İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Vites ve Kalorifer Problemi


Ali Bulut

Recommended Posts

Ali Bulut

Herkese merhaba. Forumu dün akşam, mevcut problemime internette cevap ararken buldum. Geçtiğimiz hafta 2007 model benzin\LPG'li bir araç aldım. Gelelim çözmek istediğim sorunlara:

İlk olarak vites geçişleri bana oldukça sert geldi. Herhangi bir ses gelmemesine ve debriyaja yeterince basmama rağmen vites geçişlerinde acayip bir sertlik var. Tamircime gösterdim bu modellerde bu durumun normal olduğunu söyledi. Arabalardan anlayan tanıdıklarım ise kışın yağın yaza göre daha kıvamlı olduğunu, bu sebeple vites geçişlerinde bu durumun olabileceğini söylediler. Fakat diğer aracımız olan 2004 model fusionda durum hiçte öyle değil. Vites geçişleri oldukça kolay. 

İkinci olarak kaloriferi açtığım zaman araç içeriye istediğim ısıyı veremiyor. Yaklaşık 10 km yol gitmeme rağmen içerisi kesinlikle sıcacık olmuyor. Bu sorunun çözümünü nasıl bulabilirim?

Siz değerli abilerimden kardeşlerimden yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Fiestaniz hayirli olsun, evet biraz kemikli bir yapida vites gecisleri var. araciniz kac km de? az da olsa ben sanziman yagi degistirerek daha yumusak hale getirmistim zamaninda..

Kaloriferin isitmamasi kis aylarindayiz aslinda araclar cabuk isinamiyorlar bence nedeni bu, ama yinede termostat kontrolu yaptirmayi deneyin. belki havasi tam alinmamis veya bir problem vardir sistemde.

Yorum bağlantısı
Ali Bulut

Teşekkür ederim. Aracın km'si 186 binde. Bir arkadaşım 75w90 gl4 yağ önerdi. Fakat kafama takılan bir sorun var. Tamircime şanzıman yağını kontrol edelim demiştim aracı bıraktığımda. Geri geldiğimde vites kolu yatağının kırık olduğunu ve tellerle bağladığını, ileriye dönük bir sorun olmayacağını belirtti. Aracı gerçekten severek aldım fakat bu sorun oldukça kafamı kurcalıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Bu kol yatagi kirikligi ve tellerle baglama isini anlamadim acikcasi.. Kendimi kirdi yoksa oyle miymis? bende castrol 75w90 kullanmistim.iyilesme hissettim acikcasi. Ama arac km si biraz yuksek oldugundan iyi bir ustada bakilmasi lazim. bizimki oneriden ote gecmemeli..

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...