İçeriğe Yönlendir

Teflon, Seramik, Granit Kaplama vb Mutfak Ürünleri Tavsiye


Tahir Ak

Recommended Posts

A. Yıldırım Yıldız
A. Yildirim bey valla mevzu buyuyor iyiki toprak kaptan bahsetmisiz [emoji16]

Birde kapama tarifi olsun;
Bunun icin kenarlari az yuksekce yine toprak tepsi kullaniyoruz. Birde toprak kup lazim. Toprak urunler satan yerler bilir kapama yapilacak deyince. Yaklasik 1 litrelil cam kavanoz hacminde kucuk testi. Tepsiye biraz erittigimiz tereyagini fircayla suruyoruz. (Yine kaymak varsa super olur) Ayni su olcusune sadik kalarak kucu testimize kuyruk yagi ilavesiyle kusbasi et katiyoruz. Kuyruk yagi en alta gelsin. Sonra pirinci koydugumuz tepsinin ortasinda kucuk testinin agzi kadar yer acip tam oraya testiyi ters kapatiyoruz. Ilk kez yapan pirinci bu asamadan sonra etrafina dizerse daha rahat olur. Biraz el aliskanligi isteyebilir. Hizli olmak lazim. 1 olcu pirince 1 olcu oda sicakliginda su ilave edip 180 derece firina veriyoruz. Firinin turune gore degisen suresi oldugu icin zaman vermeyecegim. Takip ederseniz, suyu biraz pirinc ceker, biraz buharlasir. Bu esnada kenarda hazir duran suyumuzdan 1 olcu pirince 1,5 olcu sicak su ilave edip firinin kapagini kapatiyoruz. Yaklasik 20-25 dakika civari pisiyor benim firinda. Toprak tepsi yoksa yine yuvarlak firin tepsiside kullanilabilir.
Afiyet olsun :-)
20 yıldır her tencerede pilav yapmıştım ama toprak kapta yapmamıştım [emoji41] deneyeceğim en kısa zamanda, teşekkürler

Dokum demir tencerede de tavsiye ederim. Oncesinde birkac defa et veya guvec turu ayni tencerede pisirildiyse daja bir farklilasiyor pilavin tadi. Et suyuna gerek kalmiyor. Veya az olsada kafi geliyor. Hafifte isli bir tadi oluyor kisil ateste daha uzun kavrulursa su vermeden.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...