İçeriğe Yönlendir

Honda Accord Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?


Enes Talha Tüfekçi

Recommended Posts

Enes Talha Tüfekçi

Merhabalar arkadaşlar,

 

Uzunca bir süredir araştırıyorum. 50 bin TL civarı bir bütçe ile bir Accord arıyorum. Ama bu tutardaki araçlar en az 200 bin kmye ve önemli hasarlara sahip. Aracın bazı kronik sorunları da beni endişe sevk ediyor. Accord kullanan dostların fikri nedir? 2.4 veya 2 motor arasında da sorun yaratma açısından bir fark var mıdır?

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

2.4 için konuşuyorum. Direksiyon hortumunda kronik sıkıntısı vardı ama bu yaşlarda artık halledildiğini düşünüyorum. Harici bildiğim bir kronik sıkıntısı yoktu. Güzel, seri ve hacmine göre ekonomik sayılabilecek bir araçtır. Lpg montajı düzgün yapılırsa kit ayrımı yapmaz. Patlayan ampülleri mümkün oldukça orjinaliyle değiştirilmeli, yan sanayi kısa aralıklarla patlatıyor. 

 

Benim lise yıllarında hayran olduğum bir araç, 2 yıl önce niyetliydim ama karşıma ilk olarak e39 çıkınca tercihimi bmw den yana kullanmıştım. Kıyaslama yaparsam bmw daha konforlu ki bu konfor kıyaslanır cinsten değil. Temizi ciddi paradır, haşat olanı candan bezdirir. Her ne kadar Honda ‘da olsa anlayanı Anadolu şehirlerinde pek yoktur. 

 

Kütüphane seviyesinde sessizlik beklentiniz varsa hayal kırıklığı olur, harici üzeceğini sanmam. 

  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Fani dünyadaki heveslerimden biri de Accord sahibi olmaktı. Zamanında listemi yaptım, evden Accord almaya diye çıktım Focus alarak döndüm. Nasip değilmiş ne diyelim 😀

 

Bu yaştaki arabadan 200 bin km altında olmasını beklemeyin. Bakımları düzgün yapılmışsa 200 bin fazla bir km değil. Bizim ülkemizde asıl sorun bence, garanti kapsamından çıktıktan sonra bir aracın bakımının düzgün yapılmaması. Orijinal parça kullanılmış, bakımlı bir Accord 400 bin olsa alınır. Bu araçlarda sorun yaşayana pek rastlamadım. Eşyanın tabiatı gereği bozulur yapılır ona bir şey diyemem. Kronik olarak sayılabilecek bir rahatsızlığı yok diye biliyorum. 2.4 çok keyifli bir makina. Yakıtı 2.0’dan çok çok fazla değil. Ben alsam 2.4 alacaktım, nasip olmadı sonra da başka araçlara heves ettim. Son söylemek istediğim, 50 bin bandında bu yaşta bir arabada illaki masraf olur. Bir miktar harcama yapmayı kabullenmeniz yerinde olur diye düşünüyorum. Allah gönlünüzce versin. 

  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

gayet güzel araç alıp arkana bakmayacağın tiplerden.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Güzel araçdır zamanında çok etrafında dolaştım 2.4 için, lpg kiti önemli husus sonradan arıza yaparsa insanı üzer.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ben de çok baktım zamanında aynı şekilde, 2.4 olana. Bir şekilde kısmet olmadı. :) 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Beni yaklaşık 230 km hızla geçen 3.0 motor accordtan sonra bir türlü ısınamadım accorda. Şaka bir yana modelle ilgili tecrübem yok ama gözüme hoş geliyor. Bütçenize göre araçlarda önemli hasarların olduğunu belirtmişsiniz bence büyük risk bu durumdaki araçlar. 200 bin km bakımlı araçlar için sorun degil.

 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selman Ölmez

Accord bir alman konforu beklemeyin donanım olarak cok zengin değil hatta sport modelleri bi hayli boş fiyatida uygun 2.4 olanları çakal tiplerin eline düşmüş dikkat etmek gerekir 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...