İçeriğe Yönlendir

Uzun Yol Stratejileriniz Nelerdir?


Ali Darbaz

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Eşim araç kullanır da uzun yolda kullanmaz. Yorulduysan duralım der. Gerçi bebek yokken geçerdi ama şimdi kullanmıyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Bir saat önce, Rıdvan Ergün yazdı:

Enerji içecekleri için özellikle kola ve kahve ile karışırsa kanın akışkanlığını bozdukları ve ani pıhtılaşmaya yol açtıkları söyleniyor. Uzun süre aynı pozisyonda hareketsiz oturup araç sürüldüğünde pıhtı riski daha da artacağından bu tarz enerji içeceği kullanımından uzak durulmalı. Gerek yolculuk öncesi ve gerekse yolculuk sırasında molalar ile vücudu dinlendirmeli, biyoloji ile inatlaşılmamalı derim.

Araçtaki yolcular uyuduğunda nefes ritimlerinden midir nedir, sürücünün de uykusunun geldiğini çok yerden duydum. özellikle "tavşan uykusu" denilen gözü açık uyuma daha doğrusu dalma olayına dikkat etmeli.

 

Uykum geldiği anda kahve molası veriyorum. Çok işime yaradı. Susurlukta kahve molası sonrası 5 saate yakın durmaksızın sürdüm. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Kürşat Gönüllü
(düzenlendi)

Selamlar. Az önce bir videoda bir uzun yol ağırvasıta şöföründen, biz özel araç sürücülerine çok önemli bir ikaz, kendisinin ağzından kısaca şöyleydi:

 

''Merhaba sevgili sürücü arkadaşlar. ben bir tır şoförü olarak her zaman başımıza gelen bir şey var (ki bu gün üç defa başıma geldi) . Özellikle karadeniz kesiminde daha çok olmak üzere şehirler arası yollarda EDS dediğimiz radar sistemleriyle karşılaşıyorsunuz. O anda hemen sağ şeride ani yavaşlamayla giriyorsunuz ya, o anda dikiz aynanızdan geriyi mutlaka iyi kontrol edin. Halbuki önce bunların tabelaları var ileride radar kontrolü olacak vs diye, bunlara uyunuz ve daha önce hızınızı ayarlayıp yavaşlayınız. Günümüz modern araçları Abs Eds vs. ile biliyorum çok çabuk durabiliyorlar ama arkanızdan gelen eski bir araç veya Tır kamyon duramayabilir . Kendinizi de O'nu da tehlikeye atıyorsunuz !! aman dikkat.. ''

 Bence unutmamamız gereken önemli bir konu. Paylaşmak istedim, Herkese Kazasız yollar dilerim.

tarihinde Kürşat Gönüllü tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...