İçeriğe Yönlendir

Teflon, Seramik, Granit Kaplama vb Mutfak Ürünleri Tavsiye


Tahir Ak

Recommended Posts

Tahir Ak

 

Selamınaleyküm.

Bilindiği üzere teflon ürünler ciddi zararlı. Bu ürünlerden kurtulup daha sağlıklı ürünlere yönelmek istiyoruz.

Teflon dışında seramik ve granit öne çıkıyor.

Burada asıl sorun ürünler kaplamalı şekilde satılıyor ve teflondan pek bir farkı kalmıyor.

 

Uzatmadan konuya gelirsek granit tava ve pişirme ürünleri almak istiyorum. Kaplama veya tam granit kaliteli uzun ömürlü kullandığınız ürünler var mı?

 

Bu konuda bilgi bankası oluşturup marka model veya sadece model bazında ürünler paylaşıp fikir alışverişi yapsak faydalı olur kanaatindeyim.

Teşekkürler...

 

 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Cok anlamam ama agirligina bakarak almakta fayda var diye duymustum.Ne kadar agir olursa o kadar kaliteliymis..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)

Dr noyan ın videosu vardı youtube de bulamadım sımdı granıt seramık tencere tava kullanmayın dıyor evde ne kadar varsa toplayıp attım dıye videosu vardı ama bulamadım 

Buldum 13 Dk dan itibaren izleyin  

 

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

ptfe zararlı deniyor

 

 

 

korkmaz kendi sitesinde granit kaplama içinde ptfe var diyor.

 

hatta ptfe =teflon olarak geçiyor

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bulabilirseniz seramikte Moneta veya Dupont alın başka marka düşünmeyin. Granitte ise yine İtalyan Ballarini iyidir. Diğerleri dediğiniz gibi gerçek doğal taş granit değildir. Üretimde kimyasal kullanılan seramik granit vb ürünlere kıyasen bence en sağlıklısı 18/10 çelik tava tencere...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu

Sizin için bir alternatif olur mu bilmem ama bir de döküm tava ve tencereler var. Ağırlık olarakta fena sayılmazlar. Bizim mutfağın yeni üyeleri olur kendileri.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Sizin için bir alternatif olur mu bilmem ama bir de döküm tava ve tencereler var. Ağırlık olarakta fena sayılmazlar. Bizim mutfağın yeni üyeleri olur kendileri.
Hanım pilav vs için sadece teflon kullanıyorum yemekler çelikte yapılıyor deyince rahatladım ama pilav için yapışmayan bir öneri ise döküm olabilir. galiba onların da kaplamalı olanları varmış
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
6 dakika önce, Tahir Ak yazdı:
8 dakika önce, Alper Tuğlu yazdı:
Sizin için bir alternatif olur mu bilmem ama bir de döküm tava ve tencereler var. Ağırlık olarakta fena sayılmazlar. Bizim mutfağın yeni üyeleri olur kendileri.

Hanım pilav vs için sadece teflon kullanıyorum yemekler çelikte yapılıyor deyince rahatladım ama pilav için yapışmayan bir öneri ise döküm olabilir. galiba onların da kaplamalı olanları varmış

Emin değilim ama sanırım bizimkinde kaplama falan yok ancak şunu söylemeliyim ki pilavı gerçekten farklı geldi bana gayet hoş. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
5 dakika önce, Mert Gulkokan yazdı:

Üniversitede malzeme dersine giren hocam sadece çelik tencere kullandığını söylerdi

 

Doğru söylemiş. Hangi marka teflon granit denediysekde bir süre sonra pert o kadar verdiğimiz para çöp oluyor.

Temizliği zor oluyor ama en sağlıklı ve dayanıklısı çelik. Korkmaz yada karaca öneririm.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Metalurji ve Malzeme mühendisiyim ve evime paslanmaz çelik haricinde hiçbir ürünü sokmuyorum. Kalanlar çok teknik teferruatlarla sağlığı malesef riske atıyor. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Bende uzun süre araştırdım. Yemeklerde çelik tencere, ızgara içinde döküm tavaya döndüm. Teflon, granit kaplama, seramik kaplama hepsi aynı şu anda, almayın.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

18/10 çelik kullanın, bizde 1 granit pilav tenceresi ve 1 de granit tava var, onun dışındaki teflonları attık, bu grantimsileri ise mecburen kullanıyoruz, mümkün olduğunca bizde çelik kullanmaya çlışıyoruz....

 

döküm kütük gibi hanım kullanamıyor o yüzden almadık, haa bu arada bu kadar kafayada takmayın, artık doğal gıda falan kalmadı gibi,  çelik tencere kullansanda içine koydukların zararlı artık,  gittikçede daha kötü olacak çünki düzen bozuldu artık, geçmiş ola...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
(düzenlendi)

En güzeli döküm ama kullanımı zor oluyor. Et yemeklerini dökümde yapıyorum. Kullanımı kolay olsun diyorsak kaliteli çelik tercih edilmeli sağlık açısından. Kaplamalıların hepsi problemli. Ya teflon var ya da yapışıyor ki o zaman çelik kullanmamanın bir anlamı olmuyor.

İçinde aluminyum olan ürünlerden mutlaka uzak durun, kaplaması teflon olmasa da riskli;

 

https://www.umitaktas.com/saglik-yazilari/agir-metal-tehdidi

 

Bu arada izlemekte fayda var :D

 

 

 

tarihinde Murat Sürücü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Döküm üstü granit kaplama yapışmayan -diğeride çelik başkası yalannnn

Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
Döküm üstü granit kaplama yapışmayan -diğeride çelik başkası yalannnn

Demir dokumse bahsettiginiz, onlarda bildigim sadece emaye kaplama var. Zaten ulkemizde ham demir dokum sanirim mevzuata aykiri diye emayesiz demir dokum gormedim markalarda. Sizin dediginiz granit kaplama aluminyum dokum sanirim. Ki ust mesajlarda bahsedilmis, granitle alakasi yok o kaplamalarin. Bildigimiz teflon ve turevleri hepsi. Zaten dikkat edilirse, teflondan millet kacmaya baslayinca bir gecede teflon fabrikalari nasil olduda granit/seramik fabrikasi oldu sorusu gundeme gelir. Ki bunun mantikli bir aciklamasi yok.
Toprak kapta her yemek pisiyorda bi pilav olmuyor default_smile.png

Ben defalarca yaptim. Hatta bunu yazmayi gerektirecek ne olabilir diyede bir soru takildi su an zihnime. Hayret. Sizin toprak urunde problem yada karisim, firinlama, sirlama gibi bir farkmi vardi acaba? Nerdeyse diger tencere/ tavalardan fark gormedim pilav acisindan.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
59 dakika önce, A. Yıldırım Yıldız yazdı:


Ben defalarca yaptim. Hatta bunu yazmayi gerektirecek ne olabilir diyede bir soru takildi su an zihnime. Hayret. Sizin toprak urunde problem yada karisim, firinlama, sirlama gibi bir farkmi vardi acaba? Nerdeyse diger tencere/ tavalardan fark gormedim pilav acisindan.

 

Estagfirullah yazdiginiz icin memnuniyetimi ifade etmem gerek :)

Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
 
Estagfirullah yazdiginiz icin memnuniyetimi ifade etmem gerek [emoji4]

Yok aslinda siz neden oyle yazma ihtiyaci hissettiniz mahiyetinde demistim o sozu ama, benim anlatimda hata var sanirim. :-) Zira ben toprak tencerede cok pilav yaptim. Nerdeyse diger tencerelerle ayni. Lezzet olarakta dinlendirmeyi biraz uzatinca daha bir guzel ve tane tane oluyor. Hatta induksiyonlu ocak kullandigim icin sirf toprak tencereler icin bir kucuk tup bulunduruyorum. Pilav, guvec, vs seyleri yapmak icin. Isterseniz adres yazin ozelden. Aldigim yerden gondereyim size.
Yorum bağlantısı
Metin Akbal




Yok aslinda siz neden oyle yazma ihtiyaci hissettiniz mahiyetinde demistim o sozu ama, benim anlatimda hata var sanirim. :-) Zira ben toprak tencerede cok pilav yaptim. Nerdeyse diger tencerelerle ayni. Lezzet olarakta dinlendirmeyi biraz uzatinca daha bir guzel ve tane tane oluyor. Hatta induksiyonlu ocak kullandigim icin sirf toprak tencereler icin bir kucuk tup bulunduruyorum. Pilav, guvec, vs seyleri yapmak icin. Isterseniz adres yazin ozelden. Aldigim yerden gondereyim size.


Iste mesele bu. Sicagi altina veren urunleri ankastre cam ocakta kullanamiyoruz. O yuzden pilavi toprak kapta yapma luksunu yasamadik henuz :) Nezaketiniz ve teklifiniz icin cok tesekkurler :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
17 saat önce, A. Yıldırım Yıldız yazdı:


Yok aslinda siz neden oyle yazma ihtiyaci hissettiniz mahiyetinde demistim o sozu ama, benim anlatimda hata var sanirim. 🙂 Zira ben toprak tencerede cok pilav yaptim. Nerdeyse diger tencerelerle ayni. Lezzet olarakta dinlendirmeyi biraz uzatinca daha bir guzel ve tane tane oluyor. Hatta induksiyonlu ocak kullandigim icin sirf toprak tencereler icin bir kucuk tup bulunduruyorum. Pilav, guvec, vs seyleri yapmak icin. Isterseniz adres yazin ozelden. Aldigim yerden gondereyim size.

Toprak kapta pilav? Hiç denememiştim, bir deneyelim bakalım. Dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Toprak harbi toprak olacak, yerli Türk toprağı olsun daştan olsun :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

A. Yildirim bey valla mevzu buyuyor iyiki toprak kaptan bahsetmisiz [emoji16]

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
Toprak kapta pilav? Hiç denememiştim, bir deneyelim bakalım. Dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır?

Aslinda cokta farklar yok. Sadece toprak tencereyi onden biraz isitirsaniz iyi olur. Ben pirinci suda takribi 15 dakika kadar oda sicakliginda suda bekletip suzuyorum. Suzme esnasinda tencereye biraz tereyagi, (kaymakta eklenirse efsane olur) siviyagla birlikte ekleyip ustune suzdugum pirinci katiyorum. Pirinci seffafa yakin rengi donene kadar sabirla karistirip kavuruyorum. Ardindan suyunu sicak ekliyorum. Pirinc icin ulkemiz genelinde yetisen turlerim cogunda gecerli su olcusu 1 olcek pirince 1,5 olcek su. Bu yerli uretim nerdeyse her pirincte calisti bende. 1e 2 olcude olur aslinda ama cok su ceken pirinc degilse onu tane tane yapmak biraz daha maharet ister. Kavurmasina ve dinlendirmeye iyi asina olmak lazim. Bir iki tur karistirip agzini az acik kalacak sekilde kapagini kapatirim. Pirinc ustten goz goz cukur yaptiginda ocagi kapatabiliriz. Burdan sonra tencereyle kapak arasina ya kagit havlu, veya varsa saman kagit koyar dinlenmeye birakirim. Toprak tencerede yapmadiysam 10 dakika kafi. Toprak tencere isiyi daha fazla tutar. Bunun bir artisi olarak dinlendirmeyi 10/15 dakika daha uzatabiliriz. Yarim saati bulacaksa reso ocagina alip yakiyorum. Reso yakiti yoksa mumda olur. Son olarak kapagi ve kagidi ustunden alinca bir iki tur karistirip havalandirmakta tane tane halini daha uzun sure muhafaza etmesine yardimci olur. Ha birde sehriyelidr seven olur. Ben mesela, arpa sehriyeli olacak illa. Pirinci kavurmaya basladiktan sonra eklemek bence daha iyi. Zira cabuk yanar.
Afiyet olsun. :-)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Aslinda cokta farklar yok. Sadece toprak tencereyi onden biraz isitirsaniz iyi olur. Ben pirinci suda takribi 15 dakika kadar oda sicakliginda suda bekletip suzuyorum. Suzme esnasinda tencereye biraz tereyagi, (kaymakta eklenirse efsane olur) siviyagla birlikte ekleyip ustune suzdugum pirinci katiyorum. Pirinci seffafa yakin rengi donene kadar sabirla karistirip kavuruyorum. Ardindan suyunu sicak ekliyorum. Pirinc icin ulkemiz genelinde yetisen turlerim cogunda gecerli su olcusu 1 olcek pirince 1,5 olcek su. Bu yerli uretim nerdeyse her pirincte calisti bende. 1e 2 olcude olur aslinda ama cok su ceken pirinc degilse onu tane tane yapmak biraz daha maharet ister. Kavurmasina ve dinlendirmeye iyi asina olmak lazim. Bir iki tur karistirip agzini az acik kalacak sekilde kapagini kapatirim. Pirinc ustten goz goz cukur yaptiginda ocagi kapatabiliriz. Burdan sonra tencereyle kapak arasina ya kagit havlu, veya varsa saman kagit koyar dinlenmeye birakirim. Toprak tencerede yapmadiysam 10 dakika kafi. Toprak tencere isiyi daha fazla tutar. Bunun bir artisi olarak dinlendirmeyi 10/15 dakika daha uzatabiliriz. Yarim saati bulacaksa reso ocagina alip yakiyorum. Reso yakiti yoksa mumda olur. Son olarak kapagi ve kagidi ustunden alinca bir iki tur karistirip havalandirmakta tane tane halini daha uzun sure muhafaza etmesine yardimci olur. Ha birde sehriyelidr seven olur. Ben mesela, arpa sehriyeli olacak illa. Pirinci kavurmaya basladiktan sonra eklemek bence daha iyi. Zira cabuk yanar.
Afiyet olsun. :-)
20 yıldır her tencerede pilav yapmıştım ama toprak kapta yapmamıştım [emoji41] deneyeceğim en kısa zamanda, teşekkürler
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...