İçeriğe Yönlendir

Android'i Sevemiyorum


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Mustafa Arıkan
14 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

En azından yasal ve telif hakkına girmiyorum kimsenin. Çok sevdiğim şarkıyı kaydedip internet olmadan da dinleyebiliyorum. Şahsen android’e geçince yine bu tip bir uygulamayla devam etmeyi düşünüyorum.

Hep unuttuğumuz belki de hiç önemsenediğimiz telif hakları var demi birde? Gerçekten herşeyi geçtim sırf bu yüzden bahsi geçen programları kullanmak gerek. 

Nihayetinde bir de bu işin ahireti var. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
On 16.02.2019 at 16:38, Mustafa Arıkan yazdı:

1- Marketi kötü, kimse Play Store, AppStore’dan daha iyi diyemez. PlayStore çöplük dolu resmen.

2- iOS, Android’den çok daha güvenli. 

Daha yazmaya gerek yok :) 

market konusunda kısmen haklısın ama temizlik devam ediyor, böyle olmasıda normal çünki yazılımın gelişmesi için herşeyi serbest bırakmalıydılar, taki bu zamana dek... şimdi ios kalitesinde olup androda olmayan yazılım yok bu açıdan ios market daha iyi değil, araya çürükleride katarsan öyle gözükür andronunki, andronun markette bunlar gibi kaliteli olanda var olmayanda var, fark bu, sen iyilerini seç ne işin var uyduruklarda (uyduruklarıda hızla ayıklıyorlar bu arada artık andro olgunlaştı, bu gevşekliğe izin vermeye gerek yok artık), apple izin versin bak bakalım sizin cihazlar nasıl çöküyor, jb yap getir cihazını altından gireyim üstünden çıkayım, okadar basitki herşey,  seçme yazılım olduktan sonra alayı süper bunların kardeş sen yeterki düzgün uygulama yükle gerisiyle zaten işimiz olmaz sorunda yaşamayız :) bu arada herşeyi bitti market kalitesi ve güvenlikmi kaldı,  kala kala bunlarmı deniyor artık, ulaşılmaz deniyordu bir ara masal oldu,  devrimsel deniyordu ilk model öyleydi sonra duman oldu, yazılım daha iyi deniyordu oda masal oldu, kala kala marketteki uygulama ve güvenlik masalımı kaldı :)

 

güvenli, geçelim bunları, sen öyle san, kırılmayan sistem yoktur bu bir, sen adam gibi kullandıktan sonra hiçbirinde sorun yaşamazsın buda iki, ios unda açıkları var hemde çok buda üç fazla emin olma :)

 

daha yazmaya gerek yok çünki ios artık hiçbir açıdan daha iyi değil, kötüde değil ama hayallerden uyanalım, geçti o günler :p

 

Not: adam gibi yasal ve düzgün uygulamaları yükledikten sonra her iki sistemde aynı, her iki sistemde güzel, her iki sistemde istenildiğinde güvensiz, güvenlik diye bir olay yok, senle uğraşacaksa birileri her türlü uğraşır, sen düzgün olacaksın, tersi ol bak bakalım ios seni kurtarıyormu, piyasa laflarına kanmayalım, güvenli falan, yok öyle bir şey, güvenlik düzgün insana var, yoksa her iki yazılımda hikaye...

 

zevke göre ihtiyaca göre seç geç, bitti, artık alayı son noktada bu aletlerin, şimdi bakmamız gereken son nokta dediğimiz sınırın nasıl anlık bir kavram olduğu, son nokta ana göre son seviye, zaman geçtikçe son noktada yani gelişim düzeyide ilerliyecek, ha bu hızda Andro hep olduğu gibi açık ara daha hızlı çünki yapısı ve arkasındaki destek çok daha iyi ve güçlü, yine yıllardır dediğim ve haklı çıktığım bir şeyi yazayım;  Android gelişim hızı olarak ios tan çok ötede derdim halada diyorum, bu 10 sene öncede böyleydi şimdide böyle, o zaman ne diyordum bu andro bu hızla gelir geçer, o zaman erişilmez alet bu hayal kurma diyenler şimdi ses edemiyor, şimdi yine yazıyorum unutmayın bunu, gelecek Andronun (başka şey çıkana kadar), kazanan; hızlı gelişen kendini yenileyenin olur, bu hızla giden tek yazılımda şimdilik Andro, ios artık denk değil, bunu yakında daha iyi anlayacaksınız, bu sözlerimide arşivden çıkarır bakarsınız, gelişimi göremeyen geride kalır haberiniz ola...

 

ben alabileceğimin en iyisini alırım, hep derim bunu, şuan alabileceğim (tüm ayfonlarda dahil buna) en baba cihazlarda ios ta değil  androda, yine birkaç sene önce dediğim gibi, ios öne geçerse onun alırım diyordum, geçemedi ve benim için hala liste dışı, kurtarmıyor kesmiyor açmıyor agaaa :)

 

şimdi isteyen istediğini alsın, hala diğeri hikaye demeyin yeter.....

 

şunuda unutmayın, gelişim hızı ve aşamalar, bakın bakalım ios mu, yosa çok daha geç yola çıkan andromu hızlı, yine diyorum ios 10 la gidiyor andro 100 le, geliiip geçeeer, bu sözümü unutmayın, şuan yan aynadan ios u görüyorum dikize geçmesi anlık mesele, buda şuanki durum, hızım 100 km/h

 

:D buda örnek, azda gülelim....

 

 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Herkes inanmak istediğine inanabilir. Ancak bu gerçekleri değiştirmez. :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bir saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Herkes inanmak istediğine inanabilir. Ancak bu gerçekleri değiştirmez. :) 

İnanç başka şey gerçekler başka,  doğru dedin :)  

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
On 16.02.2019 at 17:03, Muhittin Kaplan yazdı:

"Kapalı" Olan Hiçbir Sistem Güvenli Değildir. Versin Kaynak Kodunu Görelim Boyunun Ölçüsünü. Arkasında Neler Döndürüyor. IOS un Pil İle Alakalı Stratejisini Biliyorsunuzdur.(Winzord da dahil)

yemez, verse zaten işi biter, geliştiriciler küfreder atar, bununla gelişim olmuyor basic gibi sınırlı ama güvenli :seytan: bir dünyadayız bize C+++ falan lazım der :p

 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Telif hakki diyeceginizi biliyordum. Gerci benim dinledigim adamlar telif hakkini pek takacak adamlar degil orasi ayri konu zaten  de yapilabilecegini anlatmaya calistim. ama acaba herseyde dikkat ediliyor  mu kul hakkina.

Yasal yolla da mp3 indirilebilir kolayca. 

Bir de soyle dusunun bu telefonlari gencler kullaniyor. Babasina ancak 2000tl lik telefon aldirmis 88 taksitle. Bu cocugun her seye ekstra para vermesi mumkun degil. Ve evet sizler soylemeden ben soyleyeyim: bu da dogru degil ama boyle...

Bunu da gecelim en basitinden yasal aldigim mp3 leri bile telefona atmak icin 40 takla attiriyor. Ayrica spotify gibi bir seye bulastiysan kaliteli muzik calarlar da kullanamiyorsun. 

Muzigi gectim iphoneda bir duvar kagidi bile kullanilamiyor dogru duzgun.

Ya da bulundugum yerde operatorumun saglamis oldugu ucretsiz wifi hizmeti var. Androidde baglanirken "aka" yi seciyorum baglaniyor. İos da 40 takla attirdim telefona olmadi, en son bir sekilde cozduk ama normal kullanicinin yapacagi bir sey degil bu.

Apple piyasaya yon veren cok onemli bir firma. En guncel ornek olarak centik olayini elephone yapti tutmadi(marka taninmiyor zaten) ondan once lg nin bu konuda cesitli telefonlari oldu, hic satamadi. İphone bunu bir koydu simdi centiksiz telefon yok..  hatta bu cirkin goruntuyu en sevmeyen adam bile alismak zorunda kaldi cunku alternatif kalmadi piyasada.

Apple bir seyi yapar onun guzel ve kullanisli olduguna bizi inandirir ve alismamizi saglar. Sonra tum cihazlarini apple a cevirirsin ve diger cihazlari reddedersin. 

Yine de iyi ki apple var yoksa digerleri kendi kendine bu kadar gelisemezdi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
6 saat önce, Emre Şimşek yazdı:

En azından yasal ve telif hakkına girmiyorum kimsenin. Çok sevdiğim şarkıyı kaydedip internet olmadan da dinleyebiliyorum. Şahsen android’e geçince yine bu tip bir uygulamayla devam etmeyi düşünüyorum.

Kaydedilebildigini bilmiyordum. Bu iyimis. Bence yine de ucretsiz reklamli surumde de olmali boyle ozellikler. Cok abartilmadigi surece reklama karsi degilim.

Sanatcilar arasinda da ayrilik var bu mp3 indirme konusunda. Kimisi youtube gibi platformlari kendini tanitma sahnesi olarak goruyor. Mp3 indirlmesini ve calinmasini tesvik ediyor. Kimisi ise hakkimi helal etmem diyor.

Eskiden Fm radyo olurdu telefonlarda bu internet radyo ve muzik platformlari engelledi bunu mesela. Zaten iphone öncülük etti yine digerleri onu izledi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
23 saat önce, Recep Selim Kaya yazdı:

 

Ben bu süreci daha güvenli algılıyorum mesela.

iTunes 'u ilk defa kullandım geçen gün sırf zil sesi için. Kısa bir araştırma ile ne yapmam gerektiğini anladım ve ilk denemede sonuca ulaştım. Bu beni daha akılsız olmaya nasıl zorlayabilir. Kopyala yapıştır mı bu? Uzantısı bildiğin fakat içeriği bambaşka olan bir dosya transfer edip açtığını düşünsene.

 

23 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Haha. Ya youtube var. Ne gerek var telefonda mp3 e.
Hiç ihtiyaç duymadım. emoji23.png

 

20 saat önce, Emre Şimşek yazdı:

Artık mp3 ile işim olmaz. Spotify ‘dan sonra amelelik gibi geliyor. Aylık 21 liraya 6 kişi istediğimiz müziğe ulaşıyoruz..

Iphone çok da katı değil. Ben sıradan bir kullanıcı olarak youtube’dan seçtiğim bir müziği telefonuma zil sesi olarak indirebildiysem fazlası da mümkündür.

Hayatımda 1 kere iphone aldım, beğendim. Ama şu anki gibi pahalı olmaya devam ederse almam. Bunu da gebertene kadar kullanırım.


Bunlar benim sorumun cevabı değil. Ben çözüme çıkan bir cevap bekliyorum. Belki kolay bir yolu vardır. Mp3'ü video düzenlemek için ipad'e kaydetmek istiyorum, telif vs. sıkıntısı da yok.

Play Store konusundaki eleştirilere katılıyorum, "facebook profilime kim baktı" gibisinden uygulamaların store'da bulundurulmasına anlam veremiyorum. İnsanların güvenip yüklemesine hele hiç anlam veremiyorum. 

İster 1000 ister 10.000 liralık telefon kullansın, ister ayfon ister başka marka olsun, tespitim çok net : "cep telefonu fakir oyuncağıdır"

Kafamız bize hesap soramaz çünkü ona hep güzel şeyler yaşattık :hohoho:
 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Samsung un Iphone a benzeyen ilk telefonlarından biriydi "Galaxy Alpha". 4 yıl hiç formatsız kullandım. Huawei ye geçtim. Orta kalite bir telefon olan "P20 Lite" kullanıyorum.Hiç pişman değilim. Denemekte fayda var. Böyle giderse Samsung u falan sollar. Demedi demeyin...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Millet gearbest yakında resmi olarak telefon satmaya başlayacakmış bizde, çinliler geliyor...

bu arada google da açıklama yapmış, bundan sonra güvenliği markette 8 kat arttıracak hamleyi yapıyoruz ve bu hız böyle devam edecek, bundan sonra uygulamalar artık kafalarına göre markete yüklenmeyecek, aktif olarakta tüm uygulamaları izliyoruz, kaçak yapan yanar demiş, eee kalan son kalede hatta kale çok, gözetleme kuleside yakında düşecek, eeee zamana ayak uyduramazsan olacağı budur...

51847222_558702261277311_280787197827743

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

:) :) :) 

Apple’ın 10 yıldır yaptığı şeyi daha yeni yapmak akıllarına gelmiş. Çağı yakalacak hadi bakalım Play Store :) 

Google bu kararla benim haklı olduğumu da ortaya çıkarmış :) 

Önce Play Store’a önüne geleni kabul et, çöplüğe çevir. AppStore’u uygulama sayısı olarak geçtim diye reklam yap :) Sonra Play Store’da şartları ağırlaştır bak nasıl güvenli ve adam akıllı hale getirecem de :) 

Google o dediğini yapsın Plas Store’daki uygulama sayısı en az 10 kat azalması lazım. 

Bugün Play Store’a herhangi bir sosyal medya uygulaması arat. Bir tane gerçek uygulama 100 tane çöp uygulama çıkar:)

 

Neyse Androidciler adına sevindim :) 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sizin yüzünüzden rüyamda aypon almıştım. 512 gb. Gece gece masraf çıkardınız bana 

  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
14 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Sizin yüzünüzden rüyamda aypon almıştım. 512 gb. Gece gece masraf çıkardınız bana 

Nasıl bir kabustur o.

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
1 saat önce, Mahmut Yıldız yazdı:

Nasıl bir kabustur o.

Uyanır uyanmaz cüzdanıma koştum. İçi boşalmış. Kızlar aypon kullanıyor ya, harçlıklarını almışlar 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
6 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

:) :) :) 

Apple’ın 10 yıldır yaptığı şeyi daha yeni yapmak akıllarına gelmiş. Çağı yakalacak hadi bakalım Play Store :) 

Google bu kararla benim haklı olduğumu da ortaya çıkarmış :) 

Önce Play Store’a önüne geleni kabul et, çöplüğe çevir. AppStore’u uygulama sayısı olarak geçtim diye reklam yap :) Sonra Play Store’da şartları ağırlaştır bak nasıl güvenli ve adam akıllı hale getirecem de :) 

Google o dediğini yapsın Plas Store’daki uygulama sayısı en az 10 kat azalması lazım. 

Bugün Play Store’a herhangi bir sosyal medya uygulaması arat. Bir tane gerçek uygulama 100 tane çöp uygulama çıkar:)

 

Neyse Androidciler adına sevindim :) 

 

muahah, sen hala olayı anlamadın, dediğim şu, andro ios tan sonra çıktı değilmi, şimdi şuanki haline ve gelişim hızına bakalım, bu hızla iosu ezip geçeceği 10 sene önceden belliydi, ios bitik, doyum noktasına ulaştı, bundan sonra yapabileceği tek şey androya benzemeye çalışmak ki olmaz, yapısı uygun değil, bunu yaz bir kenara...

 

şimdi yazılım olarak zaten andro artık süper, ios un gersinde dersen gülerim haberin ola :) 

 

şimdi baskıyı arttırarak geri kaldığı tek nokta olan marketindeki kalitesiz uygulamaları, dikkat et sadece kalitesizleri diğerleri zaten ios kalitesinde, onları eleyecek ve artık market işide bitecek...

 

  bunu sen demiyorsun, haklıda çıkmadın, bu dediğin çok eski bir olay, bunu senelerdir google da diyor bende diyorum işi bilen herkeste diyor, bir sistem yaptın gelişmesi için ne yaparsın, serbest bırakırsın, bıraktın ve gelişti, şimdi kapıları kaparsın sadece iyiler kalır, taktik budur, unutmaki Andronun arkasında tüm dünya, ios un arkasında apple var, yani geliştirici açısından bak diyorum...  ios bıraksalardı çoktan tarih olmuştu bu arada, yemez bırakamazlar...

 

gelelim sonuca, ios iyi ama androda iyi, dediğim şu, gelişme hızı önemli olan, bu hıza ios yetişemiyor bu da kaybetmesine sebeb olur, şuan andronun geldiği düzey zaten ortada, bu gelişim hızıyla başemedez ios, dediğim bu, geriden gelen geçeeer gider, boşa diretmenin anlamı yok, 10 sene önceye bak birde şimdiye, biri uçuyor diğeri kopye çekilenden kopye çekene dönüyor, bitti gitti :)

 

ios androdan üstün değil daha iyi değil daha kötüde değil: net ve gerçek, şimdilik dengedeler, ama dediğimi unutma gelişim hızı, bir 10 km/h ile diğeri 50 km/h ile gidiyor..... ne olacak şimdi, bu doğru değilmi, elbette gelip geçecek :)

 

kalan tek geri nokta market, onuda hallederler nasılsa, geri kalan donanım ondada zaten rakipler uçmuş durumda, apple de üretici değil zaten, neyse, ben istediğim her uygulamayı buluyorum zaten, sıkıntı yok, dediğini zaten yapacak google, tırtlar elenecek kalanlar zaten yeter, haa ios marketteki her uygulama düzgün çalışır diyelim ama alayı süper özel yazılımmıdır, hayır, her iki markette uyuduruk tonla uygulamaya ev sahipliği yapıyor gereksiz uygulama çöplüğü (gereksiz dikkat et, sorunlu uyduruk demiyorum) her ikiside....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Android şöyle iOS böyleden iOS ve Android’in dengesine geldik nihayet. :) :) 

 

Marketi daha iyi dedim. Değil dediniz. Sonra gelip Google böyle böyle yapacak iOS’un kalesini yıkacak dediniz. Ee şimdi ben haklı çıkmış olmuyor muyum :) 

 

Neyse sevindim sizin adınıza adam gibi bir market içeriğine sahip olacaksınız bir kullanıcı olarak. O da artık kaç sene sürerse. 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bu arada Saf (Google dağıtımı (öyle hatırlıyorum)) Android 0.3 (sıfır nokta üç) isteyen varsa elimde var. PC 'ye kurmuştum zamanında. Store falan yok tabi :) 

 

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
3 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Android şöyle iOS böyleden iOS ve Android’in dengesine geldik nihayet. :) :) 

 

Marketi daha iyi dedim. Değil dediniz. Sonra gelip Google böyle böyle yapacak iOS’un kalesini yıkacak dediniz. Ee şimdi ben haklı çıkmış olmuyor muyum :) 

 

Neyse sevindim sizin adınıza adam gibi bir market içeriğine sahip olacaksınız bir kullanıcı olarak. O da artık kaç sene sürerse. 

andro ios dengesindeydik zaten, ben biri iyi diğeri kötü demedimki, şimdilik aynı ayardalar ama android bazı konularda windows ios ise oyun konsolu gibi bir yazılım, şimdilik denkler derkende kısa zaman içinde ios geride kalacak çünki gelişim hızı çok yavaş diğeri ise çok hızlı dedim :)

 

marketi andronun daha iyi demedim aynı gibiler dedim, kötü uygulamalar var evet onları saymazsak andro marketide kaliteli artık dedim,  kaliteli uygulama sayısı açısından birşey demedim son mesaja kadar, şuan ios markette sayı olarak iyilerden bakarsak az daha çok yazılım olabilir ama oda bir süreliğine böyle, devir andro devri artık....

 

adam gibi içeriğe zaten sahibiz, zamana gerek olan kısım içerdeki kötülerin elenmesi, onlarda bilinçli kullanıcı için önemsiz, ne olduğunu görüyoruz zaten uygulamaların...

 

sonuç olarak ayfonun hiçbir artısı kalmadı, hemde hiç, zevk meselesi kısmı zaten konu dışı, tek olay var bizim markette oda  ios un markete göre biraz daha az işe yarar yazılımı var oda önemsiz bir fark, sıkıntı yaşamıyoruz, o farkta sandığın gibi seneler sonra kapanmaz, o kadar uzamaz emin ol :)  yani ios ve ayfon, andro kullanan üst düzey bir cihaz yanında en ufak + sı olmayan bir durumda hatta fiyatıyla dezavantajlı, şuan için tek olay, bir o firma işlemci çıkarıyor bir diğeri, bir o öne geçiyor bir diğeri.... ama yazılım olarak böyle bir durum yok, daha hızlı gelişen andro ve şuan ios tan daha iyi olmak üzre, bu konuda yarışa gerek yok çünki androya yetişecek hızda gelişmiyor ios, yaptıkları androya benzemeye çalışmak, yani devran döndü :)

  yine yazayım, ben iyisini ve işime en çok yarayanı kullanırım, bu kim olursa olsun farketmez, kim öndeyse onu alırım, şuan andro ve huvey en iyilerin başında, ayfon yaparsa ona geçerim hep dedim ama yapamadı, bundan sonrada yapacağı yok, tek kurtuluşu androya geçmek artık :p

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şimdi sonuç olarak aypon alayım mı almayayım mı. V30 ile U11 arasında gidip geliyorum 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
1 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Şimdi sonuç olarak aypon alayım mı almayayım mı. V30 ile U11 arasında gidip geliyorum 

Passat aldın, iPhone da alırsın abi :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Şimdi sonuç olarak aypon alayım mı almayayım mı. V30 ile U11 arasında gidip geliyorum 

soruya bak, passat trend çisin sen aypon al, ben LR2 hse ciyim, doğal olarak Androdan şaşmam (daha iyisi çıkana dek) :tongue::seytan:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
2 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Şimdi sonuç olarak aypon alayım mı almayayım mı. V30 ile U11 arasında gidip geliyorum 

Find x ile anlasamadiniz mi abi? Bi cay icseydiniz en azindan 😃

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
16 dakika önce, Eren Gökmen yazdı:

Find x ile anlasamadiniz mi abi? Bi cay icseydiniz en azindan 😃

Eren, kamera sınıfta kaldı. Yoksa latte bile içtik :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
1 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Eren, kamera sınıfta kaldı. Yoksa latte bile içtik :)

Tüh be cok seksi telefondu 😁

Senden inceleme de alacaktim. Kismet degilmis

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...