İçeriğe Yönlendir

Focus 3.5 LPG Hangisi BRC Comfort Technomax Grand


Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan
Bir saat önce, Mert Gulkokan yazdı:

Brc sequend 32 kiti var birde o daha uyumlu diye biliyorum ancak hiç fiyatı nedir bilgim yok

4000 TL üzerinde onun fiyatı malesef 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
2 saat önce, Talat Tekin yazdı:

duymadığınız için konu açmış olabilirsiniz :)

Sizin kullandığınız kit buysa eğer paylaşım yapabilirsiniz 😉

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
(düzenlendi)

Bu LPG denen yakıt benzinli araçlarda arıza oranını artırıyor mu? Artırmıyor mu? Yani, aynı araçtan biri LPG li olsun, biri LPG siz olsun. Yakıttan kaynaklanacak arızalanma ihtimali hangisinde fazladır? Bende zamanında kullandım. Hesap ortada. Getirisi çok olmalı ki kullanmaya değsin.

Çevreye fazlasıyla önem veren ülkeler neden LPG den daha az zarar görecek şekilde (Sübap vs. ekipmanlar) araçlar yapmıyor? Yapanlar ise sınırlı sayıda üretiyor. Depoya direkt LPG koyalım, basalım gidelim. Hem ektra yerde kaplamaz. Emisyon diye yırtınıp duruyorlar. Dizeli de kaldırıyorlar. Adamlar LPG ile araba yürüteli 50 yıl olmuştur. Neden çevreyi az kirleten LPG yi yakıt olarak kullanmıyorlar. Oysa direkt LPG ile çalışan sistemler var. Ve bu gelişmiş ülkelerin bazılarında LPG teşvik bile ediliyor diye aklımda kalmış. Kaç firma orjinal LPG li araç çıkarıyor? Bir düşünmek gerekmez mi? İyi ustayı nereden bulayım? Ordu da bırak adam gibi LPG ustasını, adam gibi sanayi ustası yok. Arabanın rolantisini ayarlayamadılar. Taaa Ankara da yaptırmıştım.3 ay rahmetli Azer BÜLBÜL gibi titreye titreye gezmişti araba. Üstelikte sıfır montajda başıma gelmişti bunlar. LPG sonrasında rolanti düzensizliği, Ankara dada çözüm üretememişlerdi (Bir Dünya da para harcadım.Klasik bobin, buji,buji kablosu muhabbetleri çözüm olmamıştı). Ee şimdi ben Ordu da LPG li aracım olsun ister miyim?  İstemem. Türkiye de LPG nin yoğun kullanımı aşağı yukarı 20 yılı buldu. Mutlaka bir çok arızada uzmanlaşmış ustalar vardır. Fakat hala bir çok arıza, 20 yıl geçmesine rağmen deneme yanılma yoluyla bulunuyorsa ve hala bunları konuşuyorsak, benim gibi düşünenler çoksa, bir yerlerde sıkıntı olabilir diye düşünmemek elde değil. LPG yi can siperhane savunan arkadaşlarım. Sorun yaşamayan kaç kişi tanıyorsunuz? Sübap yanması olayını LPG ile öğrendik.15 veya 20 bin üzeri km yapmadıktan sonra LPG ye gerek yok. 

tarihinde Bülent Tarakçı tarafından düzenlendi
Kelime yanlışlığı
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Gocunacak birsey yok herkes fikrini tecrubesini paylasiyor. Lpg uyumlu her aracima lpg taktiririm ben benim dusuncem de budur.

Herkesin basina ayni talihsizlik gelecek diye bir durum da yok.

Supap erime olayi benzinde de gerceklesiyor.

vs vs vs.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
2 saat önce, Bülent Tarakçı yazdı:

 

LPG arıza veriyor, arıza oranını arttırıyor bunu kabul ediyorum. Bir çok kişi de kabul eder. Ama olay şu, yakıt tan yapılan kar masrafları karşılıyor ve buna rağmen halen kar getirmeye devam ediyor. Bu yüzden bir şekilde ekonomi sağlıyor. Uğraştırıyor mu evet can sıkıyor mu evet ama ekonomi olunca bunlara katlanmak zorunda kalıyoruz diyelim. Yoksa benzinli arabanın keyfi çok daha güzel. 

 

2 saat önce, Metin Akbal yazdı:

 

Ekonomi düşünen için lpg birebir. İnsan bu yüzden iyi ya da kötü her şeyine katlanıyor. Lpg arıza çıkarsa bile Tecrübe kazanıyoruz arıza konularında da. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mustafa Karahan

Konuyu açalı çok oldu aslında. Konuyu açtıktan bir müddet sonra tercihim brc comfort oldu. Memnun muyum eh işte bi prins performansı alamıyorum. Ama orta seviye fiyata göre ideal. Yaklaşık 12 bin km yol yaptım bir sıkıntı çıkmadı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...