmet Gül yazdı: Ben yardımcı olabilirim isterseniz. Sarı site üzerinden Kastamon'lu bir satıcı ile görüştüm. Un: 9tl Bulgur: 10tl Tarhana: 16tl Kaz yumurtalı Erişte (320gr): 5tl Ekmek (450gr): 5tl Şeklinde fiyat aldım. Sizin fiyat sorma/bulma durumunuz var ise ve zahmet olmayacak ise sorar mısınız? Sormazsanız da canınız sağolsun bu satıcıdan alırım. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 12 dakika önce, Emrah Altun yazdı: Sarı site üzerinden Kastamon'lu bir satıcı ile görüştüm. Un: 9tl Bulgur: 10tl Tarhana: 16tl Kaz yumurtalı Erişte (320gr): 5tl Ekmek (450gr): 5tl Şeklinde fiyat aldım. Sizin fiyat sorma/bulma durumunuz var ise ve zahmet olmayacak ise sorar mısınız? Sormazsanız da canınız sağolsun bu satıcıdan alırım. alacağınız tarhana hamur tarhanamı? değilse onuda denemenizi tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Sarı site üzerinden Kastamon'lu bir satıcı ile görüştüm. Un: 9tl Bulgur: 10tl Tarhana: 16tl Kaz yumurtalı Erişte (320gr): 5tl Ekmek (450gr): 5tl Şeklinde fiyat aldım. Sizin fiyat sorma/bulma durumunuz var ise ve zahmet olmayacak ise sorar mısınız? Sormazsanız da canınız sağolsun bu satıcıdan alırım.İsterseniz siz arayın, isterseniz ben bulur, size gönderirim. Fiyatlar aşağı yukarı sizin aldığınız gibi. Burda sıkıntı kargo. 20 kiloluk bir malzemenin kendi fiyatı kadar kargosu çıkıyor. Fiyat araştırması yapmamı isterseniz yaparım, bul gönder hocam derseniz o da benim için uygundur. Siz nasıl isterseniz. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 9 Ocak 2019 Yazar Paylaş 9 Ocak 2019 Teşekkür ederim. İlk fırsatta arayacağım. Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Babam da köyde ekip biçiyor, un, buğday, tarhana süt ürünleri vs yapıyor ama siyez buğdayı nedir bilemedim. Sorup öğreneyim bakayım. Sinop Boyabat ta. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 siyez i her değirmen işlemez. İlkel buğday olarak tarif edilir ve kapçığı kalın ve serttir, Kolay ayrılmaz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 10 saat önce, Emrah Altun yazdı: Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Emrah bey Kastamonu bölgesindeniz. Geçen ay o taraftan gidip geldim. Dönüşte ben de siyez buğdayı veya unu alacaktım. Ancak kökenimiz köylü olan anneme ve ablalarıma sordum. Annem 91, ablalarım da 71 ve 66 yaşlarında. Onların dediğine göre (Ki ben de az çok hatırlıyorum) "siyezi eskiden hayvanlara yem olarak verirdik, unundan ekmek yapılmaz, yapılırsa sert olur yenmez" dediler. Dolayısıyla almadım. Biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 10 Ocak 2019 Yazar Paylaş 10 Ocak 2019 9 saat önce, Hüseyin Maviş yazdı: Emrah bey Kastamonu bölgesindeniz. Geçen ay o taraftan gidip geldim. Dönüşte ben de siyez buğdayı veya unu alacaktım. Ancak kökenimiz köylü olan anneme ve ablalarıma sordum. Annem 91, ablalarım da 71 ve 66 yaşlarında. Onların dediğine göre (Ki ben de az çok hatırlıyorum) "siyezi eskiden hayvanlara yem olarak verirdik, unundan ekmek yapılmaz, yapılırsa sert olur yenmez" dediler. Dolayısıyla almadım. Biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim. Hüseyin Abi bunu duymuştum. Randumansız bir buğday. 1 dönüm araziye siyez eksen 1 ton alınırken diğer tohumlarda 5 ton alınıyor. Bundan dolayı eskiler verimli topraklara değil de dağa taşa ekerlermiş bu buğdayı ve tavuk-inek yemi olarak kullanılıyormuş. İşin ilginci şu anda 14 kromozomlu saf genetiği değişmemiş bu tohum kaldı elimizde. 1300-1400 yıllık tohum. Ayrıca bu rockfeller tarafından kurulan bi tohum ambarı var nam-ı diğer kıyamet ambarı. Kutup çizgisinde Norveç'in kuzeyinde. O ambarın ne olduğunu şimdi uzun uzun yazmayacağım dileyen araştırabilir. O tohum ambarına ülkemizden bu tohumu almışlar. Şu anda israilden aldığımız hibrit buğday tohumu da bu siyez buğdayının modifiye halidir. Siyez buğdayının seçilmesinin sebebi kötü hava koşullarına karşı çok sağlam ve dayanıklı olmasıdır. Ben zaten kabuklu-pırpırlı unu seviyorum. Hem çok daha lifli olduğu için çok daha uzun süre tok tutuyor, kana ve bağırsaklara hızlı geçmediği için ani kan şekeri yükselmesi ve düşüşünü önlüyor. Bunun neticesinde şeker hastalığı, karaciğer yağlanması, kalp krizi, obezite vb. hastalıkları engelliyor. Tabi genetiği ile oynanmamış olması çok çok büyük avantaj. Keşke biz de kendi buğday tohumumuzu ıslah edebilseydik. 1 1 Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 10 Ocak 2019 Paylaş 10 Ocak 2019 13 saat önce, Emrah Altun yazdı: Tabi genetiği ile oynanmamış olması çok çok büyük avantaj. Keşke biz de kendi buğday tohumumuzu ıslah edebilseydik. hocam öncelikle sizi tebrik ediyorum ben de sizin gibi hassasımdır diye arıcılık yapmaya başladım sırf ne yediğimi bileyim diye:) kendim öğretmenim ama işte hem merak hemde organiklik hastası olunca insan herşeyi yapıyo demekki..o unu bende kullanmak isterim ama ben dışardan da öyle direk almaya güvenmiyorum.Neden mi? Kayınpederim havzada buğday eker her sene ve ilaçlar gübreler atmadan verim alamaz..şuanda verim düşünmeden eken kim vardır? ha bu buğday verimi az ve kilosu fazla fiyata satılırsa sırf o yüzden ekilirse onu bilemem ama güvenmek lazım işte..Bu arada hangi fakültede öğr.görevlisisiniz? bende samsunluyum Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 10 Ocak 2019 Paylaş 10 Ocak 2019 13 saat önce, Emrah Altun yazdı: Hüseyin Abi bunu duymuştum. Emrah bey, 2 yaşına yaklaşan torunuma eşimle birlikte bakıyoruz. Torunumun beslenmesine annesi sayesinde çok dikkat ediyoruz. Biz 2 tane çocuk büyüttük, hiçbir şey bilmiyormuşuz, her gün bir şeyler öğreniyoruz. Siyez konusu da (Ki önemini biliyorum) bu kapsamda ele aldığımız konulardan biriydi. Kastamonu da yolum üzerinde olduğu için yukarıdaki yorumu yaptım. Annemler öyle deyince vazgeçtim almadım. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 11 Ocak 2019 Yazar Paylaş 11 Ocak 2019 18 saat önce, Sedat Demircan yazdı: hocam öncelikle sizi tebrik ediyorum ben de sizin gibi hassasımdır diye arıcılık yapmaya başladım sırf ne yediğimi bileyim diye:) kendim öğretmenim ama işte hem merak hemde organiklik hastası olunca insan herşeyi yapıyo demekki..o unu bende kullanmak isterim ama ben dışardan da öyle direk almaya güvenmiyorum.Neden mi? Kayınpederim havzada buğday eker her sene ve ilaçlar gübreler atmadan verim alamaz..şuanda verim düşünmeden eken kim vardır? ha bu buğday verimi az ve kilosu fazla fiyata satılırsa sırf o yüzden ekilirse onu bilemem ama güvenmek lazım işte..Bu arada hangi fakültede öğr.görevlisisiniz? bende samsunluyum Sedat Bey Uzaktan Eğitim Merkezindeyim. UZEM diye geçer. Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 11 Ocak 2019 Paylaş 11 Ocak 2019 2 saat önce, Emrah Altun yazdı: Sedat Bey Uzaktan Eğitim Merkezindeyim. UZEM diye geçer. peki memnun oldum iyi çalışmalar Yorum bağlantısı
Recommended Posts