İçeriğe Yönlendir

Jetta - 1.2 TSI Su Eksiltme


Uğur Kamil

Recommended Posts

Uğur Kamil

2 gün önce aracı yıkadığımda motoru da kontrol etmiştim eksik vs birşey yoktu.

 

Bu sabah şehir içi ve şehir dışı 25-30 km kullandım sakin bir şekilde kullandım herzamanki gibi arabayı park ettim 2 saat sonra falan geldim aracı çalıştırır hareket eder etmez su eksik uyarısı verdi ve stop edip direk kontrol ettim genleşme kabında çok hafif görünebilecek kadar su kalmıştı. Aracın bulunduğu noktaya baktım biraz ıslaklık vardı ama aşırı su yoktu 1 lt'den biraz  az su ekledim normal seviyeye geldi.
Bu şekilde motor ve yağ sıcaklığını takip ederek 20 km kullandım(anormal bir durum olmadı) eve geldiğimde kontrol ettim suda herhangi bir eksilme yoktu. 4 saat sonra tekrar 4 km kullandım ve kullanmadan önce kontrol ettim herhangi bir eksiltme ve yerde su yoktu. Bundan 3 saat sonrada tekrar 3 km kullandım aracı ve kullanmadan önce yine su seviyesini ve yerde su olup olmadığını kontrol ettim bir terslik yok.


Vakit geç olduğu için aracı baktıramadım pazartesi kontrol ettiricem. Benim kafama takılan konu arabada bir kaçak veya delik hortum varsa su ekleyeli 8 saat oldu ve 27 km kullanmama rağmen herhangi bir su eksiltmesi olmayısı. Bu nerden ve ne şekilde eksildiki bu sure zarfında tekrar eksilmiyor ve eksilme belirtisi vermiyor.
Motoru incelediğimde genleşme kabının altında motorun alt kısmına doğru soğutma suyuna bağlı olan hortumlarda hafif ıslaklık gördüm.

Birde bu şeklide aracı kullanmamda bir sakınca varmı kısa mesafe? Kullanırken motor ve yağ sıcaklığını takip ediyorum ve su eksilirse zaten uyarı veriyor araç

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

İlk değilsiniz TDI veya TSI fark etmiyor anlık olarak antifriz eksiliyor. Sebebini bilmiyorum ama sıkça duyuyorum. Sürekli olan bir şey de değil. Çoğu TSI TDI sahibinin başına bir kez ya geliyor ya gelmiyor. 

Yine de takip etmekte fayda var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Pazartesi kontrol ettiricem birsey bulamazsak 1 2 ay takip eder ondan sonra suyu degişir antifiriz koydururum o zaman. Direk degistirmiyim tekrar kacak olur belki.

 

Biyerden su ciktiği belli ama alt muafaza ve hortumlarda islaklik vardi ve yerdede su vardi ama sonrasinda gecen surede eksiltmemesi kafama takilti benim. Bir terslik varsa neden eksilmeye devam etmiyor. Yarin  bakicam eksilme varmi diye tekrar.

 

Allahtan su seviyesini kontol edin diye uyari verdi. Uyari vermese belkide yolda fark etmeyebilirdim.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
11 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

Uyari vermese bile surekli kontrol etmeye devam edin..

Her bindigimde kaputu aciyorum zaten o dkdan sonra. Bu durum normale dönsede bu kontrolu uzun sure daha yaparim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
6 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

İkinci elektrikli su pompasına bi dikkat edin

İnşallah değildir.
Golf te benzer durumla karşılasan olmuş onunkisi yağ soğutucuyla alakalıymış.

Enson kontrol ettiğimden sonra 13 saat falan geçti birazdan gidip bakalım eksilme varmı su ekleyelide 21 saat cıvarı oldu.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Bugün baktırdım. Su pompası arızalanmış. Yenisini sipariş verdik çarşamba gelecek montajını yaptırıcam. 
Küçücük parça ama parası hiçte kendi gibi küçük değil :) 1000 tl civarlarında, parçacı arkadaş sağolsun 2 yıl garantili uygun fiyatta bulduk.

10063161589810.jpg?v1

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Bugün değiştirdik devirdaimi.
Söktüğümüz devirdaim son demlerini yaşıyormuş tam zamanında su eksiltmeye başlamış iyikide. Zor çalışıyordu yakın zamanda komple kilitleyip hiç devirdaim yapmamaz hale gelecekti ve fark edilmezse ciddi masraf çıkabilirdi.
Motorda ufak bir ses vardı oda gitti. Devirdaimden kaynaklıydı eskisi gibi rahat çalışmadığı için yapıyormuş.

Parçayı 350 tl aldım, değişim ve antifrizede 150 tl verdim.
mMb38Y.jpg

jgM8Y9.jpg

26drQL.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...