İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - EAC FAIL Hatası, Vuruntu, Tekleme


Hakan Yiğit

Recommended Posts

Hakan Yiğit

Öncelikle foruma arabamın arızasını araştırırken denk geldim ve aranıza yeni katıldım. Herkese selamlar.

 

2004 Fiesta dizel, otomatik araca sahibim. Konuyu açmadan önce benzer hataları araştırdım ve aracımda ki hatanın diğer hatalara göre farklı olduğunu gördüğüm için açma gereği duydum. Arabamın soğukken herhangi bir sıkıntısı yok ama ısınmaya yakın başlayan vites geçişlerinde ve sabit hızda tekleme (öksürüyor gibi) oluyor. Sanki motor sabit devirdeyken veya vites geçişlerinde sürücü koltuğuna yaklaşıyor bir nevi öksürüyor. Diğer araçlardan farklı olarak 2000 devirde kendini korumaya almıyor. İstediğim devirde sürebiliyorum. Hatta yüksek devirlerde bu problemi yaşamıyorum. Yakıt kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşündüm ve enjeksiyon temizleyicisi katarak deneme yaptım bir değişiklik olmadı. Aynı zamanda giderken ara ara EAC FAİL hatası veriyor hata kendiliğinden geçiyor yada kontağı açıp kapattığımda gidiyor. Bugün sanayiye götürmeyi planlıyorum. Sıkıntı nereden kaynaklanıyor olabilir fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi günler.. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

eac nedir ona bakmalı. yakıtla alakalı olduğu kesin. filtresi tıkanmıştır belki.

Yorum bağlantısı
Hakan Yiğit

Merhabalar bugün aracımı ustaya götürdüm bir kaç usta değiştikten sonra en son kendimi elektrikçi de buldum. Yakıt pompası , enjektör vs diye düşündüğüm sorun arabanın elektronik aksamından kaynaklanıyormuş. Zamanla araç içindeki kablolar gevşeyip veya arızalanıp bu hatayı veriyormuş. Bütün kablolar tek tek incelenip sabitlendi yaklaşık 3 4 saatlik bir uğraş sonunda ustam aracı tamir etti hata kodu kaldırıldı ve vurma , öksürme gibi sıkıntıları geçti. Ayrıca kasislerde yavaşladığımda 2. viteste çekme problemi yaşıyordum onda da biraz olsun iyileşme var. Bu konuda yaptığım araştırmalarda genel olarak enjeksiyon yakıt vs konuları öncelikli oluyor ama ustamın dediğine göre hiç alakası yok ve para tuzağı dedi. Bir çok parça değiştikten sonra bu sebeple düzelmeyen araçlar çokmuş en son yine elektrikçide soluğu alıyorlar diyor : ) Bu konuda sıkıntı çeken araç sahiplerine inşallah yardımcı olabilmişimdir. Sorunum çözüldü Allah bozmasın diyeyim. Cevaplayan okuyan herkese iyi akşamlar..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Bu guzel paylasim icin tesekkurler.

Sizin aracta bahsettiginiz kablo vs baglantilarindan hangisinde sorun farkedildi? 

Yorum bağlantısı
Hakan Yiğit
4 saat önce, Alpay Sumer yazdı:

Bu guzel paylasim icin tesekkurler.

Sizin aracta bahsettiginiz kablo vs baglantilarindan hangisinde sorun farkedildi?

Hocam buji ve beyin bağlantılarında sıkıntı olduğunu ve genel olarak kablolarda deforme olduğunu söyledi. Net olarak sormadım hangi kablolarda sıkıntı var diye. Bugün aracı 40 km kadar kullandım şimdilik sıkıntı yok umarımda olmaz gelişmeleri haberdar ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Ulaş Can

Geçmiş olsun ben de şu an o problemi yaşıyorum. Geçen gün klimayı denemek için çalıştırdım. Bur müddet sonra kapattım. Işıklarda tam kalkış yapacakken EAC fail çıktı ve devir 2000 i geçmeyecek şekilde hareket devam etti. Yani kullanabildim. Park ettim . Beş dakika sonra çalıştı. Sanayide P0200 kodu ve enjeksiyon arızası aralıklı ifadesi görüldü.anliktir geçicidir dedik Sildik. Sonra aynısı yeniden oldu. Yarın bakacağım. Benim merak ettiğim şey. Enjektör değişimi Ağustos başında yapmıştım.. usta elektrik arızası olabilir ama sen yine de enjektorlere baktır dedi. Ben de pompacinin esnafligini sevmiyorum. Ama bakacağız araç 2004 dizel

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...