Emrah Altun

Kastamonu ve Çevresindeki Arkadaşlar Siyez Buğdayı Lazım

Recommended Posts

Emrah Altun

Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

  • Beğen 1

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Haşmet Güngör
22 dakika önce, Emrah Altun yazdı:

Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

 

Emrah, kurt düşürdün içime bunlar, şüpheli mi ki, yerinden istiyorsun.

https://online.a101.com.tr/urun/ciftci-bulgur-siyez-500-gr.html

 

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Emrah Altun
35 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı:

 

Haşmet abi paketli ürünlere hep şüphe ile yaklaşıyorum. Hem bu ürün de baya pahalıymış. Az önce bir satıcı ile konuştum 10tl ye veriyor. Bir de ben direk köylü kazanınca daha mutlu oluyorum :) 

  • Beğen 2

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Ahmet Gül
Bir saat önce, Emrah Altun yazdı:

Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ben yardımcı olabilirim isterseniz. 

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Emrah Altun
19 dakika önce, Ahmet Gül yazdı:

Ben yardımcı olabilirim isterseniz. 

 

Sarı site üzerinden Kastamon'lu bir satıcı ile görüştüm.

Un: 9tl

Bulgur: 10tl

Tarhana: 16tl

Kaz yumurtalı Erişte (320gr): 5tl

Ekmek (450gr): 5tl

 

Şeklinde fiyat aldım. Sizin fiyat sorma/bulma durumunuz var ise ve zahmet olmayacak ise sorar mısınız? Sormazsanız da canınız sağolsun bu satıcıdan alırım.

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Abdurrahman Salman
12 dakika önce, Emrah Altun yazdı:

 

Sarı site üzerinden Kastamon'lu bir satıcı ile görüştüm.

Un: 9tl

Bulgur: 10tl

Tarhana: 16tl

Kaz yumurtalı Erişte (320gr): 5tl

Ekmek (450gr): 5tl 

 

Şeklinde fiyat aldım. Sizin fiyat sorma/bulma durumunuz var ise ve zahmet olmayacak ise sorar mısınız? Sormazsanız da canınız sağolsun bu satıcıdan alırım.

alacağınız tarhana hamur tarhanamı?

değilse onuda denemenizi tavsiye ederim.

 

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Ahmet Gül
 
Sarı site üzerinden Kastamon'lu bir satıcı ile görüştüm.
Un: 9tl
Bulgur: 10tl
Tarhana: 16tl
Kaz yumurtalı Erişte (320gr): 5tl
Ekmek (450gr): 5tl
 
Şeklinde fiyat aldım. Sizin fiyat sorma/bulma durumunuz var ise ve zahmet olmayacak ise sorar mısınız? Sormazsanız da canınız sağolsun bu satıcıdan alırım.

a949aecabe484ec662a75806802d16bf.jpg
İsterseniz siz arayın, isterseniz ben bulur, size gönderirim. Fiyatlar aşağı yukarı sizin aldığınız gibi. Burda sıkıntı kargo. 20 kiloluk bir malzemenin kendi fiyatı kadar kargosu çıkıyor. Fiyat araştırması yapmamı isterseniz yaparım, bul gönder hocam derseniz o da benim için uygundur. Siz nasıl isterseniz.
  • Beğen 1

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Emrah Altun

Teşekkür ederim. İlk fırsatta arayacağım.

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Erdal Aydın

Babam da köyde ekip biçiyor, un, buğday, tarhana süt ürünleri vs yapıyor ama siyez buğdayı nedir bilemedim. Sorup öğreneyim bakayım. Sinop Boyabat ta.

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Ertan Çabuk

siyez i her değirmen işlemez. İlkel buğday olarak tarif edilir ve kapçığı kalın ve serttir, Kolay ayrılmaz.

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Hüseyin Maviş
10 saat önce, Emrah Altun yazdı:

Günlük hayatta ne yediğine ve içtiğine dikkat etmeye çalışan birisiyim. Marketten aldığımız tam buğday da artık beni kesmez ve endişelerimi gidermez olduğu için %100 yerli tohumdan üretilmiş siyez buğdayından un yapıp ekmeği bu şekilde yapmaya karar verdik. Masrafları bana ait olmak üzere 20 kilo (daha fazla da olabilir) siyez buğdayı varsa siyez bulguru almayı planlıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Emrah bey Kastamonu bölgesindeniz. Geçen ay o taraftan gidip geldim. Dönüşte ben de siyez buğdayı veya unu alacaktım. Ancak kökenimiz köylü olan anneme ve ablalarıma sordum. Annem 91, ablalarım da 71 ve 66 yaşlarında. Onların dediğine göre (Ki ben de az çok hatırlıyorum) "siyezi eskiden hayvanlara yem olarak verirdik, unundan ekmek yapılmaz, yapılırsa sert olur yenmez" dediler. Dolayısıyla almadım. Biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Emrah Altun
9 saat önce, Hüseyin Maviş yazdı:

Emrah bey Kastamonu bölgesindeniz. Geçen ay o taraftan gidip geldim. Dönüşte ben de siyez buğdayı veya unu alacaktım. Ancak kökenimiz köylü olan anneme ve ablalarıma sordum. Annem 91, ablalarım da 71 ve 66 yaşlarında. Onların dediğine göre (Ki ben de az çok hatırlıyorum) "siyezi eskiden hayvanlara yem olarak verirdik, unundan ekmek yapılmaz, yapılırsa sert olur yenmez" dediler. Dolayısıyla almadım. Biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.

 

Hüseyin Abi bunu duymuştum. Randumansız bir buğday. 1 dönüm araziye siyez eksen 1 ton alınırken diğer tohumlarda 5 ton alınıyor. Bundan dolayı eskiler verimli topraklara değil de dağa taşa ekerlermiş bu buğdayı ve tavuk-inek yemi olarak kullanılıyormuş. İşin ilginci şu anda 14 kromozomlu saf genetiği değişmemiş bu tohum kaldı elimizde. 1300-1400 yıllık tohum. Ayrıca bu rockfeller tarafından kurulan bi tohum ambarı var nam-ı diğer kıyamet ambarı. Kutup çizgisinde Norveç'in kuzeyinde. O ambarın ne olduğunu şimdi uzun uzun yazmayacağım dileyen araştırabilir. O tohum ambarına ülkemizden bu tohumu almışlar. Şu anda israilden aldığımız hibrit buğday tohumu da bu siyez buğdayının modifiye halidir. Siyez buğdayının seçilmesinin sebebi kötü hava koşullarına karşı çok sağlam ve dayanıklı olmasıdır.

 

Ben zaten kabuklu-pırpırlı unu seviyorum. Hem çok daha lifli olduğu için çok daha uzun süre tok tutuyor, kana ve bağırsaklara hızlı geçmediği için ani kan şekeri yükselmesi ve düşüşünü önlüyor. Bunun neticesinde şeker hastalığı, karaciğer yağlanması, kalp krizi, obezite vb. hastalıkları engelliyor. Tabi genetiği ile oynanmamış olması çok çok büyük avantaj. Keşke biz de kendi buğday tohumumuzu ıslah edebilseydik.

  • Beğen 1
  • Şaşkın 1

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Alpay Sumer

Bunun ekmegi muhkem olur derler😊

  • Beğen 1

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Sedat Demircan
13 saat önce, Emrah Altun yazdı:

Tabi genetiği ile oynanmamış olması çok çok büyük avantaj. Keşke biz de kendi buğday tohumumuzu ıslah edebilseydik.

 

hocam öncelikle sizi tebrik ediyorum ben de sizin gibi hassasımdır diye arıcılık yapmaya başladım sırf ne yediğimi bileyim diye:) kendim öğretmenim ama işte hem merak hemde organiklik hastası olunca insan herşeyi yapıyo demekki..o unu bende kullanmak isterim ama ben dışardan da öyle direk almaya güvenmiyorum.Neden mi? Kayınpederim havzada buğday eker her sene ve ilaçlar gübreler atmadan verim alamaz..şuanda verim düşünmeden eken kim vardır? ha bu buğday verimi az ve kilosu fazla fiyata satılırsa sırf o yüzden ekilirse onu bilemem ama güvenmek lazım işte..Bu arada hangi fakültede öğr.görevlisisiniz? bende samsunluyum

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Hüseyin Maviş
13 saat önce, Emrah Altun yazdı:

 

Hüseyin Abi bunu duymuştum.

 

Emrah bey, 2 yaşına yaklaşan torunuma eşimle birlikte bakıyoruz. Torunumun beslenmesine annesi sayesinde çok dikkat ediyoruz. Biz 2 tane çocuk büyüttük, hiçbir şey bilmiyormuşuz, her gün bir şeyler öğreniyoruz. Siyez konusu da (Ki önemini biliyorum) bu kapsamda ele aldığımız konulardan biriydi. Kastamonu da yolum üzerinde olduğu için yukarıdaki yorumu yaptım. Annemler öyle deyince vazgeçtim almadım.

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Emrah Altun
18 saat önce, Sedat Demircan yazdı:

 

hocam öncelikle sizi tebrik ediyorum ben de sizin gibi hassasımdır diye arıcılık yapmaya başladım sırf ne yediğimi bileyim diye:) kendim öğretmenim ama işte hem merak hemde organiklik hastası olunca insan herşeyi yapıyo demekki..o unu bende kullanmak isterim ama ben dışardan da öyle direk almaya güvenmiyorum.Neden mi? Kayınpederim havzada buğday eker her sene ve ilaçlar gübreler atmadan verim alamaz..şuanda verim düşünmeden eken kim vardır? ha bu buğday verimi az ve kilosu fazla fiyata satılırsa sırf o yüzden ekilirse onu bilemem ama güvenmek lazım işte..Bu arada hangi fakültede öğr.görevlisisiniz? bende samsunluyum

 

Sedat Bey Uzaktan Eğitim Merkezindeyim. UZEM diye geçer.

Mesajı paylaş


Mesajın linki
Sedat Demircan
2 saat önce, Emrah Altun yazdı:

 

Sedat Bey Uzaktan Eğitim Merkezindeyim. UZEM diye geçer.

peki memnun oldum iyi çalışmalar

Mesajı paylaş


Mesajın linki